Kayınvalidemin bebeğimi sevme şeklinden çok rahatsızım

0 oy
502 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,612 puan) tarafından

Hayırlı akşamlar kızlar 4.5 aylık oğlum ve 3 yaşında kızım var bu durum beni çok rahatsız ediyor bence söyledim de o şekilde sevmeyin diye ama ısrarla devam ediyorlar neyse konuya geleyim kaynanam oğlumu pipisini dile getirerek seviyor nasıl anlatılır bilemedim çok açık anlatiyorsam da özür dilerim senin bilmem şeyin kaç okka 10 okka verme sakın kızları peşinde koştur bilmem neyini yerim filan diye bu şekilde değilde daha açık bir şekilde dile getiriyor umarım anlatabilmişimdir ve bunu dile getirirken de kızım da duyuyor  kayınbabam bunun şeyi kaç okka diye gelmiş bana soruyor neymiş de erkek çocukları o şekilde sevilirmiş sizce de yanlış değil mi bi bana mı tuhaf geliyor 

22 Cevaplar

0 oy
önce (1,040 puan) tarafından

Eşin ne diyor bu duruma eşin birşey demedi mi annesine 

-Reklam-
0 oy
önce (1,608 puan) tarafından

Ayyy bi saglam kavgayi haketmisler lazim mi birazini versin size de bakalim bi daha diyebiliyolar mi onlarin yaninda cocugunun ozel bolgelerini acma alt ust degistirme tepkini anlarlar belki 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Aile büyüklerinin çocukları uygunsuz sevmesi nasıl engellenir?
Aile büyüklerinin çocuklara yönelik uygunsuz sevgi gösterilerini engellemek için öncelikle sınırlarınızı net bir dille ve kararlılıkla ifade etmelisiniz. Çocuğun mahremiyet algısının gelişmeye başladığı yaşlarda, bu tür ifadelerin çocuğun gelişimini olumsuz etkileyebileceğini belirterek, herkesin yanında değil gerekirse baş başayken rahatsızlığınızı dile getirin. Eğer uyarılarınıza rağmen davranış devam ediyorsa, fiziksel teması kısıtlamak veya o ortamdan uzaklaşmak, çocuğunuzu korumak için atabileceğiniz en somut adımdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuklarda mahremiyet eğitimi ne zaman başlamalıdır?
Çocuklarda mahremiyet eğitimi, bebeklik döneminden itibaren vücudunun kendisine ait olduğunu hissettirmekle başlar ve genellikle 2-3 yaş civarında somut adımlarla devam eder. 3 yaşındaki bir çocuk, vücudunun özel bölgelerini ve kimsenin buralara dokunamayacağını anlayabilecek bilişsel seviyeye ulaşır. Bu yaşlarda aile bireylerinin uygunsuz şaka veya sevgi gösterilerinin, çocuğun beden algısını ve sınırlarını zedeleyebileceği unutulmamalıdır.
Büyüklerin bebekleri ve çocukları yanlış sevmesi psikolojiyi bozar mı?
Büyüklerin çocukları sevme adı altında cinsel içerikli veya uygunsuz ifadeler kullanması, çocukların ilerleyen yaşlarda beden sınırlarını koruma becerisini olumsuz etkileyebilir. Özellikle 3 yaş ve üzeri çocuklar, çevresindekileri gözlemleyerek ve duyarak öğrenirler; bu durum onların utanç, suçluluk veya kafa karışıklığı yaşamasına neden olabilir. Çocukların yanında sergilenen bu tarz davranışlar, çocuğun sağlıklı bir mahremiyet kavramı geliştirmesinin önündeki en büyük engellerden biridir.
Kayınvalide ve kayınpeder ile çocuk yetiştirme sınırları nasıl çizilir?
Aile büyükleri ile sınır çizmek, çocuğunuzun güvenliği ve psikolojik sağlığı için bir tercih değil zorunluluktur. Rahatsızlığınızı belirtirken 'çocuğumun iyiliği için bu şekilde sevilmesini istemiyorum' gibi net bir ifade kullanın. Eğer uyarılarınız görmezden geliniyorsa, sınırları korumak adına çocukla baş başa kaldıkları zaman dilimlerini azaltmak veya bu tür konuşmalar başladığı anda ortamı değiştirmek, otoritenizi ve çocuğunuzun sınırlarını korumanıza yardımcı olur.
Çocuklar büyüklerinin tuhaf sevgi gösterilerini neden duymamalıdır?
Çocuklar özellikle 3 yaşından itibaren çevresindeki yetişkinlerin konuşmalarını ve tutumlarını 'normal' olarak kodlamaya başlarlar. Büyüklerin uygunsuz şakalarına veya cinsel vurgulu sevgi gösterilerine maruz kalan çocuklar, bu davranışların kabul edilebilir olduğunu düşünebilir ve ileride sınır koymakta güçlük çekebilirler. Bu nedenle, çocuğun yanında sergilenen her türlü uygunsuz tutum, doğrudan çocuğun doğru-yanlış algısını ve gelecekteki güvenlik bilincini doğrudan etkilemektedir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 1,491 göst.
19 Aralık 2022 Aile & Aşk kategorisinde Mrvyilmaz (639 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 790 göst.
23 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde Papatya4161 (4,773 puan) tarafından soruldu
0 oy
30 cevap 1,213 göst.
5 Mayıs 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 1,548 göst.
1 Kasım 2022 Aile & Aşk kategorisinde NILHAN (113 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,508,995 soru

24,626,390 cevap

364,860 kullanıcı

...