Çocuğuma muska takmalı mıyım yoksa dua mı etmeliyim?

0 oy
202 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (56 puan) tarafından

Çocuklarınıza muska takar mısınız, yoksa sadece okuyup üflüyo musunuz

Ayetlerden oluşan muska olur ya hep üstünde mi olması lazım. Korku nazar vs. için

12 Cevaplar

+1 oy
önce (8,804 puan) tarafından

Ben okuma taraftarıyım . Bizde ne muska ne nazar boncuğu takılmaz. Allah ayetleri okuyalım anlayalım die göndermiş . Bi kağıda yazıp kapatın dursun dememiş peygamber efendimizin böyle bir şeyi tavsiye ettiği hadisinide görmedim . 

İşe yarıyor diyenlerinde psikolojik olduğunu düşünüyorum 

önce (3,875 puan) tarafından

++++++

önce (2,479 puan) tarafından

Ben petgamber efendimiz (sav) 'in Cevşen taşıdığını duymuştum. Acaba zırh olan mi yoksa ayet olan mi 

önce (8,804 puan) tarafından

Duymayla olmaz canım . Araştırıp bizzat Kudsi hadislerde okuman lazım  . Ben öyle bişey okumadım Cevşen zaten sonradan çıkan bişey . Peygamber efendimiz ayet yazıp üzerine taktığı ile ilgili hiçbir kaynak yoktur

-Reklam-
0 oy
önce (45 puan) tarafından

Evet takarim bir hocaya yazdirdim dualar var kendim de okurum ve takarim . Benim cocugumu korkutmuslar çünkü Allah'ıma hamd olsun su an iyi nazari da çokmuş 

0 oy
önce (1,515 puan) tarafından

Normalde takmayı düşünüyodum ama bi vidyoda umre esnasinda bilgi veren bi abinin vidyosunda muska takmayın onunla vc gidiyosunuz gibi binaciklamasi vardi uygun değil diye anlatiyodu dinlince mantıklı gelmisti o hizden takmayi düşünmüyorum ama bilgili hanimlar varsa bu konuda yorum yaparsa cok sevinirim

0 oy
önce (119 puan) tarafından

Ayeteşkursili muska al yastığına tak tamamdır

0 oy
önce (17,081 puan) tarafından

Hiç takmadım

0 oy
önce (4,008 puan) tarafından

Takmak isterim ama benim kurtlu sıpam onu ordan çekiştirir boynuna dolar onun yerine dua edip okuyup üflerim

0 oy
önce (16,046 puan) tarafından

Takmıyorum çünkü dayım hoca ona sormuştum oğlum bebekken çok kiloluydu çok severlerdi dışarda falan herkesede gülerdi bende hiç sakınmazdım. Dayı dedim üstüne dua taksam falan. Takma dedi onun hiçbir anlamı yok. Kapıdan çıkma 7 ayetel kürsi oku o onu korur okunmayan şeyi takmanın anlamı yok demişti bana bende hiç takmadım. Okurum kapıdan çıkmadan. İkiside çok kilolu güzel bebeklerdi şükür başımıza bişey gelmedi valla ama ben hiç sakınmadım 

0 oy
önce (1,099 puan) tarafından

Hayır takmam okurum.

0 oy
önce (4,780 puan) tarafından

Bebekken takıyordum kızıma ama büyüdüğünde asılmaya başladı çıkardım. Şimdi yastığının altında var sadece 

0 oy
önce (5,611 puan) tarafından

Asla takmam bir sure sonra şirke girme ihtimali cok yüksek. Ne nazar boncuğu ne tütsü ne muska hiçbirinin bir koruyuculugu yok Allaha sığınırım aklıma geldikçe ayetel kursi 3felak 3 nas ayetel kursi 1 fatiha 3 ihlas ayetel kursi şeklinde okurum yeterli geliyor sukur. Ayrıca Allahin ayetleri yaziliyor abdestli abdestsiz herkes dokunuyor cocuk bu yerlerde geziyor sırf ayete saygıdan bile yapılmaması gerekir 

0 oy
önce (54 puan) tarafından

Ben takılıyorum kendim de takılıyorum ayetul Kürsi zaten bir zırh suresi

0 oy
önce (9,291 puan) tarafından

Bebek belki taşır ama 1 yaşından sonra o mümkün olmazdı bizde koluna kunye bile takmıyorum koparır atar zaten yarardan çok zarar olur

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocuklara muska takmak nazar için etkili bir yöntem midir?
Nazar ve korunma amacıyla muska takılması geleneksel bir inanış olup, dini açıdan pek çok alim ayet ve duaların okunmasının daha faziletli olduğunu belirtmektedir. Muska taşıyan aileler genellikle bunun bir vesile olduğuna inanarak çocuklarının boyunlarına veya kıyafetlerine iliştirmeyi tercih etmektedir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuğuma muska takmak yerine sadece okuyup üflemek yeterli mi?
Pek çok ebeveyn muska yerine doğrudan Kur'an-ı Kerim'den ayetler, Felak ve Nas sureleri gibi koruyucu duaları okuyup çocuğa üflemenin daha etkili bir manevi koruma sağladığına inanmaktadır. İslam alimlerinin çoğunluğu, muska taşımak yerine düzenli olarak dua okumayı tavsiye etmektedir.
Çocukların üzerine takılan muska ayetlerden oluşursa sürekli mi durmalı?
Eğer ayetlerden oluşan bir muska takılacaksa, bunun temiz ve güvenli bir şekilde çocuğun üzerinde taşınması gerektiği ifade edilir. Ancak çocuğun muskayı yutma veya kendine zarar verme riskine karşı sürekli üzerinde durması yerine, sadece dışarı çıkarken veya ihtiyaç duyulan anlarda yanında bulundurulması daha güvenli kabul edilir.
Bebeklerde nazar ve korku için hangi dualar okunmalıdır?
Bebekleri nazardan korumak için en yaygın başvurulan dualar Ayet-el Kürsi, Felak suresi, Nas suresi ve Kalem suresinin son ayetleridir. Bu duaları sabah ve akşam saatlerinde bebeğin üzerine okuyup üflemek, geleneksel ve manevi bir korunma yöntemi olarak uygulanmaktadır.
Muska kullanırken çocukların güvenliği için nelere dikkat edilmelidir?
Çocukların üzerine muska takarken en önemli konu fiziksel güvenliktir; muskanın kopup yutulması veya çocuğa zarar vermemesi için iplerin kısa tutulması ya da kıyafetin içine sabitlenmesi gerekir. Küçük çocuklarda boğulma riski nedeniyle boyna asılan nesnelerden kaçınılmalı ve muska gibi eşyalar kıyafetin iç kısmına güvenli bir şekilde iğnelenmelidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
32 cevap 783 göst.
0 oy
23 cevap 939 göst.
15 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Oykulku (1,184 puan) tarafından soruldu
0 oy
34 cevap 1,353 göst.
30 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Havin06 (4,353 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 493 göst.
8 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde Deryaa24 (145 puan) tarafından soruldu