Eltimin evime gelince dağınık demesi karşısında ne yapmalıyım?

0 oy
398 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (344 puan) tarafından

size bir şey danışacağım eltim bir yaş bebeğime kucağımda eline kurabiye verdim evi kirliydi zaten süpürecektim diyor ama ben zaten kimsenin evini dağınık kirletip bırakıp çıkmam o an temizlerim öyle huyum yok o da biliyor her yerde toplar temizler çıkarım bir kahve içip evimize gidecektik insan seni niye evine çağırsın şuraya bak dedi üzüldüm ben onun çocuklarının  9 aylık hamileyken döktüklerini bile temizliyordum ama hiç dile getirmedim sizce şaka mı yaptı dağınık bırakıp cocugumaevi kirlettirio çıkan annelerden değilim çünkü kırıldım sizce abarttım mı aramizdaki samimiyetden ötürü mü söyledi acaba 

10 Cevaplar

+5 oy
önce (7,565 puan) tarafından

Eltiyle samimi olunmaz

önce (13,449 puan) tarafından

Daha net bir yorum olamazdı 👍

-Reklam-
+3 oy
önce (30,758 puan) tarafından

Senin çocukların benim evimde döküp saçarken bu kadar düşünceli değildin hayırdır derim. Tabiki dökülmemeli ama buna bozulacak kadar titiz insan başkasının evinde çocuklarını ortalığa saçmaz 

önce (344 puan) tarafından

Ben kimsenin evini kirli bırakıp çıkmam deyince o da benim evimde çocuklarının döktüğünü temizlemeye abasladı bende bırak ben yaparım dedim iyi niyetimin altında ezilsinler dedim 

önce (9,392 puan) tarafından

Valla titizlerde sadece kendilerine başkasının evini umursayan yok kirli görünce laf etmek dışında

önce (30,758 puan) tarafından

Onun adı titizlik değil ama :) ben mesela aşırı titiz bir insan değilim ama evimde kırıntı döküntüye dikkat ederim başka birinin evinde isem X2 olur o dikkat kimse benim yüzümden ekstra iş yapmak zorunda değil diye düşünürüm ama kendi döküp saçıp benden özen bekleyecek insana da lafını ederim hiç affetmem 

+1 oy
önce (123 puan) tarafından

Şakası bile yapılmaz bunun evine mi kaldım senin de bir daha da gitme evine 

+1 oy
önce (119 puan) tarafından

Ev kirli de temiz de olsa eline bir örtü sermeden ya da bir masaya oturtup vermemen hata olmuş orası ayrı ama belki de aranızdaki samimiyetsiz güvenmiş de olabilirsin. İnsan seni evine niye çağırsın diyeceğine kalkıp bir örtü getirip çocuğun önüne serseydi bu kadar kırılmazdın. Dobralık adı altında her şeyi konuşan insanlar toplum içinde kabul göremezler. Üzülme canım. Saminiyetine güvenmezsin bir daha. Daha büyük şeyler olmadan Rabbim sana göstermiş hepsi bu kadar. 

Ben aslında sofra da durmayacağını bildiğim için kucağımda da durmuyordu çünkü sağıl Allah razı olsun 

0 oy
önce (3,987 puan) tarafından

Size müstehak eşinizin ailesi yüzünden kendinizden hatta çocugunuzdan taviz verip onları çocugunuzdan bile önde tutarsanız böyle olur umarım artık aklınızı başınıza toplarsınız

0 oy
önce (3,987 puan) tarafından

Elti...arkadaş dost vasıfları yüklenmez.o zorunlu bi akraba...

0 oy
önce (19,892 puan) tarafından

Sendeki elti sevdası başka boyut konuya yorumum yok. Sana laf sokar çocuğu çocuğunu hırpalar hala kırıldım. E kırılmaktan fazlası lazım demek ki

Ya onu yapan da çocuk diyor ama benim çocuğum diğer bebeğine vurunca babası kızıyor nerdesiniz diye 

önce (19,892 puan) tarafından

Sen tavrını koysan aslında sorun kalmaz farkında mısın canım 

Ne demeliyim ki 

0 oy
önce (4,446 puan) tarafından

Ettini savunamam ama kimsenin evi kirli diye de çocuğumun eline bişey verip dökülsün zaten temizlicek demem hemen ufak ni bez isterim yada sofra bezi onun çekerim üstüne ki yere dökülmesin. 

0 oy
önce (6,044 puan) tarafından

Kim olursa olsun samimiyetten de olsa böyle birşey söylenmez. Ama sizin yaptığınızı da doğru bulmadım ev çok kirli olsa da kurabiye gibi dökülecek bir yiyeceği örtüsüz vermem ne kendi evimde ne bir başkasının evinde

Yok kirli olduğunu bilmiyordum ben temiz gördüm de öyle oyalamak için verdim temizleyip çıkıyorum diye dert etmedim iki üç kurabiye zaten hani çikolata falan değil ki batsın kiri çıkmasın kurabiye kırıntıları süpürülür bide ben süpürür giderim ondan 5 dakika sonra gidecektik zaten 

0 oy
önce (115 puan) tarafından

Eltim bnm yanımda gulup arkamdan dedılodumu yapmıs onu bazı konularda savunurken gdıp kaynanama o beni dolduryor demiş bnde numarasını sildim gecen köye gttk oda geldi bna slm vermedi bnde ztn konsmasın dyorum hemj baska yere gttim taki eşim kalk gdelım dyene kdr sonra evımıze geldık 2 yüzlü insanlardan nefret ediyorum eltınıze gelince şakda yapmış olabilir ama mesafe her zmn iyidir

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eltim evime dağınık dediğinde nasıl bir tavır almalıyım?
Eltinizin eleştirisine karşı en etkili tutum, durumu kişiselleştirmeden sakin bir dille sınır koymaktır. Evinizin genel temizlik düzenine güvendiğinizi belirterek, 'Evimin düzeniyle ilgili yorumun beni üzdü, misafir ağırlarken hassas olduğum bir konu' şeklinde net bir ifadeyle duygularınızı dile getirebilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Aile içi eleştirilerle başa çıkmak için hangi iletişim yolları izlenmeli?
Aile içi eleştirilerle başa çıkarken 'ben dili' kullanmak en sağlıklı yöntemdir. Suçlayıcı ifadelerden kaçınarak kendi hislerinize odaklanmak, tartışmanın büyümesini engeller. Eğer eleştiriler sürekli hale geliyorsa, özel alanlarınıza saygı duyulması gerektiğini nazik ama kararlı bir şekilde ifade etmek ilişkinin dengesini korumanıza yardımcı olur.
Misafirlikte ev düzeni hakkında yapılan yorumlar nasıl karşılanmalı?
Misafirlikte yapılan kırıcı yorumları görmezden gelmek veya konuyu kapatmak bir seçenek olsa da, sınırlarınızı belirlemek uzun vadede daha az yıpranmanızı sağlar. Eğer bu tarz yorumlar sıklaşıyorsa, bu durumun sizi rahatsız ettiğini o an veya kısa süre içinde ifade etmek, karşılıklı saygı çerçevesini korumak için gereklidir.
Eltiler arası ilişkilerde sınır ihlalleri nasıl engellenir?
Eltiler arası ilişkilerde sınır ihlallerini engellemek için beklentilerinizi ve hassasiyetlerinizi netleştirmeniz gerekir. Özellikle temizlik veya çocuk bakımı gibi kişisel alanlara müdahale edildiğinde, kendi standartlarınızı savunan cümleler kurmak önemlidir. Geçmişte yaptığınız fedakarlıkların hatırlatılmasından ziyade, mevcut durumdaki saygı ihtiyacınızı vurgulamak daha yapıcı olacaktır.
Evin dağınık olduğu iddiası karşısında nasıl sakin kalınır?
Evinizin dağınık olmadığına eminseniz, bu tür iddialar karşısında savunmaya geçmek yerine kendi gerçekliğinizden emin durmak en doğrusudur. Tartışmayı uzatmak yerine 'Senin standartlarına göre öyle görünüyor olabilir ama ben kendi düzenimden memnunum' diyerek konuyu kapatmak, enerjinizi korumanızı sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
19 cevap 1,206 göst.
+4 oy
40 cevap 1,704 göst.
19 Nisan 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Tunber (806 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 390 göst.
0 oy
53 cevap 4,002 göst.
22 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde Leylaaaaaa (2 puan) tarafından soruldu

Kategoriler