Kayınvalidemin bebeğimi sevme şeklinden çok rahatsızım

0 oy
532 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,612 puan) tarafından

Hayırlı akşamlar kızlar 4.5 aylık oğlum ve 3 yaşında kızım var bu durum beni çok rahatsız ediyor bence söyledim de o şekilde sevmeyin diye ama ısrarla devam ediyorlar neyse konuya geleyim kaynanam oğlumu pipisini dile getirerek seviyor nasıl anlatılır bilemedim çok açık anlatiyorsam da özür dilerim senin bilmem şeyin kaç okka 10 okka verme sakın kızları peşinde koştur bilmem neyini yerim filan diye bu şekilde değilde daha açık bir şekilde dile getiriyor umarım anlatabilmişimdir ve bunu dile getirirken de kızım da duyuyor  kayınbabam bunun şeyi kaç okka diye gelmiş bana soruyor neymiş de erkek çocukları o şekilde sevilirmiş sizce de yanlış değil mi bi bana mı tuhaf geliyor 

22 Cevaplar

+6 oy
önce (13,819 puan) tarafından

ay bu milletteki ç. k merakı ne tövbe yarabbim tövbe 🤦🏼‍♀️

söylemene rağmen düzeltiyorlarsa ben göstermem çocuğu, ayıp bi de kız var küçük 

hadi kızın olmasa diyecem koca herif, sana sorarken utanmıyor mu, edepsizlik bu

önce (293 puan) tarafından

Kız benimde o aklıma geldi Allah ıslah etsin ne yapacaklarını şaşırdılar iyice püffdjdj

önce (10,341 puan) tarafından

Bu tip söylemler bana o jenerasyonun bastırılmış cinsel duygularını aktarma şekli gibi geliyor maalesef. Başka biri normal bir şekilde cinsellik üzerine konuşsa da kınarlar muhtemelen. Çok ayıp ve çok yanlış "sözde" sevme şekli. Muhakkak uyarılmalı. Dinlemiyor anlamıyorsa da irtibat kesilmeli. Ufacık bir bebeği cinsellik vurgulaya vurgulaya sevmek maalesef sevgi dili değil. 

@indigo seni buralarda görmek güzel 🤗 

çok haklısın özellikle küçük yerlerde daha fazla bu durum. 

ne konuşabilmişler zamanında ne de tam yaşayabilmişler🤦🏼‍♀️

hepimiz mahremiyet diyoruz çocuğun gelecekteki hayatı bu zamanlarda şekilleniyor farkındayız.kızı,oğlanı da yok bu işin.. kızlar daha çocuk yaşta sınıftaki erkek çocuklarının oyuncağı olabiliyor, erkekler de o sınıfın sapığı 🤦🏼‍♀️

güzel laftan anlamıyorlarsa sert olmak gerek, gerekirse çocuğu görmesinler.

önce (10,341 puan) tarafından

Kuzuuum, buralardayım ama pek yorum yapmıyorum artık. Gizli gizli + verip izliyorum ahahhaha :))

Evet maalesef öyle oluyor, çocukları dışarıdan koruyoruz bu sefer içeriden değişik şeyler duyup görüyorlar. Kayınvalidem de sünnet olunca oğluma saçma sapan şeyler demişti de küçüktü anlamadı Allah'tan. Eşim tersledi bir daha pipi mevzusu açılamadı bizim evde :)

laftan anlayana bir şey demem, çoğu yaptığının yanlış olduğunu sen deyince anlıyor ve düzeltiyor kendini. böylesi başım üstüne ama kimi inatla devam ediyor 🤦🏼‍♀️ geline gıcıklık olsun. bir de başkasından akıl almayı kendilerine yediremiyorlar, gurur abideleri mübarek 

-Reklam-
+2 oy
önce (9,304 puan) tarafından

Kocaninkinide böyle seviyormusun desene kayinanana

önce (2,612 puan) tarafından

Kendi çocuklarını da bebekken bu şekilde seviyormuş 

önce (9,304 puan) tarafından

Ben valla cok sert uyariridim birdaha zaten benim.korkuma soylemezdi

Sert de uyardım ama kadın kendi bildiğini yapan biri hiç kavga etmez ama kendi bildiğini yapmaktan da vazgeçmez öyle bı tip 

önce (17,079 puan) tarafından

Görüşme . Bi sure gitme anlarlar 

Ben çok severim kayınvalidemi komşuyuz, hoşuma gitmeyen şeyı söylerim direk , uyarırım (özellikle davranış yada abur cubur konusunda) baktım durum aynı girmiyorum 

0 oy
önce (2,920 puan) tarafından

Bence tuhaf olan senın kendinden şüphe etmen. Ne demek bi bana mı tuhaf geliyor diye sorman 😒 düpedüz m.llık bu gerizklılık. Diyecek bir şey bulamıyorum çok kızdım o kaynana ve kayınpeder densizlerine

Bi tanıdığımla bu durumu paylaştım sen abartiyorsun dendi o yüzden bi bana mı tuhaf geliyor dedim 

O tanıdık için de pipi önemli demek ki pipi sevilir 😡

Bu şekilde sevdikleri için çocuklar ileride ne hâle geliyor benim de korkum o ama bi önlem alacağım 

Uyarıcaksın güzellikten anlamıyorlar da sert uyaracaksın ve görüşmelerinizi minimum düzeyde tutacaksın. Alabileceğin önlem bu canım. Kolay gelsin 

Teşekkür ederim canım mesafe koydum uyardım ama yok eşim ben hallederim dedi umarım ondan anlar yakın olmasına rağmen bayramdan bayrama giderim kendisi de bana çok sık gelemez 

0 oy
önce (446 puan) tarafından

Ayıp birde kiz cocugu var cocuklar cok meraklı ve büyükleri cok.dinliyor bence bunu esin sert bir şekilde annesine anlatmalı yine yaparsa gitmeyin 

Onu bir tek o susturur zaten onu bildiğim için eşimle paylaştim 

Böyle sevdigi zaman birde Çocuklarımız uzaklaştır ve sende tepkini ver eşinde versin 

Eşim yokken yapıyor ben bugün yine tepkisiz kalmadım zaten de öyle biri ki kurduğum cümlelerin bı değeri yok yine kendi bildiğini yapacaktır ha bir tek eşimden korkar 

O zaman cocuklari uzak tut her seferinde anlar o zaman 

Öyle edeceğim artık neyse ki çok fazla konuşmuyoruz ben mesafemi koymuştum 

0 oy
önce (3,987 puan) tarafından

Sert dille uyaracaksınız gerekirse görüşmeyip görüştürmeyeceksiniz 

Teşekkür ederim mesafemi koymuştum aslında ama sanırım birsz daha ağır bi mesafe koymam gerek 

0 oy
önce (8,784 puan) tarafından

İlk defa duydum bunuda daha neler duyacaz🤦🏻‍♀️

Ay kayınbabam bana ilk sorduğun da ne olduğunu anlamadım ama bozulmuştum ilk defa duyduğum bi kelimeydi eşime sorunca gerçeği öğrendim 

0 oy
önce (13,579 puan) tarafından

Bizimkilerde öyle idi en son eşimle kavga ettim önlerinde ondan sonra birdaha diyen olmadı 

Bende eşime söyledim uyarırım ben dedi ya çok çirkin geliyor bide kızlar niye peşinde koşsun annem kendi kızı olmadığı için başkasının kızı değersiz geliyor derdi doğruymuş 

0 oy
önce (14,379 puan) tarafından

Size kaç okka lazım diycen olmayacak 🤣🤣 ne kadar dil dilersen dok huylu huyundan vazgeçmez 🤭

Ay kahkaha attım 🤣 dilimin ucuna geldi ama neyse dedim sen terbiyeni bozma 

0 oy
önce (651 puan) tarafından

Birşey söyleyeyim mi bak çok özür diliyorum bu sözüm ama ağzına s.çarım yani.

Böylelerine aslında onu yaomak gerekiyor 

önce (651 puan) tarafından

Valla öyle canım. Ya utanma da yok

0 oy
önce (6,592 puan) tarafından

Hic duymamıştım okka diye sevme sekli benim kaynanam kızıma derdi sularını içeyim yalayayim aşağıdan yukari vs vs ben eşim görümcem kaç kez uyardık kızdık ettik 1 yaşından sonra daha demedi ağzından duymadım çok çirkin gerçekten 

Ay iğrenç one öyle ya ya bende ilk defa duydum bir kaç birşeyler daha söylüyor da açık olur diye ben yazmadım eşime sordum o ne demek diye açıklamasını yapıncs şok oldum 

Daha neler duycaz 

Kızıma hamileyken de fıstığını yerim diye sevecem derdi en son annem duydu annem nefret eder böyle şeylerden çok kızmıştı utanmıyor musun diye şimdi oğluma yapıyor aynısını

Fıstık gene iyiymiş  😀 

önce (4,454 puan) tarafından

Yok artık ya. Artık daha ne görecem de şaşıracam merakıyla giriyorum platforma

0 oy
önce (10,405 puan) tarafından

Madem arsız uyarınca inadına yapıyor o zaman kızını bahane et. Anne kız var duyuyor nasıl konuşuyorsun nasıl örnek oluyorsun böyle falan de ayrıca gelini takmazlar oğulları desin bak nasıl takıyorlar. 

0 oy
önce (1,483 puan) tarafından

Ben kızıma öğrettim kim olirsa olsun sakalyla bile poposuna vuranlar oluyo çığlık atip yanima gelip hemen bana söylüyor anne popoma vurdu diye bemde biz izin vermiyoruz mahremiyet egitimi veriyoruz gibi konustum baktilar kizim ciklik atip bagiriyo baya caydırıcı oldu sadece boyle değil sözlü seyleride ogrettim bagirip cok ayip bidaha yapma diye bagirip bana gelip söylüyor kizim 3 yasina temmuzda giricek bu arada net bi sekilde ifade et baktin olmuyomsert de oyle yapiyorum cocugumu oyle buyutmek istemiyorum 

0 oy
önce (2,080 puan) tarafından

Ay çok iğrenç canım ya:/ 

0 oy
önce (5,467 puan) tarafından

Yaaa Allah ım en nefret ettiğim şey cinsel organı üzerinden sevmek. Benim ailem çok yapardı eniştem filan 4 erkek torunu vardı. Benim oğlum oldu ilk ziyarete gitmem de daha kesin bir dille uyardım. Benim çocuğumu pipisi üzerinden sevmeyin. Kesinlikle istemiyorum diye. Bezini değiştirirken özellikle gidip bakar gülerdi severdi torunlarını. Ama ben asla yaptırmadım. Allah'tan eşimin ailesinde o tarz bir durum olmadı... Çok yanlış birşey. Sende uyar olmaz öyle.

İğrenç bi durum ya eşimle konuştum o uyaracak çünkü kayınvalidemin huyunu biliyorum bana inat yapıyor bir tek eşimden korkar

Evde birde kız çocuğu var yani ayıp denen birşey var. İki gün sonra donsuz gezdirirler çocuğu. İyi yapmışsın uyarsın sert bir dille.

Ay kızıma onu yapmak istemişti de kızmıştım benim ev müstakil bahçe de bezsiz gezsin boşver ne olacak demişti 

Ayyy Allah akıl fikir versin. Başka diyecek birşey yok.

0 oy
önce (2,127 puan) tarafından

Tövbe tövbe ne yiyip içiyor bunlar hangi kafayla yaşıyorlar 

Kesinlikle sert çıkış yada mesafe koy ya dizelin yada bizden uzak durun de konuyu kapat 

En son onu yapacam az kaldı 

0 oy
önce (2,415 puan) tarafından

Kaynan oka istiyor bellı tövbe yaa

0 oy
önce (1,212 puan) tarafından

Tövbe tövbe hey gidi günler 

0 oy
önce (676 puan) tarafından

Senin gene kayınvaliden söylüyorum benim ilk başta eşim neler neler söylüyor kaynanmda soyluyor amaa ben takmıyorum  

Niye takmiyorsun yapılan şey çok yanlış 

0 oy
önce (296 puan) tarafından

Ne okkasi kız bı tek ben anlamadım su okkayi 😂

Ağırlığı kaç gram yani 🤣

0 oy
önce (63 puan) tarafından

Sünnet ettirdinmi bilmiyorum ama sünnet ederken kesilen parçayı veriyorlar sende kayınvalidenlere ver artık evinizde bunu seversiniz bu kadar meraklıysanız de

Yok kilolu olduğu için ettiremedim ya ne tuhaf insanlar terbiye hiç yok

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Aile büyüklerinin çocukları uygunsuz sevmesi nasıl engellenir?
Aile büyüklerinin çocuklara yönelik uygunsuz sevgi gösterilerini engellemek için öncelikle sınırlarınızı net bir dille ve kararlılıkla ifade etmelisiniz. Çocuğun mahremiyet algısının gelişmeye başladığı yaşlarda, bu tür ifadelerin çocuğun gelişimini olumsuz etkileyebileceğini belirterek, herkesin yanında değil gerekirse baş başayken rahatsızlığınızı dile getirin. Eğer uyarılarınıza rağmen davranış devam ediyorsa, fiziksel teması kısıtlamak veya o ortamdan uzaklaşmak, çocuğunuzu korumak için atabileceğiniz en somut adımdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuklarda mahremiyet eğitimi ne zaman başlamalıdır?
Çocuklarda mahremiyet eğitimi, bebeklik döneminden itibaren vücudunun kendisine ait olduğunu hissettirmekle başlar ve genellikle 2-3 yaş civarında somut adımlarla devam eder. 3 yaşındaki bir çocuk, vücudunun özel bölgelerini ve kimsenin buralara dokunamayacağını anlayabilecek bilişsel seviyeye ulaşır. Bu yaşlarda aile bireylerinin uygunsuz şaka veya sevgi gösterilerinin, çocuğun beden algısını ve sınırlarını zedeleyebileceği unutulmamalıdır.
Büyüklerin bebekleri ve çocukları yanlış sevmesi psikolojiyi bozar mı?
Büyüklerin çocukları sevme adı altında cinsel içerikli veya uygunsuz ifadeler kullanması, çocukların ilerleyen yaşlarda beden sınırlarını koruma becerisini olumsuz etkileyebilir. Özellikle 3 yaş ve üzeri çocuklar, çevresindekileri gözlemleyerek ve duyarak öğrenirler; bu durum onların utanç, suçluluk veya kafa karışıklığı yaşamasına neden olabilir. Çocukların yanında sergilenen bu tarz davranışlar, çocuğun sağlıklı bir mahremiyet kavramı geliştirmesinin önündeki en büyük engellerden biridir.
Kayınvalide ve kayınpeder ile çocuk yetiştirme sınırları nasıl çizilir?
Aile büyükleri ile sınır çizmek, çocuğunuzun güvenliği ve psikolojik sağlığı için bir tercih değil zorunluluktur. Rahatsızlığınızı belirtirken 'çocuğumun iyiliği için bu şekilde sevilmesini istemiyorum' gibi net bir ifade kullanın. Eğer uyarılarınız görmezden geliniyorsa, sınırları korumak adına çocukla baş başa kaldıkları zaman dilimlerini azaltmak veya bu tür konuşmalar başladığı anda ortamı değiştirmek, otoritenizi ve çocuğunuzun sınırlarını korumanıza yardımcı olur.
Çocuklar büyüklerinin tuhaf sevgi gösterilerini neden duymamalıdır?
Çocuklar özellikle 3 yaşından itibaren çevresindeki yetişkinlerin konuşmalarını ve tutumlarını 'normal' olarak kodlamaya başlarlar. Büyüklerin uygunsuz şakalarına veya cinsel vurgulu sevgi gösterilerine maruz kalan çocuklar, bu davranışların kabul edilebilir olduğunu düşünebilir ve ileride sınır koymakta güçlük çekebilirler. Bu nedenle, çocuğun yanında sergilenen her türlü uygunsuz tutum, doğrudan çocuğun doğru-yanlış algısını ve gelecekteki güvenlik bilincini doğrudan etkilemektedir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 1,491 göst.
19 Aralık 2022 Aile & Aşk kategorisinde Mrvyilmaz (639 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 790 göst.
23 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde Papatya4161 (4,773 puan) tarafından soruldu
0 oy
30 cevap 1,213 göst.
5 Mayıs 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 1,548 göst.
1 Kasım 2022 Aile & Aşk kategorisinde NILHAN (113 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,509,032 soru

24,626,916 cevap

364,888 kullanıcı

...