6 yıl sonra neden canım sigara içmek istiyor?

0 oy
445 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,116 puan) tarafından

İyi akşamlar kızlar 

Canım öyle bi sigara istiyor ki anlatamam 6 yıl oldu bırakalı 

Evde sigara yok olsa içerdim

Sizler sigara içiyonuz mu? Hangi markalar

Gece sohbeti olsun.

21 Cevaplar

+1 oy
önce (1,966 puan) tarafından

Iyi akşamlar canım biz eşimle içmiyoruz çok şükür eşimin kötü alışkanlığı kola 😂 6 senedir sigarayı bırakmış ben hiç içmedim zaten 

önce (641 puan) tarafından
+1

Bulaşma derim bir daha bırakmıyorum mahvoldum öksürükten 

önce (669 puan) tarafından

Ayliz o çıngıraklı görümcen bı daha gelmesin ya 

O ne öyle muhatap olma baksana seni yuvandan edickti

Valla canım gurursuz yüzsüz degilse gelmez inşallah daha anlatmadigim cok şeyi vardı rahatsız ya

Yüz göz olma , mesafe ni koru 

Benim de çıngıraklı görümcem var her yerden engelledim , kafam rahat ya 

Sen kocanla cocugunla yuvana huzuruna bak Canım 

+1

Öyle yapıyorum sagol canım benim 🥰

-Reklam-
+1 oy
önce (995 puan) tarafından

Bizim evde bir sürü var açılmamış  mübarek ekmek gibi hergun 2 yada 3 paket alıp eve koyuyor bir tek eşim içiyor ben içmiyorum :))  bence sakın deneme içmeyi bir kez içince hep yaparsın iradene sahip çıkacağına inanıyorum kanka :))))) bu arada gecen parmağı sormuştun yaşamamıştım şükür iyileşti yada kapandi  sadece o ksmn derisi biraz yüksek kaldı  hani böyle yanık fakanolur ya yada böyle ayak su toplar gibi siser gibi ya öyle inşallah o da düzelir zamnla

önce (1,116 puan) tarafından

İnsallah canım 

+1 oy
önce (3,555 puan) tarafından

Hiç içmedim ama bu ara kafam çok karışık içsem rahatlatirmiki

Ya benim arada isteğim gelip gidiyo 

+1 oy
önce (2,596 puan) tarafından

İyi akşamlar eşim evdeyken içiyorum o yokken aklıma gelmiyor ama eve gelince sohbet anında güzel gidiyor kahveyle 

Çok güzel oluyor o zaman 

+1 oy
önce (1,025 puan) tarafından

Malesef öyle bir illetki bıraktoysan hiç bulaşma ne güzel bırakmışsın 

Sakız çiğniyorum şimdi unutmak için 

önce (1,025 puan) tarafından

Sakız işe yarıyormuki 

Ya bende içiyorum başlarda ara sıra gidiyordu son üç dört aydır öyle böyle değil geceleri uyuyamıyorum abartısız sabaha kadar bir paket içiyorum bende kurtulmak istiyorum ama yok yapamadım aksine artırdım

Evet ben öyle bırakmıştım.

+1 oy
önce (2,882 puan) tarafından

Ben maalesef kullanıyorum hamilelik ve emzirme  dışında hep kullandım ilk hamileliğimde o kadar yoğun mide bulantım ve kusmam vardı ki ona rağmen tek canımın çektiği şey sigaraydı sigara içmemek o sigara istemini kullanan bilir o an geldiğinde kendimi ya dışarı atıyor ya da yemek yiyordum uyumak istesem uyuyamıyordum yattığımda aklımdan çıkmıyordu çünkü :) hamilelik sonunda eve geldiğimde bebeği emzirip bir tane içtim sonra çok pişman oldum hemen banyoya girdim üzerine yoğurt yedim iki tabak ilk çocuk ya bi de tecrübemde yok yoğurt sütteki etkiyi geçirir sandım bebeğim emmek istediğinde mama verdim akşama kadar emzirmedim zaten sütümde çok azdı emzirmediğiö için kesilir diye korktum ağladım sonra ek gıdaya geçene kadar asla ağzıma sürmedim ek gıdanın sonlarına doğru yani yemek yemeye başladığında sadece akşam bebeğimi uyutup içiyor banyo yapıyordum :) 1 yaşına geldi 18 aylıkken memeyi bıraktırır rahat rahat içerim diye düşündüm çünkü emzirirken her içmemde içime dert oluyordu oğlum 15 aylıktı 2 aylık hamile olduğumu öğrendim ve bu süreç tekrarlandı :) sadece geceleri uyuttuktan sonra içiyordum işte şu an emzirme de yok başka durumlarda o yüzden çok rahatım :) ha bir de malboro touch blue kullanıyorum ben doğumlarımdan önce winston dark blue monte carlo gibi ağır olanları kullanıyordum ama uzun süre kullanmayınca ağır gelmişti eşimde malboro touch blue almıştı şu an eşim bırakalım vs diyor bazen sen birak ben istemiyorum diyorum yani gece çocuklar uyuduktan sonra balkonda sigara çay mesaisi benim için hoş geliyor :₺ 

Ya insallah baslamam 

+1 oy
önce (2,070 puan) tarafından

Bacım bence çocukların varsa hiç bulaşma aman şununla güzel oluyor falan diye içmek isteme 

Benim eşim yeni başladı iş yerindeki arkadaşlarına özendi tartıştık ta nafile balkonda içiyor taa bütün odalara koku yayılıyor çocuklarım için asla istemem içsin bemde içmiyorum içmeyi de düşünmüyorum o kadar gereksiz bir şey ki sadece yavaş yavaş insanı içten içe öldürüyor 

Evet canım benim aynen öyle insallah baslamam 

+1 oy
önce (1,046 puan) tarafından

Ne yazık ki içiyorum çok şükür hamileliğimde bıraktım içmedim ama kızım tam 2 aylık olduğu gün çok kötü bigün geçirdim ve o gün tekrar başladım ama kızımı emdirip yatırdıktan sonra içmeye dikkat ediyorum 

Canım zor bir süreç senin yaşadıkların 

önce (1,046 puan) tarafından

Uykuya dalmamı kolaylaştırıyor uyuyamıyorum yoksa 

+1 oy
önce (26,938 puan) tarafından

İçmiyorum. Hiç başlama bence. Değmez ssğlığını bozduğuna

İnşallah baslamam 

+1 oy
önce (2,114 puan) tarafından

Bende hemen hemen o kadar yıl oldu bırakalı şimdiye kadar hiç aramamıştım ama bu aralar benimde canım çekiyor iki üç kere içtim sevdiğim bi ortamda ama inşallah devamı gelmez

İnsallah benim de korkum o bi kere içsem devamı gelir eminim 

+1 oy
önce (5,607 puan) tarafından

Eşim alerjik biri ayni zamanda reflusu var sigara icip bitirmiş biriyle az yakin dursun hemen midesi yanmaya baslar yani o ömründe hic denememiş. Çalıştığım dönemler arkadaslarin yoğun israriyla( asla sebebini anlamiyorum) 1 paket kadar bitirmiştim 1 ayda falan hic sevmedim cok da sacma geliyor hic bir mantık bulamadim devam etmedim sukur. Bence hic başlama patlican tuketmeyi öneriyorlar yoksunluk durumlarında. Patlıcanda da nikotin var biraz boyle sabah aksam yemeği belki iyi gelir

Patlıcanı çok severim bugun deniyim 

+1 oy
önce (13 puan) tarafından

Ben de içiyordum bıraktım şuan kokusundan bile nefret ediyorum eşim balkon da içer gelir ama onun bile kokusu üstüne siniyor 

Bence hiç başlama derim 

Ya kokusundan bende nefret ediyordum ama şuan öyle değil burnuma burcu burcu geliyo gitmiyo 

+1 oy
önce (294 puan) tarafından

Bence içme ne güzel bırakmışsın Ben ilk 8 yada 9 yaşındayken içmiştim hep bı merakım vardı rahmetli dedem içerdi ondan gizli gizli alırdım:)  ara ara içiyordum son iki yıldır sıklaştı parlament night blue içiyorum 

İçsem devamı gelir eminim 

+1 oy
önce (1,534 puan) tarafından

Günaydın abla🌸Bende eşimde kullanmıyoruz. Evimizde paket bulunur gelen misafire ikram etmek için. Çok nadir eşimde misafire eşlik eder. Sende içme abla ne güzel birakmissin

+1

İnsallah baslamam gülüm bi içsem devamı gelir eminim.

+1 oy

Ben içmiyorum, ama eşim günde 3 paket içiyor 

Mutfak masası dolap içi nereyi açsam sigara paketi var 

Biz ikimiz eşimle aynı anda bıraktık insallah içmem yine 

+1 oy
önce (1,076 puan) tarafından

Dudak tiryakisi deniyor sanırım bana da çok o hissiyat geliyordu 10 senedir içmiyordum ondan önceside hepsini topla 1 paket içmemişimdir 20 sene içinde zaten 10 senesi çocukluk 15 yaşında tek tük işte 20yaşa kadar sonra içmemiştim ben 1 gün 1 tane içerim 5 6 gün içmem bazen 1 ay içmem. 1 sene olcak tekrar başlayalı. Aroma aldık kent swich içine koyup patlatıyoruz kavun karpuz nane çok güzel ya sanki hiç sigara içmiyormuşsun gibi bir hissiyat zaten o yüzden aroma yasaklanmışta. Benimkisi keyif sigarası hani onu da içmiycektim de saadetül ebediyye ilmihalinde günde 1 taneye cevaz verilmiş.

Canım benimde dudak tirkakiliği var

İstediğim an bırakabilirim 

önce (1,076 puan) tarafından
+1

Öyleyse ayda yılda bi iç ablam

Tamam canım 

+1 oy
önce (45 puan) tarafından

Ben içiyorum Ama hamileliğim dönemde içmedim çocukların hem hamileliğim zarar gelmesin diye ve şuan içiyorum Ama kahve veya Sohbet için güzel oluyor sana başlama derim ne güzel bırakmişsin bende bırakabilsem keşke bırakamıyorum alışkanlıktan ve evde sigara olmadıkça içim daralıyor remsen sigarasız kaldım diye 😂😂 🤷 

Evde olsa içerdim bende paket almadım 

+1 oy
önce (3,951 puan) tarafından

Mesleki olarak kız lisesinde okudum çevremde hem içen deneyen de oldu...hayatım öyle güllikgülistanlıkta geçmedi.Küçük ceylan gibi savruldum çileden cekdim.ama hiç denemedim... merakda etmedim.Canım sıkkın olursa ya müslüm dinlerim ya kendime ekmek arası döner ısmarlardım...😂

Sizde isterseniz öyle deneyebilirsiniz fikir olur 

Olur 😂🤣

+1 oy
önce (39,613 puan) tarafından

Bekar iken kuzenimle kaçamak olarak icmisligimiz var 2 3 kere. Sevmem sigara oyle ergenlik kafası ile içmiştim. Ama bazen benim bile içesim geliyor 😁

Yani işte 🤭

+1 oy
önce (741 puan) tarafından

Benim eşim iciyor hayatta birakmaz ben de annemi kaybettikten sonra teselli yollari ararken delirmemek icin bazen iciyordum simdi ara sira canim ceker icerim ama sukur bagimli degilim siz de biraktiysaniz baslamayin bence

İnsallah baslamam yine

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

6 yıl sonra gelen ani sigara isteği nasıl geçer?
6 yıl aradan sonra gelen ani sigara isteği genellikle duygusal bir tetikleyici veya stres anında ortaya çıkan kısa süreli bir dürtüdür. Bu isteği bastırmak için derin nefes egzersizleri yapmak, bir bardak soğuk su içmek veya dikkatinizi başka bir uğraşa yönlendirmek oldukça etkilidir. İsteğin genellikle 5 ile 10 dakika arasında azalarak kaybolduğunu unutmayın.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Uzun süre sigara içmedikten sonra gelen istek neden olur?
Sigarayı bıraktıktan yıllar sonra bile gelen sigara isteği, beynin dopamin sisteminin stres veya alışkanlık tetikleyicilerine verdiği geçici bir tepkidir. Fiziksel nikotin bağımlılığı uzun süre önce bitmiş olsa da, bilinçaltındaki eski alışkanlık kalıpları zor zamanlarda tetiklenebilir. Bu durum genellikle sigarayı özlemekten ziyade, o anki duygu durumuna eşlik eden eski bir ritüeli arama isteğidir.
Sigara bırakma sonrası gelen kriz anlarında neler yapılmalı?
Sigara bırakma sonrası gelen kriz anlarında uygulayabileceğiniz en iyi yöntem 4-7-8 nefes tekniğidir; dört saniye nefes alın, yedi saniye tutun ve sekiz saniyede verin. Ayrıca, ağzınızda ferahlık yaratacak şekersiz sakız çiğnemek, kısa bir yürüyüşe çıkmak veya ortam değiştirmek beynin nikotin odaklı düşünme sürecini kesintiye uğratır. Krizin kalıcı olmadığını kendinize hatırlatmanız sürecin yönetimini kolaylaştırır.
Eski bir sigara bağımlısı tekrar başlama riskini nasıl yönetir?
Eski bir sigara bağımlısı tekrar başlama riskini yönetmek için 'tek bir taneden bir şey olmaz' yanılgısından kesinlikle uzak durmalıdır. 6 yıllık bir başarıyı korumak için sigarayı hayatınızdan tamamen çıkardığınızı ve artık bir sigara içicisi olmadığınızı kendinize hatırlatın. Riskli anlarda sigara içmek yerine, o an yaşadığınız duygusal boşluğu dolduracak sağlıklı bir aktiviteye veya hobiye yönelmek en güvenli yoldur.
Sigara isteğini bastırmak için hangi atıştırmalıklar kullanılabilir?
Sigara isteğini bastırmak için ağız alışkanlığını giderecek düşük kalorili ve sağlıklı alternatifler tercih etmek oldukça faydalıdır. Havuç veya salatalık dilimleri, kabak çekirdeği, nane aromalı bitki çayları veya şekersiz sakızlar el ve ağız tiryakiliğini yatıştırabilir. Özellikle bol su içmek, vücudun toksinlerden arınma sürecini destekleyerek nikotin isteğinin yarattığı fiziksel gerginliği azaltmaya yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
12 cevap 524 göst.
5 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde mathildaa (771 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 662 göst.
0 oy
12 cevap 1,094 göst.
2 Temmuz 2019 Diğer kategorisinde RoDestDaaa Kuzumm (327 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 151 göst.
3 Nisan 2026 Ev & Yaşam kategorisinde Sezennaz (12 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,508,445 soru

24,618,714 cevap

364,485 kullanıcı

...