Annem evimle ve hayatımla neden sürekli kıyaslama yapıyor?

0 oy
144 göst.
önce Diğer kategorisinde (588 puan) tarafından

Kizlar biraz dertliyim uzun olabilir.

Şimdi ben gurbetteyim .kirada oturyorum evim 2+1kucuk bir ev ,annemler 10 sene sona ilkkez evime geldiler 

Ama annem geldiği gibi evimde yüzü dustu neymiş ev çok kucukmus 

Neyse geldi söylendi gitti söylendi 

Oturma odam var masam var çocukların odası var yatak odam var evde internet var yani herşey var daha ne olsun 

Ama annem sanki acim açlıktan oluyorum fasfakirim garibim tüh sana yazık sana iması yapıyor

Geçen aradım diyor ki sizin evden donerken ağladım yolda kızımin oturduğu eve bak dedim diyor abinin evine bak kocaman diyor. Abimin herseyibi evine kadar babam aldı yaptı 

Biz nasıl bu devirde ev alalım 

. Sanki her haltı abim yapıyor ama benim kocam bir balta yaramıyor iması yapıyor .kendi gelininin çocuklarının bezine kadar alan babam şimdi benle onu kiyaslamasi bu imalari yapmasi normal mi ayrıca evim TOKİ evi gayet sağlam ve içide temiz şehir merkezinde öyle gariban bir mahalle de değil ama annemin bu imalarinda. Sıkıldım abim asgari ücret alıyor evi arabası var hepsini babam yaptı eşim 60 bin alıyor ama iki cocukla.kira ile biz birikim yapıp ev alamiyoruz iyi kötü arabamız var sadece gerçekten artık konuşmak bile içimden gelmiyor ne bu kıyas düşünme yok . Sürekli beni gözünde gariban görüyor bizim boğazdan kısıp abime yapmasaydi babam eşit yapsaydi ozaman bende evlattim haksızmiyim. Çok sinirim bozuk..

4 Cevaplar

0 oy
önce (1,347 puan) tarafından

E sende madem garibanım kızınızım ben de sizde o zaman bu ev verin bakalım de

önce (588 puan) tarafından

Diyorum kendini hiç oralı etmiyor. Kayinbabam yapsın mis 

Anne dedim hatırlıyormusun bize küçükken giyecek çorap almazdıniz dedim şimdi sanki lüks hayattan gelmişim de eziklige düşmüşüm gibi konuşma dedim

önce (1,347 puan) tarafından

İyi yapmışsin canım çok saçma annenin bu düşüncesi belkide eşinden hazetmiyorsa ondandır bu tavrı olabilir 

Eşimi çok seviyor eşimin saygısızlığı yok hepde över 

-Reklam-
0 oy
önce (39 puan) tarafından

Kardeşim ya seninde gönlün tok benim gibi ayıptır söylemesi yatak bile yok kanepede uyuyoruz onuda üst kat verdi buzdolabım flan yok televizyon hiç bişey yok sadece koltuk var birinde biz diğerinde kızım yatıyor ama umrumda değil hiç değer vermiyorum böyle şeylere  annen ayıp ediyor bence

Evet buna şükür canim ben halimden gayet memnunum ama bunu anneme anlatamıyorum bana böyle dileniyor iması yapıyor ayrıca benim eşim neler cdkti hastalıkla mücadele etti ciddi aile sorunları yaşadı coktuk yani

Çok gecmiş olsun canım inşallah atlatırsınız bunuda 🙏

Teşekkür ederim umarım çok güzel evlerde eşyalar da oturursun saglikla

Teşekkür ederim 💕

🌹❤️❤️

0 oy
önce (8,764 puan) tarafından

Hergün yeni anne moduyla karşılaşıyoruz hey Allahım ya 

10 yılda ilk defa kızının evine gelen bir anne. Ve daha bir baltaya sap olamayan biricik oğluyla bir tutması.. 

Sende desene abimin herşeyini aldınız banada alında bende büyük evde oturayım madem 

Evet o biricik oğluyla her seferinde bir tutup gelimimin evi böyle şöyle arabası böyle bıktım vallahi

Kayinbabam almaliymis onlar oğlu a gelinine yapmış 

Akşama.kadar kactane kahve sigara içtim sinirden modum.dustu aglayacaktim İnan ki bana kızım ne kadar mutlusun eşim en çok seviyor maşallah demesi yeterdi acıdı bana ya

önce (8,764 puan) tarafından

Kendi oğluna acısın önce yazık hâlâ babası bakıyor evine. 

Eşin sorumluluk sahibi ne güzel kimseye minnet etmeden evini geçindiriyor. 

Çok şükür her fırsatta da gezdirmeye çalışır biryerlere götürür vakit gecirirz onlar evde. Adım atmaz para gidecek diye . Neyse valla çok sinirliyim

0 oy
önce (29 puan) tarafından

Valla canım hic takma salla gitsin başını sokacak evin var mi var eşin calışiyor mu calisiyor ee o zman oyle herkesin dedigi takarsan  laflari ortada yuva denen bisey kalmaz .. eşinle cocuklarinla mutluysan sorun yok...

Çok şükür ama. Nasıl takmim 

önce (29 puan) tarafından

Canim her ailede var boyle seyler benim ailemde eşimi sevmezler takmiyorum takinca olan sana olyyor kimseye bisey olmuyor..

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Aile içi kıyaslama psikolojisi nasıl yönetilir?
Aile içi kıyaslama, bireylerin özsaygısını zedeleyen ve huzuru kaçıran yıkıcı bir iletişim biçimidir. Bu durumu yönetmek için öncelikle sınırlarınızı net bir şekilde çizmeli ve bu tür konuşmalar başladığında konuyu nezaketle değiştirerek veya "Bu konuda konuşmak beni üzüyor" diyerek tepkinizi göstermelisiniz. Kendi hayatınızdaki başarıları ve emeklerinizi, başkalarının standartlarıyla değil, kendi değerlerinizle ölçmek ruh sağlığınız için en önemli adımdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Ebeveynlerin çocuklarını maddi durum üzerinden kıyaslaması neden olur?
Ebeveynlerin çocuklarını maddi varlıklar üzerinden kıyaslaması genellikle kendi geçmiş yargıları, kuşak farkı ve takdir edilme arzularından kaynaklanır. Çoğu zaman bu davranış, ebeveynin kendi statü algısını yansıtmasıdır ve gerçek bir sevgi eksikliğinden ziyade, başarıyı sadece somut göstergelere indirgeyen bir bakış açısının sonucudur. Bu durum sizin değerinizi belirlemez; ebeveynin kendi içsel tatminsizliğinin bir yansıması olarak görülmelidir.
Gurbette yaşayan ailelerin ebeveyn ilişkilerinde çatışmalar nasıl çözülür?
Gurbette yaşayan ailelerde ebeveyn ziyareti sonrası oluşan çatışmalar, fiziksel yakınlığın artmasıyla tetiklenen beklenti farklarından kaynaklanır. Bu çatışmaları çözmek için ziyaret öncesinde beklentileri şeffafça konuşmak ve ziyaret süresince "biz" odaklı ortak aktiviteler planlamak gerilimi azaltabilir. İlişkiyi korumak için, ebeveynlerin eleştirilerine karşı "savunmacı" olmak yerine "duygu odaklı" iletişim kurarak, kendi yaşam tarzınıza olan güveninizi vurgulamanız gerekir.
Aile üyeleri tarafından sürekli gariban görülmek nasıl engellenir?
Aile üyeleri tarafından sürekli gariban görülmek, kendi hayatınızdan duyduğunuz memnuniyeti net bir duruşla sergilemenizi gerektirir. "Eviniz küçük" gibi yorumlara "Bu evde huzurlu ve temiz bir düzenimiz var, burada yaşamaktan mutluyuz" gibi özgüvenli ve olumlu cümlelerle karşılık verin. Kendi tercihlerinizi savunduğunuzu gören aile üyeleri, zamanla acıma duygusunun yerini saygıya bırakmak zorunda kalacaktır.
Anne ve baba arasında çocuklara karşı ayrımcılık yapılıyorsa ne yapmalı?
Anne ve baba tarafından çocuklara karşı yapılan ayrımcılık, kök aile dinamiklerinde sık rastlanan ancak kişiyi derinden yaralayan bir süreçtir. Bu durumu değiştirmek için ebeveynin geçmişte yaptığı maddi yardımları veya tercihleri "eşitlik" beklentisiyle sürekli dile getirmek yerine, kendi çekirdek ailenizin refahına odaklanmak en sağlıklı çözümdür. Kendi sınırlarınızı koruyun ve aileden gelen maddi beklentileri tamamen devre dışı bırakarak kendi ayaklarınız üzerinde durduğunuzu kanıtlamaya devam edin.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 529 göst.
15 Mart 2023 Aile & Aşk kategorisinde Masallarulkesi_ (241 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 391 göst.
23 Kasım 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 763 göst.
7 Haziran 2022 Diğer kategorisinde yenigelin24 (301 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 358 göst.
16 Şubat 2021 Aile & Aşk kategorisinde Alparslan66 (18 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,508,870 soru

24,624,462 cevap