Epilepsi ve otizmli oğlumun ateşi çıktı, ne yapmalıyım?

0 oy
236 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,204 puan) tarafından

İyi akşamlar kızlar oğlumun bu akşam ateşi var yanıma ates ölçeği aldım uyumadan önce de parol şurup verdim hem ağrı kesici hem ates düşürücü özelliği 

Ya korkum oğlum epilepsi hastası otizim hastası 

Bizim içinde dua edermisiniz?kimin duası kabul olur bilemeyiz

Oğlumun ateşi çıkınca ben çok geriliyorum.

11 Cevaplar

+2 oy
önce (3,025 puan) tarafından

En İyi Cevap

Rabbim şifa versin canım korkma üzüm sirkesi varsa bir çay kaşığı ağzına damlat hemen düşürüyor 

önce (1,204 puan) tarafından

Sağol bitanem insallah takip ediyorum 

Mevsimsel geçiş olabilir yarında takip et düşmezse götür Paşa'mı inş 🩷 

İnsallah canım sabah için randevu aldım az önce 

İyi bari bende gidicem yarın uf son kontrolüm var dikişim patladığı için gel dedi dk aman babamdan sonra hastaneden nefret eder oldum Allah muhtaç etmesin 

Amin canım benim.

-Reklam-
+1 oy
önce (3,573 puan) tarafından

Allah'ım sifa versin canım 

Sağol canım tesekkür ederim 

+1 oy
önce (263 puan) tarafından

Rabbim acil şifalar versin inşallahhhhh🌺

+1

Tesekkür ederim canım 

+1 oy
önce (8 puan) tarafından

Canım duşta alır ama ıltıhap olabılır oda gecmesı ıcın antıbıyotık alman lazım bence acıle goturun

Duşu uyumadan önce aldırmıştım bakayım ateş yükselmeye devam ederse.

+1 oy
önce (207 puan) tarafından

Aynı dertten muzdaribiz canım. Şuan kucağımda ve ateşi var ikindi vaktinden beri geçmedi oğlumun ateşi. Az önce yine ateş düşürücü verdim,alnına bez koydum bekliyorum umarım düşer. En sevmediğim şeydir ateş ya... Rabbim çocuklarımıza şifa versin.🤲🏻

Amin canım benim de ateş en korktuğum şeydir 

önce (207 puan) tarafından

İnşallah geçer,takip et sürekli uyuyamıyorum ben öyle oturmuş bekliyorum. Rabbim yardımcımız olsun. 

+1

Ben de oturdum şimdi  sabaha kadar uyuyamam elimde değil

+1 oy
önce (1,064 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun canm benmkide aşıdan sonar 2 gün sürekli ateşlendi ince gydrdik mecbur bu seferde gribe hastalığa döndü şimdide öksürüyor sabah bize doktor yolu görünüyor yavruna Allah sif versin bak eğer 4 saat içinde dusmezsse ates dolven varsa dolven ver 

önce (1,064 puan) tarafından

Bvide sabh sağlık iccagina aile hekimine goster

Sağol canım ates düşmezse yarın dr baktırcam randevu aldım sabah için.

+1 oy
önce (8,764 puan) tarafından

Ayağının altına limon sür bide canım. Koltuk altına nemli bez koy.

Çok geçmiş olsun 

Sağol gülüm benim tesekkür ederim 

+1 oy
önce (9,040 puan) tarafından

Rabbim bütün rahatsızlıkları için şifalar versin inşallah 

Tesekkür ederim gülüm insallah 

+1 oy
önce (720 puan) tarafından

Ay bizde aynı korku ile yarım yamalak uyudum kızımın ateşi çıktı üstüne zaten epilepsi bir ara titredi üşüdü aklım çıktı bana da dua edin şuan uyuyamıyorum 

Gecmiş olsun canım benim daha iyi bugün 

Senin kuzu nasıl iyimi?

önce (720 puan) tarafından

Size de çok geçmiş olsun kusura bakmayın stresten unuttum bile gece tam uyurken aniden titredi aklım çıktı hemen duş aldırdım ilaç verdik toparladı ama gelin de bana sorun ne yaşadığımı sizin nasıl evladınız rabbim bol bol şifa versin evlatlarımıza 

+1

Amin inşallah daha iyi 

+1 oy
önce (1,647 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun abla. Nasıl oldu yavrucak

Canım şuan daha iyi çok şükür 

önce (1,647 puan) tarafından

Rabbim şifalar versin ablacım❤️

+1

Amin teşekkür ederim 

+1 oy
önce (5,872 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun Ablacığım ❤️🥹

Sağol canım teşekkür ederim 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Epilepsi ve otizm hastası çocuğum ateşlendiğinde ne yapmalıyım?
Epilepsi ve otizm tanılı çocuklarda ateş, nöbet eşiğini düşürebileceği için çok dikkatli takip edilmelidir. İlk olarak çocuğun vücut ısısını düzenli aralıklarla ölçün ve ateşin yükselme eğilimini izleyin. Eğer çocuğunuzda daha önce ateşli nöbet öyküsü varsa veya ateş düşmesine rağmen genel durumunda kötüleşme, bilinç değişikliği ya da solunum güçlüğü gözlemliyorsanız vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurun.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuklarda ateş düşürücü şurup kaç saat arayla verilmelidir?
Parol gibi parasetamol içerikli ateş düşürücü şuruplar, doktorunuz tarafından aksi belirtilmedikçe genellikle 4 ila 6 saatlik aralıklarla kullanılabilir. Ancak 24 saat içerisinde alması gereken toplam doz aşılmamalıdır. Çocuğunuzun kilosuna uygun dozajı belirlemek için mutlaka bir hekime danışmalı ve ilacın prospektüsünde yer alan yaş/kilo tablosuna göre hareket etmelisiniz.
Epilepsi hastası çocuklarda ateşli nöbet riski nedir?
Epilepsi hastası çocuklarda yüksek ateş, nöbet geçirme olasılığını artırabilir çünkü ateş vücudun nörolojik dengesini zorlayabilir. Ateşli nöbet, genellikle vücut ısısının hızlı yükseldiği durumlarda tetiklenir. Çocuğunuzun durumunu yakından gözlemleyerek, nöbet benzeri bir hareketlilik veya bilinç kaybı durumunda derhal tıbbi destek almanız, yaşanabilecek komplikasyonları önlemek adına kritik öneme sahiptir.
Ateşi çıkan çocuğun vücut ısısı nasıl güvenli düşürülür?
Ateşi çıkan bir çocuğun vücut ısısını düşürmek için ılık duş aldırmak veya ılık ıslak bezlerle koltuk altı ve kasık bölgelerine kompres yapmak en güvenli yöntemlerden biridir. Çocuğu çok kalın giydirmekten kaçınmalı ve ortam sıcaklığını 22-24 derece seviyelerinde tutmalısınız. Ayrıca sıvı kaybını önlemek için sık aralıklarla su veya doğal meyve suları içirerek vücudun hidrasyon dengesini korumasına yardımcı olabilirsiniz.
Hangi durumlarda ateşli çocuk için acile gidilmelidir?
Çocuğun ateşi 39 derecenin üzerine çıkıyorsa, ateş düşürücülere rağmen düşmüyorsa veya çocukta halsizlik, sürekli uyku hali, kusma, beslenememe ve solunum güçlüğü gibi belirtiler varsa acil tıbbi müdahale gereklidir. Özellikle epilepsi gibi kronik nörolojik rahatsızlıkları olan çocuklarda, alışılagelmişin dışında gelişen her türlü ateşli durumda doğrudan bir çocuk doktoruna veya acil servise başvurmak en doğrusudur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 221 göst.
5 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 134 göst.
4 Mayıs 2026 Diğer kategorisinde Yasmengungor (2,505 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 123 göst.
9 Şubat 2026 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Nurtopum (1,372 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 178 göst.

Kategoriler

1,508,870 soru

24,624,462 cevap

364,745 kullanıcı

...