Üst üste gelen aksiliklerden nasıl kurtulabilirim?

0 oy
154 göst.
önce Diğer kategorisinde (11,984 puan) tarafından

Eşim fıtiktan ameliyat oldu neyse düzeldi dedim benim ayağıma civi batı bir süre topladım burnuma tahta düştu burnum şistı daha tam gecmedi  şimdi eşim kaşinı yarmiş dikiş atılar bugün çocuklarin ikiside birden hasta oldu kustu doktordan yeni geldim başimiz hep belada  ya ne yapacam bilmiyom 

5 Cevaplar

+1 oy
önce (5,085 puan) tarafından

Geçmiş olsun sadaka ver az çok demeden Rabbim daha kötülerinden korusun 

önce (11,984 puan) tarafından

Verecem bu ay  işallah işe yarar 

-Reklam-
0 oy
önce (7,526 puan) tarafından

Bir kurban kesip dağıtın yada gücünüz kadar ihtiyaç sahibi çocuk sevindirin 

Olabilir  canim  yapmaya calışem bu dediğini

0 oy
önce (2,968 puan) tarafından

Ailen için sadaka ver inş geçmiş olsun 

Tm.canim sağol 

Eşin için ağır iş yapma felan dedimi dk bende karın fıtığından oldum ya dk dedi 9 ay korse takicaksin ağır iş yapmayacaksın 5 kilo dedi en fazla

Kurban sadaka yerine geçmez genede sor istersen 

0 oy
önce (646 puan) tarafından

Sadaka ver canım 

Kurban var kesiyoz bu yıl şukür dağitsam kurban eti  sayılir mı sadaka

önce (646 puan) tarafından

Sadaka dediğim bir tas şeker ve tuz bile versen ihtiyaç sahibine olur küçük büyük demeden iki ekmek alıp versen bile olur kurban sadaka olur mu bilmiyorum 

0 oy
önce (2,890 puan) tarafından

Kolay kolay bişileri nazara bağlamam bazı insanlar iki defa ayağı takılsa nazara geldim der de neyse... 

Aşko sız nazara gelmişsiniz. Diğerlerının de dedığı gıbı sadaka ver.

Kurban kesecez ama dağitcez 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Üst üste gelen talihsizlikler psikolojimi nasıl etkiler?
Üst üste gelen aksilikler birikmiş stres ve kaygı düzeyini artırarak bedensel yorgunluk ve tükenmişlik hissi yaratabilir. Bu süreçte yaşanan fiziksel kazalar veya hastalıklar, kişinin kontrol mekanizmasını zayıflatarak zihinsel olarak daha kırılgan hissetmesine neden olur. Kendinize zaman tanımak, yaşananları bir süreç olarak kabul etmek ve küçük molalar vererek zihni dinlendirmek, bu yoğun stres döneminin etkilerini hafifletmeye yardımcı olabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Aile içinde hastalıklar ve kazalar neden üst üste gelir?
Aile içinde üst üste yaşanan sağlık sorunları veya kazalar genellikle rastlantısaldır, ancak yoğun stresli dönemlerde bağışıklık sisteminin zayıflaması hastalık riskini artırabilir. Bir aile ferdinin yaşadığı bir kaza veya hastalık, diğer bireylerin uyku düzenini bozup stres seviyesini yükselttiği için genel aile sağlığı üzerinde bir domino etkisi yaratabilir. Bu dönemlerde hijyene dikkat etmek, düzenli beslenmek ve mümkünse uyku kalitesini artırmak direnci korumak adına kritik öneme sahiptir.
Moral bozukluğu ve aksilikler döneminde nasıl sakin kalınır?
Zorlu bir dönemden geçerken sakin kalabilmek için öncelikle günün sadece o anına odaklanmak ve büyük resimdeki kaosu geçici olarak zihinden uzaklaştırmak gerekir. Derin nefes egzersizleri, kısa süreli yürüyüşler veya günlük tutmak gibi yöntemler, yaşanan aksiliklerin yarattığı panik halini yatıştırmaya yardımcı olur. Her şeyin aynı anda kötü gittiği hissinden kurtulmak için en basit fiziksel ihtiyaçlarınıza odaklanmak, zihinsel karmaşayı azaltan etkili bir başlangıçtır.
Yoğun stres ve aksilikler vücutta hangi belirtilere yol açar?
Uzun süreli stres ve aksilikler vücutta bağışıklık sisteminin zayıflaması, kas gerginliği, uyku bozuklukları ve dikkat dağınıklığı gibi somatik belirtilere yol açar. Dikkat dağınıklığı, ev içinde yaşanabilecek basit yaralanmaları veya kazaları tetikleyebilir. Vücudun verdiği bu tepkiler, beynin dinlenme ve toparlanma ihtiyacı olduğunun bir göstergesidir; bu nedenle belirtileri görmezden gelmek yerine fiziksel aktiviteyi azaltıp dinlenmeye yönelmek gerekir.
Kötü giden bir dönemden çıkmak için neler yapılmalıdır?
Kötü giden bir dönemi geride bırakmak için küçük hedefler belirleyip sadece o günün planına odaklanmak zihinsel yükü hafifletir. İlk adım olarak aile içindeki acil sağlık ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra, profesyonel destek almayı veya güvenilen bir yakından yardım istemeyi ihmal etmeyin. Yaşananları kontrol edemediğinizi kabul etmek ve enerjinizi sadece çözebileceğiniz küçük problemlere yönlendirmek, yaşam üzerindeki kontrol algınızı yeniden kazanmanıza destek olacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 435 göst.
23 Ekim 2025 Diğer kategorisinde BaBY BoY BaBY GRiL (5,262 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 165 göst.
28 Nisan 2026 Ev & Yaşam kategorisinde HD (263 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,508,636 soru

24,621,244 cevap

364,617 kullanıcı

...