Normal doğumdan 32 gün sonra idrar kaçırmam normal mi?

0 oy
140 göst.
önce Diğer kategorisinde (19 puan) tarafından

Herkese merhaba. 32 gün önce vajinal doğum yaptım. 2. doğumum ama ilki sezaryendi. O zaman böyle bir sorun yaşamamıştım. Tam tuvalete oturacağım zaman tutamıyorum idrarımı. Normal zamanda da kaçıyor çünkü her tuvalete girişimde hala hasta bezi gibi ped kullanıyorum ve görüyorum orada. Yani öksürme hapşırma olmasa bile sızıyor. Kusura bakmayın tatsız bir konu. Normal mi diye tecrübelilere sormak istemiştim. 

5 Cevaplar

0 oy
önce (446 puan) tarafından

Bnde de oldu ama benim 3 normal doğum vardı idrar kesesi ve rahim sarkması olmuştu canım ameliyat oldum ama daha senin rahmin toparlanmamistir ancak diye düşünüyorum kegel egzersizi yap

önce (19 puan) tarafından

Cevabınız için teşekkürler. Size de geçmiş olsun.

önce (446 puan) tarafından

Rica ederim canim 

-Reklam-
0 oy
önce (4,008 puan) tarafından

O bölgeniz henüz toparlanmadı 6 aya kadar günde 1 kere olmak şartıyla normal demişti doktorum

Teşekkürler.

0 oy
önce (6,783 puan) tarafından

Benim ilkinde 20 gün ikinci normal doğumda da biraz daha uzun sürdü. 1.5 yaşında şu anda olmuyor. 

Umarım kendiliğinden geçer. 

0 oy
önce (1,685 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun. Benimde ilki normaldi hiç böyle bir sorun yaşamadım. Bir doktora gorunmenizde fayda var 

Teşekkür ederim. 6. Hafta kontrolünde sorucam bakalım.

0 oy
önce (724 puan) tarafından

Cnm daha çok yeni bikac ay a düzelir inş 

Konudan bağmsz kaç ay ile normal doğurdun özelde mi doğurdun 

Teşekkür ederim inşallah düzelir.

Ben 39 yaşındayım. Büyük çocuğum ile kardeşi arasında 12 yaş var :) Bebeğim 38+1’de doğdu. Yurtdışında yaşıyorum. Burada özel hastane yok denecek kadar az.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Doğumdan 32 gün sonra idrar kaçırmak normal mi?
Doğumdan sonraki ilk haftalarda idrar kaçırma yaygın görülen bir durumdur ancak 32 gün geçmesine rağmen devam etmesi pelvik taban kaslarınızın henüz yeterince güçlenmediğine işaret edebilir. İdrar torbası ve pelvik kaslar doğum sürecinde baskı altında kaldığı için kontrol kaybı yaşanması normal karşılanır, ancak bu durumun devamlılığı mutlaka bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanı tarafından değerlendirilmelidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Sezaryen sonrası normal doğumda idrar kaçırma neden olur?
Vajinal doğum esnasında bebeğin kanaldan geçişi sırasında pelvik taban kasları, sinirler ve idrar torbası çevresindeki dokular gerilir ve travmaya uğrar. Sezaryen doğumda bu bölge aynı baskıya maruz kalmazken, normal doğumda idrar torbası desteği sağlayan kasların gevşemesi idrar tutma fonksiyonunda geçici bir zayıflığa yol açabilir.
Doğum sonrası idrar kaçırma ne zaman doktora gidilmeli?
Doğumdan sonra 6 hafta geçmesine rağmen idrar kaçırma şikayetiniz devam ediyorsa veya idrarda yanma, kötü koku ve kanama gibi belirtiler eşlik ediyorsa vakit kaybetmeden doktora görünmelisiniz. Eğer tuvalete yetişememe, öksürürken sızdırma veya sürekli ped kullanma ihtiyacı gibi semptomlar yaşam kalitenizi düşürüyorsa pelvik taban rehabilitasyonu için profesyonel destek almanız önemlidir.
Doğum sonrası idrar tutamama nasıl geçer?
Doğum sonrası idrar kaçırma sorununu gidermek için en temel yöntem pelvik taban kaslarını güçlendiren kegel egzersizleridir. Gün içerisinde düzenli olarak kasları sıkıp bırakma hareketlerini yapmak zamanla mesane kontrolünü geri kazanmanıza yardımcı olur, ancak egzersizlerden sonuç alamıyorsanız bir fizyoterapist eşliğinde pelvik taban rehabilitasyon programına başlamanız gerekebilir.
Doğumdan 1 ay sonra idrar kaçırma egzersizleri nelerdir?
Doğumun üzerinden 1 ay geçtikten sonra doktorunuzun onayıyla pelvik tabanınızı güçlendiren egzersizlere başlayabilirsiniz. Pelvik kaslarınızı idrarınızı tutuyormuş gibi 3-5 saniye boyunca sıkıp gevşetmek, bu hareketi 10'ar tekrarlı setler halinde günde 3 defa yapmak kasların toparlanmasına büyük destek sağlar; ancak herhangi bir ağrınız varsa egzersizleri durdurup uzman görüşü almalısınız.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 110 göst.
20 Haziran 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Annelikheyecani (589 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 172 göst.
6 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Sena kaya (10 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 245 göst.
13 Aralık 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Deflin (544 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,509,344 soru

24,630,585 cevap

365,085 kullanıcı

...