2 ayda bir çocuk yardım parası nasıl alırım?

0 oy
245 göst.
önce Diğer kategorisinde (47 puan) tarafından

Kızlar çocuklar için 2 Ayda bir yardım parası alan varmı Varsa hangi güne yatıyor Biz ilk defa alacaz ve kişi başı ne kadar yani benim 2 çocuğum var 2 simi alıyorum yoksa ikisinden birini mi alıyorum? Bilen varsa bi yazabilirmi ?

4 Cevaplar

0 oy
önce (319 puan) tarafından

Eğer yeni dogum yaptıysan her ay alman gerekiyor. 2 cocugun sanirim 1500 tl alacaksın her ay. Galiba e devletten başvuru yapılıyor 

önce (47 puan) tarafından

Eşim gitmiş Başvuru yapmış benim haberim yoktu ve Bir gün sabah 9 da kapı çaldı biz sosyal hizmetden geldik evine gircez dediler ben korkudan çocukları almaya geldiler diye eve almamıştım megersem eşim yapmış sonra dediler tekrar başvuru yap diye yaptık bu sefer para yardımı yapmışlar şimdi e devlete girdim devam ediyor diyo

-Reklam-
0 oy
önce (1,221 puan) tarafından

E-devlet git sosyal yardımlaşma bilgileri sorgulama var orada yazıyo 28 oluyordu diye hatırlıyorum bi sen bak oradan yada e-devlet ten PTT yardım bilgisi sorgulama var ona bas orada da yazıyor yatınca hatta hesabına aktar var mesela başka ni bankanın hesap num IBAN atabiliyorsun

Yardımlar çeşitli şartlı sağlık yardımı var şartlı eğitim var doğum var senin ki hangisi

Eşim gitmiş Başvuru yapmış benim haberim yoktu ve Bir gün sabah 9 da kapı çaldı biz sosyal hizmetden geldik evine gircez dediler ben korkudan çocukları almaya geldiler diye eve almamıştım megersem eşim yapmış sonra dediler tekrar başvuru yap diye yaptık bu sefer para yardımı yapmışlar şimdi e devlete girdim devam ediyor diyo  şartli sağlık yardımı yazıyor üste 

2 ayda bir yatıyor PTT çekiyorsun elektrik yardımı içinde başvur ayın 28 gibi e-devlet PTT yardım sorgulama git orda yatmışsa ödemeniz hazır der

28 bayram bayramdan önce yatarmi acaba ? Belki bu hafta Yatar sanırım bakalım bekliyoruz e devleten takip edecem

Bayram için erken verebilirler 

0 oy
önce (225 puan) tarafından

İki ayda bir 200 tl yatırıyorlar her ayın 24 le 25 arası sadece bu ay bayram diye biraz fazla çıkmış galiba 450 tl çoçuk başı 

Yani ikisini alcam parayi yoksa birinimi alcam ?

önce (225 puan) tarafından

Benim her iki.çoçoğa yatıyor iki ayda 200 tl e devlete ptt ödemelerine bak bu ay yatacak 

0 oy
önce (251 puan) tarafından

Canım 144, ara söylerler 

Çocukların adına para varsa 

Çocuklar kaç yaşında 

Şartlı sağlık mı 

Şartlı öğrenci mi 

Yeni doğum yaptıysan her ay alırsın canım senın dediğgin herhalde cocuk yardımı bende alıyorum 

Ayda 400, TL  

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocuk yardım parası ödemeleri kaç ayda bir yapılıyor?
Çocuk destek yardımı ödemeleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından genellikle 2 ayda bir düzenli olarak hesaplara yatırılmaktadır. Ödemelerin kesin tarihleri kurumun yoğunluğuna ve ödeme takvimine göre belirlendiği için e-Devlet kapısı üzerinden düzenli olarak kontrol edilmesi önerilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuk yardımı ödemesi kaç çocuk için hesaplanıyor?
Çocuk destek yardımı kişi başı değil, hane içindeki çocuk sayısına göre belirlenen bir destek paketidir. Hanenizdeki çocuk sayısı arttıkça, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen çocuk destek bileşeni tutarı da buna göre değişkenlik göstererek hane toplamına yansıtılır.
Çocuk yardım parası ödemesinin yattığı nasıl öğrenilir?
Çocuk yardım parası ödemelerinin durumunu öğrenmek için en hızlı yöntem e-Devlet sistemi üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hizmet başlıkları altındaki Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama ekranına girmektir. Burada ödeme durumunuz, tutarınız ve yatış tarihleriniz güncel olarak listelenmektedir.
Çocuk yardımı ödemeleri hangi tarihlerde hesaba geçer?
Çocuk yardımı ödemeleri için sabit bir gün bulunmamakla birlikte, genellikle ilgili ayın içerisinde hak sahiplerinin tanımlı PTT hesaplarına veya başvuru sırasında belirtilen banka hesaplarına yatırılır. Ödeme süreci sistemsel olarak ay içerisinde kademeli olarak tamamlanmaktadır.
Çocuk destek yardımı tutarı nasıl belirlenir?
Çocuk destek yardımı tutarı, hanenin gelir durumu ve bakmakla yükümlü olduğu çocuk sayısı kriterleri baz alınarak Bakanlık tarafından belirlenir. Bu destek, ihtiyaç sahibi hanelerin çocuklarının eğitim ve temel ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmak amacıyla verilen sosyal bir yardım kalemidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 471 göst.
0 oy
4 cevap 321 göst.
0 oy
6 cevap 576 göst.
10 Haziran 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 593 göst.
10 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde Eluf su tuel (8 puan) tarafından soruldu

Kategoriler