Kalın telli ve kabarık dalgalı saçlar için hangi şampuan?

0 oy
112 göst.
önce Diğer kategorisinde (21 puan) tarafından

Benim kalın telli kabarık dalgalı saçım var boyamadım hiç yıprandı ama hangi şampuan iyi gelir 

8 Cevaplar

0 oy
önce (3,921 puan) tarafından

1 aydır ipek şampuan kullanıyorum sedef olduğum için cildime çok iyi geliyor saçlarım uzun ve gür kabarık saç kremi bile kullanmıyorum artık bu şampuan sayesinde öncesinde elseve kullanıyordum sedeflerimi azdırıyordu ama saçıma iyi geliyordu

önce (1,044 puan) tarafından

İpek sarı kapaklı olan özellikle bana da çok iyi geliyo ya bide gliss seviyorum ben 

önce (3,921 puan) tarafından

Gliss denemedim şuan türkiyede olduğum için bu markayı bir deneyeyim dedim sonuç harikaymış

-Reklam-
0 oy
önce (282 puan) tarafından

Restorex kullaniyorum ben . Ama sana argan yağı öneriyorum kuzum saçlarını onarır yumuşatır 

önce (21 puan) tarafından

Çok sağolun

0 oy
önce (9,728 puan) tarafından

Bioblas yeşil olanı yıllardır şampuan değiştiritim ama en güzeli ve boykot olamayan bu bana göre 

0 oy
önce (1,343 puan) tarafından

Clear kullanıyorum ondan başkası kepek yapıyor benim sorunum da kepek sorunu Clear tek çözümüm

0 oy
önce (2,191 puan) tarafından

Pantene kullaniyorum ama elidorun elektriklenme karsiti sampuani cikmis ona gecmeyi dusunuyorum  birde bioblas in argan yagini kullaniyorum cok faydasi var 

0 oy
önce (448 puan) tarafından

Mor ipek sampuan bana cok iyi geldi sac kremi kullanmaya gerek kalmiyor yumusacik yapiyor ben sevdim. Onceden duru kullaniyordum ardindan sac kremi kullaniyordum sac kremi kullanmalisin bence

0 oy
önce (3,950 puan) tarafından

Glis on numara bence 💯 boykot olabilir...ama aşırı kaliteli...alman markası sanırım.

0 oy
önce (6,484 puan) tarafından

Ogx coconut olan şampuanı kullaniyorum bundan önce kerastase vardi ama o biraz pahalı olabilir benim amcam kuaför diye ondan istediydim 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kalın telli ve kabarık dalgalı saçlar için hangi şampuan türü tercih edilmeli?
Kalın telli ve kabarık dalgalı saçlar için öncelikle saçın nem dengesini koruyan, sülfatsız ve yoğun nemlendirici içerikli şampuanlar tercih edilmelidir. Bu saç tipi doğal olarak kurumaya meyilli olduğundan, içeriğinde argan yağı, keratin veya shea yağı bulunan ürünler kabarmayı kontrol altına alarak saç tellerini yatıştırır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Boyasız yıpranmış saçlar için şampuan seçerken nelere dikkat etmeliyim?
Boyasız ama yıpranmış saçlarda temel amaç saçın protein yapısını onarmak ve dış etkenlere karşı koruma kalkanı oluşturmaktır. Şampuan seçerken biotin, bitkisel proteinler veya amino asit kompleksleri içeren onarıcı formüllere yönelmek, saçın elastikiyetini geri kazanmasına ve kırılmaların azalmasına yardımcı olur.
Kabarık saçlar için şampuan sonrası hangi bakım adımları uygulanmalı?
Kabarık saçları yatıştırmak için şampuan sonrası mutlaka saçın kendi yapısına uygun bir saç kremi veya maske uygulanmalıdır. Saçları havluyla sertçe kurulamak yerine mikrofiber bir havlu ile nazikçe suyunu almak, duş sonrasında ise durulanmayan bakım kremleri kullanarak dalgaları belirginleştirmek kabarmayı büyük oranda engeller.
Kalın telli dalgalı saçların sürekli kabarması nasıl önlenir?
Kalın telli ve dalgalı saçların kabarmasını önlemek için saçın nemini hapsetmek en kritik adımdır. Haftada bir kez derinlemesine nemlendirici saç maskesi uygulamak ve saçları sıcak su yerine ılık suyla yıkamak, saç kütiküllerinin kapanmasını sağlayarak daha pürüzsüz ve dalgaları belirgin bir görünüm elde etmenizi sağlar.
Doğal içerikli şampuanlar yıpranmış saçları onarmada etkili midir?
Evet, doğal içerikli şampuanlar paraben ve sülfat gibi saçı kurutan kimyasallardan arındırıldığı için yıpranmış saçların iyileşme sürecini destekler. Özellikle aloe vera, hindistan cevizi yağı veya tatlı badem yağı gibi doğal özler içeren şampuanlar, saç derisini yormadan saç telini nazikçe temizler ve yumuşatır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 349 göst.
0 oy
27 cevap 1,355 göst.
26 Ağustos 2021 Güzellik-Bakım kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
39 cevap 1,806 göst.
9 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Zhlfrk (9,701 puan) tarafından soruldu
0 oy
45 cevap 2,670 göst.
30 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Turkkk (1,175 puan) tarafından soruldu