3.5 yaşındaki kızım çişini söylüyor ama kakasını kaçırıyor?

0 oy
137 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,561 puan) tarafından

1 ay oldu. Çişini söylüyor ama kakasını altına yapıyor. Kızım 3 buçukbyaşında küçük değil. Şöyle yap diyeceğiniz fikire ihtiyacım var

4 Cevaplar

0 oy
önce (4,780 puan) tarafından

Bu çok normal, kızım ilk 4 ay bana cinnet geçirmişti. Kakasını yaparken korktuğu için tutuyordu kabız oldu, ilaç içirdim. Yaparken de hep üstüne yaptı. En son ben kızdım laızmlığa yapılacak diye ondan sonra ağlasa bile yaptı. Duphalac şurup içirdim şişe şişe, onun sayesinde kabızlığı bitti. Artık acımadığını anlayınca rahatça yapmaya başladı 

-Reklam-
0 oy
önce (1,339 puan) tarafından

Benim oğlum 30 aylıktı çişe alıştırdım kakayı alıştıramamıştım altına yapıyodu tam alıştırdım sonra kabız oldu poposu acıyınca yine altına yapmaya başladı ödül verdim ceza verdim güzellikle konuştum bağırdım yok tuvalete ikna edemiyordum 6 ay sürdü böyle ama o sürede asla bezlemedim gitti kendi odasında pantolonunu çıkarmadan halının üstüne yapıyodu sonra oğlum büyüdün artık arkadaşların seninle dalga geçer kimse seninle oynamaz felan dedim tekrar ödül vermeye işte sevdiği yiyeceklerden felan derken öyle alıştı çok şükür ama çok uğraştırdı 

0 oy
önce (451 puan) tarafından

Benim kızımda böyleydi sonra öğrendi disarda bile kakasını yapardı 

0 oy
önce (4,021 puan) tarafından

Ben tuvalet eğitimine henüz başlamadım kendim deneyimlemedim bir kaç gün önce x'te bi video gördüm altında deneyimleyen annelerin olumlu yorumları vardı çocugunuz lazımlık yada klozet nereye oturuyorsa artık ayagını su dolu leğenin içine sokun su dolu leğen çocuklarda tuvalet yapma isteğini uyandırıyormuş ve zorlanmıyorlarmış

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

3.5 yaşındaki çocuğum çişini söyleyip kakasını neden altına kaçırıyor?
3.5 yaşındaki çocuklarda çiş kontrolü sağlanmasına rağmen kaka tutma veya altına kaçırma durumu genellikle psikolojik bir dirençten veya kabızlık korkusundan kaynaklanır. Çocuk kaka yapmayı bir kayıp gibi algılayabilir veya tuvalet ortamından yeterince keyif almadığı için süreci erteleyebilir. Bu durum genellikle tuvalet eğitimindeki bir gelişimsel aşamadır ve baskı yapmadan süreci yönetmek kritik önem taşır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çişini söyleyen çocuğa tuvalet eğitiminde kaka yapması için nasıl destek olurum?
Kaka yapma sürecini kolaylaştırmak için öncelikle çocuğun tuvalet alışkanlığını oyunlaştırmayı deneyin. Tuvalete oturduğunda sevdiği bir kitabı okumasına veya oyuncaklarıyla oynamasına izin verin. Ayrıca beslenmesinde lifli gıdalara ağırlık vererek bağırsak hareketlerini düzenli hale getirmek, çocuğun kaka yaparken acı duymamasını sağlar ve korkusunu yenmesine yardımcı olur.
Tuvalet eğitimi sürecinde kaka kaçırma sorunu ne kadar sürer?
Tuvalet eğitimi sürecindeki gerilemeler veya kaka kaçırma problemleri genellikle birkaç hafta ile birkaç ay arasında düzelir. Çocuğun bu süreci tam olarak içselleştirmesi için sabırlı olmak ve altına kaçırdığında ona kızmamak gerekir. Eğer bu durum 6 aydan uzun süre devam ediyorsa veya çocuğun sosyal hayatını etkiliyorsa, bir uzmandan gelişimsel destek almak faydalı olabilir.
Çocuğumun tuvalete kaka yapmaktan korktuğunu nasıl anlarım?
Çocuğun kaka yapmaktan korktuğunu anlamanın en belirgin işaretleri; kaka yapma vakti geldiğinde saklanması, bacaklarını sıkması, tuvalete oturmak istememesi veya kakasını uzun süre tutmasıdır. Bu durum genellikle geçmişte yaşanan sert bir kaka yapma deneyiminden veya tuvalet klozetine karşı duyulan güvensizlikten kaynaklanır. Ona güvenli ve rahat bir tuvalet ortamı sunarak bu endişeyi azaltabilirsiniz.
Tuvalet eğitimi sırasında kaka için tuvalet adaptörü kullanmalı mıyım?
Evet, çocuğun tuvalet adaptörü ve ayak basamağı kullanması, kendini güvende hissetmesi açısından oldukça önemlidir. Çocuk klozette ayakları boşa çıktığında düşme korkusu yaşayabilir; bu da kaka yapma eylemini zorlaştırır. Ayaklarının yere veya sağlam bir basamağa tam basması, karın kaslarını doğru şekilde kullanmasını sağlayarak kaka yapma sürecini fiziksel olarak kolaylaştırır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 307 göst.
2 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Eminebbk (128 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 689 göst.
1 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Cicekanne (1,184 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 254 göst.
5 Mayıs 2026 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Tlntln (240 puan) tarafından soruldu
+1 oy
0 cevap 106 göst.