Çocuk bakarken çok bunaldım nasıl biraz nefes alabilirim?

0 oy
455 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (2,936 puan) tarafından

Oğlum anneannesiyle dışarda, kızım teyzelerinin kucağında geziyor ben de ayaklarımı uzattım uzanıyorum. Çocuklara birilerinin bakıyor olması ne lüksmüş ya hayat varmış 😅

O kadar bunaldım ki tek başıma yetmeye çalışmaktan bir çoğunuz beni çok iyi anlar...

9 Cevaplar

+1 oy
önce (708 puan) tarafından

Valla şanslı olanlardansınız ağzınızın tadı bozulmasın. Benim babam vefat edeli çok oldu anneme gittiğimde de bütün iş benden beklendiği için gidesim gelmiyor. daha hiç kızım uyu ben bakarım çocuklara dediğini hatırlamam. Kendi evim daha rahat valla 😀

önce (2,936 puan) tarafından

Allah rahmet eylesin. 

Haklısın önemli olan rahat etmek zaten

-Reklam-
0 oy
önce (631 puan) tarafından

Herkes tek başına bakıyor çocuğuna.insanin bazen nefes almaya ihtiyacı var 

Evet Allah yardımcımız olsun

0 oy
önce (4,037 puan) tarafından

1 aydır cennetteyim sanki annem torununa bakıyor babam torununu gezdirip doyuruyor bende fıldır fıldır gezip yatıyorum keyif yapıyorum yemeğim koltuguma tepsi ile geliyor böyle bi dünya yok nazım geçiyor istediğim gibi keyif yapabiliyorum

Ooohh oohhh maşallah ne güzel memlekete mi gittınız siz de

önce (4,037 puan) tarafından

1 aydır İstanbul'dayım

0 oy
önce (1,795 puan) tarafından

Sevin sevinnn bu lelenin birde evine gidince kilosu var🤣🤣🤣🤣şaka şaka tadını cikart

Anneme dedim bakıcısı olacaksın torununun  😅 onunla ilgilenmeyi çok seviyor, beni de çok yordugu için ilgilenmek istiyor tadını çıkarıyorum.

0 oy
önce (444 puan) tarafından

Nerdeeeee. Ben de hep gittiğimde annem sabah bebeği alır oynar doyurur. Kırk yılda bir de olsa Sabah uykusu almış oluyorum

😃

0 oy
önce (1,626 puan) tarafından

Benimde oyle biseye ihtiyacim varda nerdeee 2 gun oldu yaprak aldim persembe gunuydu sanirim o gun islerim vardi kaldi ertesi gunde disardaydim kaldi dun aksamdan sararttim bugun sabahin korunden beri yaprakla ugrasiyorum bi poset zor sarmisim yok cisi geldi yok kakasixm geldi yok acikti yok susadi yok oyuncagini kaybetti uykusu geldi koca oglan 4 yasinda sabah 6 bucukta kalkti 7 bucuga kadar bekledim uyumadi bi de soylememeis kakasini yapmjs Allahtan bezi vardi altinda iyi dedim isim vardi bahaneyle kalkmis oldum sen sabahin korunde kalktin aksam babami gormek istiyorum uyuyalim dedi uyisana girdi yataga kipir kipir kipir delirtti beni benim de uykum geldi neyse guc bela uyuduk bi uyandim yataga isemis ve bunu bile isteye yapiyo uyanikken yapmis cinlerim tepeme cikti 7 aylik hamileyim karnim burnumda yataklarin konumu cok sıkıntılı tek basima tislaya tislaya nevremleri soktum bi battal boy battaniye bi yun yorgan bi de yatak pedi yikattim makinada yetmedi nevresimleri yikattim girdim ciktim makinayi degistirdim bi yandan sarmayla ugrastim esim geldi de Allahtan onunla nevresimleri geciriverdik pert oldum pert mahfoldum bi Allhin kulu yokki ben bakayim da sende dinlenmeyi gec isini gucunu yap diyen 

Yok canım estağfurullah. Evde yapılacaklar bitmiyor. Evin temizliği ayrı, evin işleri ayrı dert evet hep bir iş yapma halindeyiz. Mesela çamaşırlar temizlik gıbı yorucu değil ama vakit alıyor. İllaki her gun çamaşır işi olur. Ya yıkarsın ya katlayıp kaldırsın ya asarsın tmm çok vakıt de almıyor ama zaman ayırıyorsun nıhayetinde. Erkekler böyledir yaptığın şey gözle görülmüyorsa naptın derler

Kiz bacim benim kocam kurtlu bi gun oturup dinleniyim demiyo o da biz surekli evdeyiz diye yapiyo da hadi hadiyla insan bunaliyo diyorum ki suslu puslu makyajli sac bas yapan biri olsaydin napcakti acaba salimi sarip feracemi takiyorum ona bile bekleyemiyo 

Erkekler ev sevmez. Benimki de arabası olsa hep çıkar merkeze uzağız diye üşeniyor bi cumartesi 2-3 saatliğine çıkıyor ihtiyaç varsa da alır döner

Uzak oldugunuz icin o zaman biz yakiniz yuruyerek cikiyoruz surekli sizde yakin olsaniz cikarsiniz hep 

Evet aynen öyle olacak 

0 oy
önce (775 puan) tarafından

Oğlum çok hareketli annem yoruluyor pes ediyor kardeşim ve babam gezdirir parka götürür bı ara hep annemde gelsin diyip gitmiyordu ama artık alıştı bensiz gitmeye sadese tuvalet uyku ve yemek yedirme bende  oğlum bunları bensiz yapmıyor malesef.3 yaş kendileri😂 ama genel olarak dünyadaki cennet tabi baba evi

İnşallah annem pes etmez 😅

0 oy
önce (2,892 puan) tarafından

Biz her hafta gidiyoruz valla iyiki annemler yakınımda kardeşim gelip alıyor arabayla 5.10 dk annemlerin evinin çevresinde 4.5 tane oyun parkı var kapalı her şey dahil olandan her gitmemizde anannesi çocukları alıp oraya götürüyor biz sabah erkenden gidiyoruz kahvaltı yaptıktan sonra annem alıp çocukları çıkıyor bizde kardeşlerimle birlikte evi toplayıp temizliyor sonrasında oturuyoruz onlar gelene kadar oyun alanı sınırsız süre olduğu için bazen çok uzun gidiyorlar bende bazen uyuyor bazen geziyorum :) iyiki annem ve kardeşlerim var Allah yokluklarını göstermesin kardeşlerimin hepsi bekar olduğu için çok şanslıyım bu konuda da çocuklarımın arası 21ay ikinci oğlum doğduğunda yenidoğan döneminde çok gidip kaldım hatta 2.3 güne bir annemlerdeydim gider sürekli uyurdum annem kardeşlerim bakardı bir kere uyurken yemek hazırlamışlardı kardeşim anne ablamı çağırayım mı dedi annemde bırak o yorgun ya çocuklar gece uyumuyor gündüz yoruyorlar ne zaman uyanırsa o zaman yesin demişti :) uyku arasında duygulandığımı hissettim hahah

Allah Bir yerde hayatı kolaylaştırıyor bize hep farkedemıyoruz. Iyı kı yakın oturmuyormuşsun bu da bir nimet. Allah muhanbetınızı arttırsın anneler ıyı kı var

0 oy
önce (2,519 puan) tarafından

Annem bakıyor evet ama çalışıyor akşam gelince kıyamıyorum bende çamaşır bulaşık yemek hepsi bende çocuklar a da destek oluyorum tabi gelince üstüne yikmiyorum zaten 3 tane ikisi küçük ortanca dışarda gezdrse bebekle ben evdeyim bebekle ilgilense ortanca ben dışarı çıkarıyorum ama beklenti yok ben yapıyorum biri seni hizmetçi gözüyle görmüyor cicuklarini iş yaparken tutmak değilde sevgiyle istekle senden daha iyi bakmaya çalışıyor dolap falan temizliği yapmak istiyorum ama hiç halim olmuyor yetişemiyorum Burdada 😁🤣

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Anneler çocuk bakım sürecinde tükenmişlik hissini nasıl aşabilir?
Anneler tükenmişlik hissini aşmak için gün içinde kendine en az 30 dakikalık kişisel alan yaratarak zihinsel molalar vermelidir. Sosyal destek sistemlerini aktif kullanmak, yani çocuk bakımını aile büyükleri veya yakınlarla paylaşmak, ebeveynlik stresini %40 oranında azaltabilir. Kendi ihtiyaçlarını göz ardı etmemek ve mükemmeliyetçi yaklaşımdan uzaklaşmak, uzun vadeli ruh sağlığını korumak için temel bir gerekliliktir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuk bakımında aile desteği almanın anne psikolojisine etkileri nelerdir?
Aile desteği almak, annenin üzerindeki fiziksel ve duygusal yükü hafifleterek depresyon riskini önemli ölçüde düşürür. Anneanne veya teyze gibi yakınların desteği, çocuğun sosyal gelişimini desteklerken annenin de dinlenmesine olanak tanıyarak sosyal izolasyonu önler. Bu destek mekanizması, annenin öz bakımına vakit ayırabilmesini sağlayarak aile içi huzuru ve enerji seviyesini doğrudan yükseltir.
Bebekli ve çocuklu evde kendine vakit ayırmak neden önemlidir?
Çocuklu evde kendine vakit ayırmak, annenin tükenmişlik sendromuna karşı en güçlü koruyucu kalkandır. Düzenli olarak kısa süreli molalar vermek, stres hormonlarını dengeler ve sabır kapasitesini artırarak çocukla kurulan iletişimi daha sağlıklı kılar. Kendini ihmal etmeyen ebeveynler, günlük sorumluluklarını daha verimli yönetebilir ve aile hayatında daha mutlu, daha az gergin bir tutum sergileyebilirler.
Çocuk bakımı sürecinde tek başına kalmak nasıl yönetilmelidir?
Çocuk bakımında tek başına kalmak durumunda, işleri önceliklendirmek ve sadece en acil olanlara odaklanmak en etkili yöntemdir. Mükemmel bir ev düzeni kurmak yerine enerjiyi korumaya yönelik basit rutinler belirlemek, stres seviyesini dengede tutar. İhtiyaç duyulduğunda yakın çevreden yardım istemek bir zayıflık değil, sürdürülebilir bir ebeveynlik stratejisidir; bu sayede anne hem kendi ruh sağlığını korur hem de çocuklarıyla daha kaliteli zaman geçirir.
Anneler için sosyal destek ağları nasıl oluşturulur?
Sosyal destek ağları oluşturmak için ilk adım, aile büyükleri, arkadaşlar veya komşularla bakım sorumluluklarını paylaşma konusunda açık bir iletişim kurmaktır. Haftalık belirli günlerde çocuk bakımını nöbetleşe üstlenmek, annelere düzenli mola imkanı sunar. Ayrıca benzer yaş grubundaki çocuklara sahip annelerle kurulan topluluklar, duygusal destek almayı kolaylaştırarak yalnızlık hissini azaltır ve deneyim paylaşımı sayesinde ebeveynlik stresini hafifletir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
2 cevap 244 göst.
14 Şubat 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Habibe1 (403 puan) tarafından soruldu
+1 oy
44 cevap 1,226 göst.
21 Şubat 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
50 cevap 1,969 göst.
2 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Elif21 (3,283 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 2,395 göst.