Arkadaşımın yaptığı küçük sürpriz beni neden duygulandırdı?

+3 oy
226 göst.
önce Diğer kategorisinde (599 puan) tarafından

Dün arkadaşıma gittim evinde küçük pipetler vardı ama oğullarım.cok sevdi gitti geldi anne bu ne güzelmiş dediler . Ama pipetler çok tatlı güzel bisiydi bende evet oğlum koy yerine dedim. Oğlum koydu eve geldim oğlumun çantasını açtım bir baktım arkadaşım sarmış ve pipetleri oğlumun çantasına koymis beğendiler diye alın dese ben almazdım biliyor çok duygulandım bilmiyorum 

4 Cevaplar

+2 oy
önce (3,987 puan) tarafından

Karşı tarafı rencide etmeden ona göstermeden yapılan iyilik en makbülüdür

önce (599 puan) tarafından

Bende aynısını alabilirdim oğlum beğendiğinde alacağımı söylemiştim. Ama o çaktırmadan koymuş duygulandım ya annem böyle bişi yapmazdı messla

önce (3,987 puan) tarafından

Bence sizi asıl duygulandıran ailenizden yana olan eksikliğiniz ailenizin size böyl şeyler yapmayıp başkalarının yapması

Evet galiba benim ailem çocuklarıma aman dokunma aman vurma aman elleme derken arkadaşım ben çocuklara kizdikca bana kızdı karışma oynasınlar kirsinlar atsınlar karışma benim evim burası ben müsade ediyorum dedi annem demez mesela

-Reklam-
0 oy
önce (3,052 puan) tarafından

Allah razı olsun iyilik böyle olması gerekir aslında hiç belli etmeden kırmadan gönlünü kazanmış çocuğun ♥️Kayinlederim derdi hep eğer kendini iyi hissetmiyorsunuz çocuk sevindirin

Valla ne güzel aynen

0 oy
önce (13,447 puan) tarafından

İyiliğin en güzel halini yapmış çocuk sevindirmekten daha güzel bişey bence yok geçen sene kurabiye yapıyordum kapının önünde çocuklar oynarken onlarada verdim birtanesi 3 yaşında sen bunu bizim için mi yaptın dedi evet dedim güldüm 1 yıldır beni her gördüğünde sen benim için kurabiye yapmıştın diyor 🥹 

önce (2,696 puan) tarafından

Ay gözlerim doldu 😢😐 o çocuk bunu ömrü boyunca unutmayacak 

önce (13,447 puan) tarafından

Bu kadar aklında yer edeceğini tahmin bile etmezdim 

Minik kalbi unutmuyor 

0 oy
önce (2,696 puan) tarafından

Sen böyle İnce düşünen bir arkadaşı (bence dost çünkü yorumdan okuduğum kadarıyla kırıp dokmelerine bile elleme diyen bir dost) asla kaybetme 

15 yıl oldu

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Arkadaşımın çocuğuma sürpriz hediye yapması karşısında ne hissetmeliyim?
Arkadaşınızın çocuğunuzun beğendiği küçük bir eşyayı çaktırmadan çantasına koyması, aranızdaki samimiyetin ve arkadaşınızın nezaketinin bir göstergesidir. Bu durum karşısında duygulanmanız son derece doğaldır, çünkü bu tür küçük ama düşünceli davranışlar insan ilişkilerinde değer verildiğini hissettiren en önemli anlardır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Arkadaşların birbirine yaptığı küçük sürprizler arkadaşlık bağlarını nasıl güçlendirir?
Küçük sürprizler, karşıdaki kişinin ihtiyaçlarını veya zevklerini gözlemlediğinizi ve ona değer verdiğinizi kanıtlar. Özellikle çocukların beğendiği bir nesneyi onlar istemeden temin etmek, paylaşılan ortak anıları güçlendirir ve sosyal ilişkilerde güven ile samimiyet duygusunu pekiştirerek dostluğu derinleştirir.
İnsanların bana veya çocuğuma yaptığı küçük iyiliklere nasıl tepki vermeliyim?
Size veya çocuğunuza yapılan küçük iyilikler karşısında öncelikle içten bir teşekkür etmek en doğru yaklaşımdır. Eğer karşıdaki kişi bu jesti bir hediye olarak sunduysa, nazikçe kabul etmek ve memnuniyetinizi dile getirmek, arkadaşınızın bu düşünceli davranışını takdir ettiğinizi göstermenin en samimi yoludur.
Arkadaşlıkta karşılıklı hediyeleşme veya jestlerin sınırı ne olmalı?
Arkadaşlık ilişkilerinde bu tür jestler genellikle maddi değerden ziyade manevi değer taşır ve herhangi bir sınırı yoktur. Önemli olan bu davranışın samimi ve doğal bir şekilde gelişmesidir; arkadaşınızın çocuğunuza pipet gibi küçük bir şeyi hediye etmesi, ilişkinizin ticari bir alışveriş değil, duygusal bir paylaşım olduğunu gösterir.
Bir arkadaşın yaptığı nazik bir davranış sonrası nasıl teşekkür edilir?
Nazik bir davranış sonrası en iyi teşekkür, duyduğunuz memnuniyeti ve bunun sizi nasıl duygulandırdığını dürüstçe ifade etmektir. Bir sonraki görüşmenizde 'Çocuğumun çantasına koyduğun o pipetler onu çok mutlu etti, düşünmen beni gerçekten çok duygulandırdı' gibi samimi bir cümle kurmak yeterlidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 450 göst.
15 Mayıs 2019 Kültür-Sanat kategorisinde KÜBRA KOÇ (3,917 puan) tarafından soruldu
+1 oy
14 cevap 688 göst.
20 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Lamelif (2,918 puan) tarafından soruldu
+2 oy
10 cevap 481 göst.
17 Şubat 2025 Diğer kategorisinde 2516 (2,314 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 983 göst.
20 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Fatmayaren (879 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,509,043 soru

24,627,003 cevap