Dibi tutan 3 kg sütü nasıl kurtarabilirim?

0 oy
201 göst.
önce Diğer kategorisinde (8,999 puan) tarafından

Kızlar ya altı kısıktı ama dibi tutmus süte mi üzüleyim düdüklümemi yanık nasıl çıkar birde ve bu süt çöp mü oldu ya 

6 Cevaplar

0 oy
önce (320 puan) tarafından

Yok niye Çöp olsun. Baska tencereye süzerek aktar kaynat ne yapıyorsan yap..  duduklunude suda beklet biraz bulaşık teliyle ov tertemiz olsun. 

önce (8,999 puan) tarafından

Yogun yanık tadı var canım karıstırmadan aktardım ama nasıl değerlendirsem bilemedim dibi tutmasın dedim gene tuturdum aşırı canım sıkıldı ya kek falan yapabilir miyim ki bu sütle

-Reklam-
0 oy
önce (5,095 puan) tarafından

Sütü bilmem ama dibi yanık tencere için karbonatlı suda ıslat kendiliğinden atar canım yanıklar

Bulaşık tabletiyle ıslattım ama bıraz dursun bırde onla deneyim mutfaktaydım birde baska yerde de değildim

önce (5,095 puan) tarafından

Olabilir canım insanlık hâli.. ama karbanot varsa onu dene bence tablet çıkarır mı bilmiyorum 

0 oy
önce (3,573 puan) tarafından

Süte kokusu gecmismi ona bak yoksa sorun olmaz yandiysa ne yapsan kokusu çıkar ancak tatlı falan yapabilirsin

Geçmiş canım tadı falan yanık yoğurt gibi olmuş 

0 oy
önce (20 puan) tarafından

Yanık kokusu geçtiyse artık yoğurt olmaz canım onunla tatlı yapabilirsin sütlaç Kazan dibi vs tatlida degerlendir benim de başıma geldi tatlı yaptım dökmekdense tatlida da vardı koku ama yine yendi

Kek falan olur mu kı ağlayan kek falan 

0 oy
önce (5,589 puan) tarafından

Yoğurt olmazda bira sütlaç yap, kek yapabilirsin. Sütu tencereye koymadan önce tencereye su koyup çalkala öyle dini tutmuyor 

önce (5,589 puan) tarafından

Ne kadar dikkat edersek edelim oluyor canm. 

0 oy
önce (2,902 puan) tarafından

Sütü düdüklüde mi kaynattın? İlk kez duyuyorum böyle bir şey. 3 litre de çok değil. Kız ne gerek vardı düdüklüye 😃 taşmadı mı

Büyük tencerem yok canım en büyük düdüklüde işte sansıma aksama misafirim gelcek kek poğaca yapcaktım gündüz dökücem artık olmaz bundan süt alıcam baska eşimde sütlaç istiyordu markette var mıdır bımde falan jersey süt

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Dibi tutan 3 kg süt nasıl kurtarılır ve yanık tadı nasıl geçer?
Dibi tutan sütü kurtarmak için hemen başka bir tencereye aktarın, ancak asla dibini kazımayın. Yanık tadını azaltmak için sütün içine temiz bir mutfak beziyle sarılmış bir parça ekmek koyup 10 dakika bekletmek veya bir adet havucu soyup içine atmak yanık kokusunu emmeye yardımcı olur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Yanmış süt tenceresi nasıl kolay temizlenir?
Yanmış süt tenceresini temizlemek için tencerenin tabanını kaplayacak kadar su ve bir miktar karbonat ekleyip kaynatın. Karışım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp 15-20 dakika bekletin, ardından yanık tortularının kolayca kalktığını göreceksiniz; sert kazıma işlemlerinden kaçınmak çizilmeleri önler.
Dibi tutan süt bozulmuş mudur, tüketilmeli midir?
Sütün sadece tabanı tuttuysa ve sütün genelinde kesilme veya ağır bir kömürleşmiş tadı yoksa süt bozulmamış sayılır ancak yanık kokusu sindiği için tadı değişebilir. Eğer sütte tortu oluştuysa veya rengi tamamen kahverengiye döndüyse besin değeri düşmüş olabileceği için tüketmemeniz daha sağlıklı olacaktır.
Sütün dibinin tutması neden olur ve nasıl önlenir?
Sütün dibinin tutması genellikle ateşin çok yüksek olması veya sütün tencereye yapışmaya meyilli olmasından kaynaklanır. Sütü pişirmeye başlamadan önce tencerenin dibini hafifçe soğuk suyla ıslatmak veya pişirme sırasında sürekli tahta bir kaşıkla karıştırmak sütün tencere tabanına yapışmasını büyük oranda engeller.
Yanık süt kokusu sütten nasıl çıkarılır?
Yanık süt kokusunu gidermek için sütü temiz bir kaba aktardıktan sonra içine bir adet soyulmuş patates dilimi ekleyip birkaç dakika ısıtmak, patatesin yanık aromasını kendine çekmesini sağlar. İşlem sonunda patatesi içinden alarak sütü tüketebilirsiniz ancak yanık tadı çok yoğunsa sütü tatlı yapımında kullanmak yerine doğrudan tüketmemek daha iyi olabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
23 cevap 622 göst.
28 Nisan 2026 Aile & Aşk kategorisinde 19991999 (6 puan) tarafından soruldu
+2 oy
3 cevap 210 göst.
15 Nisan 2026 Diğer kategorisinde Tiripcan (587 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 792 göst.
18 Şubat 2026 Yemek-Tarifler kategorisinde honkiponkitoninok (13,785 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 164 göst.
15 Eylül 2025 Diğer kategorisinde Annevebebekleri (276 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,508,919 soru

24,625,127 cevap

364,788 kullanıcı

...