İleride nasıl iyi bir kaynana olurum?

0 oy
423 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (5,758 puan) tarafından

Selamlar, 

Bizim burası kapalı ve yağışlı bügün. Şuan yağmur durmuş ama dışarı adım attığımız gibi yağmur başlıyor tekrar. Oturun oturduğunuz yerde der gibi 🫠

Biraz öz eleştiri yapalım😇 Bu sitede ve günlük hayatta da iyi kötü kaynana örneklerini görüyoruz. Ben ileride iyi bir kaynana olacağım, kendi kaynanam gibi çektirmeyeceğim demek kolay. Peki ya kötü bir özelliğiniz olursa, bu ne olurdu 🤔🤗

Benim ki sanırım dakiklik ve düzen konusunda olurdu. Geç kalınmasını hiç sevmem. Düzen konusunda da aşırı temizlik değil ama, derli toplu olsun isterim. İlerideki damat ve gelinim anca bundan yakınırlar diye düşündüm şimdilik 🙂‍↕️ 

25 Cevaplar

+1 oy
önce (13,382 puan) tarafından

Oğlum yok kızım var damat olacak herif kızımı üzerse onun alnını karışlarım çok farklı bir yüzümle karşılaşır aman kızım kocandır erkektir demem kızımı üzmediği yüzüne gölge düşürmediği sürece sıkıntı yaşamayız bunun yatırımınıda şimdiden yapıyoruz eşimde bende kızımızı en çok sevgiyle doyuruyoruz ki kimsenin yalanını sevgi sanmasın 

önce (5,758 puan) tarafından

Bu alnını karışlarımı ben de ilerideki damat ve gelin adayım için düşünüyorum 😇 Yazdıkların da çok doğru. Sevgiyle dolsun ki, başkasının toksik ilgisini sevgiyle karıştırmasın. 

-Reklam-
+1 oy
önce (1,530 puan) tarafından

Aleyküm selam 🌸 Adalet duygum çok yüksektir. 3 kizim var. Ne çocuklarımı ezdiririm nede karşı tarafı ezerim. Allah yavrularımızın karşısına iyi insanlar çıkarsın inşallah 🤲

0 oy
önce (409 puan) tarafından

Benim çocuğumu üzen olursa ben karşıdaki kişinin dünyasını karartirim. İster damat ister gelin olsun fark etmez. Ben çocuğumu başkasının saçma s*****düşüncelerine uysun kötü davranılsin diye yetiştirmiyorum. Ha Kendi çocuğumu da eşine ailesine sadık ve uyumlu olması için elimden geleni yapıp öyle yetistiririm

İçimden geçen tüm düşünceleri kelimelere dökmüşsün 😇 

0 oy
önce (61 puan) tarafından

Gelinim olamayacak Allah nasip ederse damadım olacak kızlarımla.iyi olsunlar namazli.abdesli merhametli olsunlar kimseye muhtaç etmesinler ahlaklı olsunlar kendim için değil evlatlarım için 

İnşallah öyle olur 🌸 

0 oy
önce (3,367 puan) tarafından

Ben kendim kaynana olsam gelinim için hatası olsa oğlumun yanında yüzüne vurmam kirmadan söylerim böyle yap daha iyi olur temizlikse uyaririm şöyle yap diye hep arkadaşca yaklaşıp doğru yolu gösteririm ama gelinde uymak yerine sahada uzaklaşirsa karişmam kendi haline bırakırım asla kaynanam gibi olmam heleki gezme olsa direk gelinimden önce oğluma sürekli bak gezdir bir yerlere git işlerde yardım et derim ne kadr birikim onemliyse gezmekte önemli 

Kızım içinde aynı şeyi yapardım yani damat birşey olsa iyi yol gosterir uyaririm asla kötülüğünü istemem 

Heleki kıskançlık yapmam ben görmedim etmedim ayy onlarda öyle olsun demek kaynanm çok bana yaptı ben yapmam heleki gelinime 

Başkalarının hatalarından ders alıp başkasına yaşamamak en güzeli 🌸 

0 oy
önce (9,187 puan) tarafından

Ben nasıl kaynana olurum bilmiyorum ama yaşlı bir kaynana olacağım kesin😂😂

Guzel gelin isterim kendine baksın konuşmasını bilsin oğlumla iyi gecinsin gerisi hiç umrumda değil bana bağlı olsun diyede dogurmadim onu umarım mutlu bir hayatı olur eşi istediği gibi olur  yeterki onlar iyi olsu  derim ben zaten karışmam giyimine kuşağına nereye gitmiş napmis arasın falan hiç umrumda olmaz..

Yaşlılık zihinle daha çok göze batıyor. Sayı olarak yaşlı olsan da enerjinle yetişirsin 🌸 

0 oy
önce (2,939 puan) tarafından

4 gelinim olacak Allah görmeyi nasip etsin 🤲 

Sevecen biriyim iyi anlasirim diye düşünüyorum sadece temizlik takıntım var evleri ayrı olsunki bulaşmıyım 😅Rabbim o günleri gostersin

Belki bir yaştan sonra temizliği de önemsemez insan, bilemedim 😌 

0 oy
önce (2,066 puan) tarafından

ben kaynana olsam tek gelinle yarisacagim sey gelinin gencligi guzelligi olurdu heralde . bende pesine takilmak isterdim benide gotur banada yaotiralim falan diye😂😂😂 sidik yaristirirdim kesin . 

yada gelininkiskirtirdim suraya gidekim

sunu alalim bunu yapalim yaptiralim falan diye. damat icin zaten kizim anasinin danasi kocasina yeter artar o .damat konusundada kizimin hrp arkasinda olurdum dogruda olsa yanlista olsa benim kizim narin ve onun istediginolacak derdim haklida olsa haksizda olsa 

İlk yazdığın o kadar iyi bir öz elleştiri olmuş ki 😅🌼 Fakat ikincisi olmaz, haksız da olsa tutulmaz yani 🫣 

0 oy
önce (5,048 puan) tarafından

Benim damatlarım olacak kızlarımın mutluluğunu isterim sadece ve onları üzerlerse hemen oradan uzaklaşmalarını tembih edeceğim yani her zaman arkalarında olucam 

Ama Allah nasip ederse ileride oğlum da olursa gelinimi asla yakınımda istemem birincisi ikincisi de evine cocuklarına iyi bakan bir eş olması benim için yeterli olacak 

Dilerim her şey güzel olur 🌸 Mutlu olsunlar da, gerisi mühim değil. 

0 oy
önce (4,148 puan) tarafından

Ben titiz bir insanım. Bazı insanlar var özünde pisler ve içlerinde temizlik yapma isteği yok. Haliyle beceremiyorlar da. Allahım imtihan etmesin bu durum beni üzerdi.

Dağınık olsa toparlarız, kirlense temizleriz. Ama özünde pisse ne yapsan boş. İstersen her gün temizle akşama çöp oluyor. Vücut hijyenine de çok takılmıyor bunlar. Ben takılıyorum😞

Temizlik imandandır, üstelik pis evi cinler sahiplenir. İnşallah helasına kadar temiz birileri olurlar. Yoksa 😅 içten içe 😅 depresyon 😅

Bir de hocalık sapına kadar güzel bir şey olmasına rağmen aslında çok tehlikeli bir meslek. Sonuçta kızcağızlar hoca gelini olacaklar. Hocalık taslamam asla, o kadar da büyük konuşuyorum (Allahım sınamasın) buna rağmen adımız çıkmış 9a inmez 8e.

En ufak bir sözüm bile yanlış anlaşılmaya veya yargılanıyormuş gibi hissetmesine sebep olabilir.

Bir de ben arayıp sormam. Zırt pırt soru sormam. 0 merakla hayatı sürdürüyorum, kızlar eşlerine “annen de hiç bizimle ilgilenmiyor” diye yakınabilirler 😅

Yoksa öteki türlü oğlum oğlumdur, gelinim kızımdır. Şimdiden atıp tutmak kolay ama ben isterim ki oğlumun eşi bana anne derken içi acımasın.  

+1

Son yazdığın cümle çok hoşuma gitti 💜 İnşallah öyle de olur.

Etraftan dolayı belki de bu şekilde düşünüyorsun ama hoca(bilgili) olup da gayet güzel incitmeden açıklayan da var. Yarası olan gocunur hesabı. Bu merak olayı da ileride değişebilir bence. Çocuklar evden gidince, üstüne torunlar da olunca, en azından bir ne yapıyorsun diye aranır😌 

önce (4,148 puan) tarafından
+1

İnsan hep kendinden pay biçiyor işte. Bizim içimiz hep acıdı🙃

Merak olayı belki olur bilemiyorum. Şimdiden konuşmak kolay işte. 

0 oy
önce (1,577 puan) tarafından

Benden yana sanirim gelip gitmiyo aramiyo diye kizardi telefonla konusmayi hic sevmem kimseyi arayip sorasim gelmiyo disari cikmayi da pek sevmem usenirim yani kalk hazirlan kim ugrascak bana gelsinler diye bunaltan kaynana hic olmam pasa gonlu isterse gelsinler yerinde iyi olsunlar da derim ha ihtiyaci olur isterse destek olurum ama benden bu kadar olur 

Şu yazdıklarının hepsi benim kaynanamın özeti 😅 ve ben, hiç gelmiyorsun diye sürekli söylenirim. 

önce (1,577 puan) tarafından

Soylencekse boyle soylensin surekli geliyolar hep bizi bekliyolar durmadan ariyolar diye sikayet etmesin ben bunalmaya gelemem gelinimi de bunaltmaktansa boyle soylensin 

0 oy
önce (30,626 puan) tarafından

Hayatına karışmam beni ilgilendirmiyor ama torunum vs için görmesin kucağına almasın vs tarzı davranan birine denk gelirsem bilemem bu şansla o zamanda cadı geline denk gelirim 

😁 İyi düşün, iyi olsun. Böyle dersen o kötüyü çağırırsın. 

0 oy
önce (5,421 puan) tarafından

Valla kaynanam eltimi istememiş zamanında. Kaynım okumuş üniversite bitirmiş eltimi babası okutmamış. Sonra çocukken hastalık vs geçirmiş ilerleyen yaşlarında da kanser atlattı şükür iyi sanıyorum şimdi. Çünkü pek söylemez kimseye hastalığını bilinsin istemez gizler. Ben bile ameliyat olacağı gün öğrendim kanserini eşim gideceği için söyledi o da nereye gidiyon dediğimde. Çocuğum olmadan önce kızardım kaynanama niye istemedim hastalık herkesin başında ne belli evlenmendikten sonra çıkmayacağı filan diye. Ama şimdi oğlum var bir tane 7 yaşında ben çocuğuma el bebek gül bebek baktım büyüttüm 2 yaşına kadar şeker vermedim mesela yada ne bileyim yemeklerini özel yaptım gibi. Tutupta bana ilerde benim yetiştirdiğim gibi yetişmemiş birini getirirse yakıştıramam oğluma diye düşünüyorum.

Ouu senin ki de harbi bir öz eleştiri olmuş. Aslında haklısın. Her anlamda dengini bulmak lazım. Ama ileriki dönemler için garanti sağlayamıyor insan. Neyin ne zaman geleceği belli olmuyor 🫤 

Hastalık filan tabii ki Allah vergisi kimi ne zaman ne bulur bilemez kimse. Bu fikir de aklıma nereden geldi bir kız var oğlum oynuyor sonra geldi dediki anne bana aşkım dedi bu kız diye 😄 kız 5 yaşında neredeyse dişi kalmamış benim daha oğluma zararlı diye yedirip icirmedigim şeyleri yiyip içiyor. Dedim ileride böyle biri ile evlenmesini istemem kaynanama orada hak verdim. İnsan her zaman evladı için en iyisini ister..belki bi başkası da benim çocuğumu istemez ana kuzusu bu ne biçim yetistirmisler diye bilemem. Yine de oğlumun kararına saygı duyarım ama onun için üzülürüm 😃

Kız daha 5 yaşında, ileride yaptırır dişlerini😅 İşin şakası, şuan çok ufaklar. İleride kendi tercihlerini kendileri oluşturacak. Bizlere çok büyük bir cevap hakkı doğacapına da düşünmüyorum 😌 

+1

Zaten karışamazsın. Sü küçücük yaşta bile karıştırmıyorlar yeri geliyor. Ben böyle istiyorum diye diretiyorlar. O zaman hiç konuşamayız. Rabbim hayırlı iyi kalpli insanlarla karşılaştırsın yavrularımızı 🤲🤲

0 oy
önce (186,889 puan) tarafından

ben bahtini yapicam insaallah evlerini araclarini  vericem diplomalarini alacaklar insaallah karsiliginda oglumun ve kizimin kalbini kiracak olurlarsa gelmisini gecmisini siraya dizerim cocuklarimi uzeni bende uzerim en kotu ozelligim bana gore en iyide cocuklarimi uzen yandi gelin olsun damat olsun hic fark etmez 

Bu hislerini ben dahil birçok anne yaşıyoruz. Çok haklısın yazdıklarında. 

0 oy
önce (3,867 puan) tarafından

Yengeç burcu biri olarak alınganlık derim:(( maalesef çok alıngan bir insanım bu huyumu hiç sevmem birşeye alinirim bi 2 saat sonra kendi kendime bunda ne var buna niye alındım şimdi diyorum..

Ayy aynı annem 🫣 Yengemler alıştı artık, sorun etmiyorlar. Sadece alıngan, içinde kötülük olmadığı için kimse bir şey demiyor 🌸 Seni tanıyan seven insan da bunu bilir ve o şekilde kabul eder merak etme. Fakat ne kadar törpülersen o kadar iyi tabi. 

0 oy
önce (1,269 puan) tarafından

Ay şuan ki halimle söyleyim sanırım sabırsız bir kaynana olurum istediğim şey bugün olsun istiyorum sanki yarın ölecekmiş ve o şeyi yaşayamıcam gibi hissediyorum 🤦‍♀️ 

İleride törpülenir belki, belli olmaz😌 

0 oy
önce (4,767 puan) tarafından

Hem gelinim, hem damadım olacak ve çok hayalim var. Çocuklarımı üzmedikleri sürece dünyanın en iyi insanı olurum. Tabiki üzmekten kastım basit kavgalar ya da hep benim çocuklarım haklı mantığı değil. Ama gerçek anlamda çocuklarımı üzerlerse onların benden çekeceği olur

Ağız burun dalar, kaş göz bırakmayız 😇 

önce (4,767 puan) tarafından

Ne yazık ki öyle. Ama benim çocuklarımda onları üzemez. Bu konuda adil bir insanım herkese karşı 

0 oy
önce (2,070 puan) tarafından

Benim şimdilik iki kızım var ve ben bunu hep düşünürüm nasıl kaynana olurum diye kaynanamın bana yaptığı yanlışları da dogrularida süzgeçten geçirim yapmam yaparım diye damarlarım kizlarimi üzmesin yeter ezmesin ezdirmesin aç bırakmasın açıkta bırakmasın Allah'ın izniyle de bende kizlarimi ona göre yetiştireceğiz ve ömrümün yettiği yere kadar da arkalarinda dağ gibi dururum 

Oğlum olursa nasip olursa asla gelinini ezmem ezdirmem iyi geçinmek için elimden gelenini yaparım kızlarım için neyi dusunuyorsam gelinine de öyle olurum diye düşünüyorum 

Rabbim görmeyi nasip etsin inşallah 🤲 

Hepimize bu şekilde kaynana olmayı nasip etsin inşallah🌸 

önce (2,070 puan) tarafından

Amin amin inşallah 🤲 🥹 

0 oy
önce (3,921 puan) tarafından

Kayınvalidem gibi kaynana olmak isterdim ama nasip olmaz bana 😂😂😂 kendi kişiliğime göre kaynana olsaydım evladımı üzen kişinin gelmişini geçmişini mezara sokardım ve tek şartım kuralım eş adayı evlilik sözleşmesini imzalayacak bunu kabul etmezse vay onun haline hayatı cehennem olurdu eğer bu iki kurala sadık kalırsa 2.evladımdır oğlum neyse gelinimde odur

Bir kadın olarak başka bir kadını suçlamak doğru olmaz ama her kadın maalesef ki tok gözlü kanaatkar değil bazı evlilikler artık çıkar ilişkisine dönmüş bu örneği vermek doğru mu bilmiyorum abdest almayı bilmeyen kızlar mehir diye tutturuyor erkeğin iliğini kemiğini kurutuyor milyarlarca kredi çekip borca sokuyor evlenirken şeri hukuk boşanırken medeni kanun diye tutturuyorlar böyle bi dünya yok oğlumla sadece para kaynağı veya mirası için evlenip hayatını mahvetmesini istemem sıfıra düşürüp beş parasız ortada bırakabilir bu riski göze alamam evladımın göz göre göre paragöz bir kadın tarafından hayatının mahvolmasına seyirci kalamam eğer parası için evlenmiyorsa o sözleşme imzalanacak oğlum imzalamazsa don atlet kapı önünde borç harçla evlensin bakalım 0 lirayla o kadın oğlumu kabul edecek mi 

Şöyle ki, bizlerin yapabileceği en doğru şey, çocuklarımızı bu bilinçte yetiştirmek. Bütün gerekli bilgileri, olgunluğu, doğru düşünüp hareket etmeyi çocuklarımıza yükleyebilirsek, zaten iyi olanı kendi de bulabilecek. 

Mal varlığı yüksek olan kişilerin özellikle sözleşme imzalaması asla absürt değil bence. Ama bunun, oğlun /kızından gelmesi gerekir. Üçüncü taraf olarak bizlerden gelen talepler, maalesef ki o iki kişiyi (çifti) isyana sürükleyebiliyor. Bunu demek istedim aslında. 

Normal şartlarda haklısınız bunu çocuklarımızın düşünmesi gerek ama Geçmişten kalan travmam var belki yorumlarımda denk gelmişsinizdir bir anda sıfıra düşüp bütün hayatım mahvoldu çok zor şeyler yaşadım Oğlumun benimle aynı kaderi yaşamasını istemiyorum belki bu korku bu konuda bu kadar sert olmama neden oluyor korkuyorum işte belki o zamana kadar düşüncelerim değişir bilemem anne olduktan sonra bu korkum hepten tetiklendi sanırım bu alanda yine terapi almam gerekebilir

Anne olduktan sonra her anlamda tüm korku ve travmalarımızın artması çok doğal. İnsan, benim yaşadıklarımı, çocuklarım yaşamasın istiyor. O zamana kadar bu endişeler, karşı tarafa zararveya aşırı müdahaleye sebep olacak boyutta ise tabiki terapi alabilirsin. Fakat bu şekilde bilinçli bir kaynana olduğun için, her şekilde iki tarafa da adil olacağın kesin🌸 

İnşallah çok teşekkür ederim😘💕😘💕

0 oy
önce (8,690 puan) tarafından

Allah o günleri gösterirse 2 gelinim 2 damadım olucak inşallah 

Gelinlerime müdahale etmem kızlarıma çok ederim büyük ihtimalle 😅 

Beraber yiyip içip gezmeyi isterim . 

Evlerine şöyle müdahale ederim.eksikleri olsun istemem muhakkak tamamlamak için uğraşırım sanırsam 

Çocuklara el uzatıp yardımcı olmak güzel bir şey. Kimsenin yakınacağını sanmam 😊 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Gelecekte nasıl iyi bir kaynana olabilirim?
İyi bir kaynana olmanın temeli, gelininiz veya damadınızla aranızdaki sınırları korumaktan ve onlara birey olarak saygı duymaktan geçer. Kendi evinizdeki düzeni veya yaşam tarzını gençlerin evine dayatmamak, eleştiri yerine destekleyici bir dil kullanmak sağlıklı bir iletişim için en önemli adımdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kaynana-gelin ilişkisinde düzen takıntısı sorun yaratır mı?
Düzen ve temizlik konusundaki beklentiler, kişisel alan ihlali olarak algılandığı için aile içi ilişkilerde çatışmalara neden olabilir. Eğer çok titiz biriyseniz, bu beklentinizi gelininizle paylaşmadan önce kendi sınırlarınızı bilmeli ve başkalarının yaşam tarzına müdahale etmemeye özen göstermelisiniz.
Müdahaleci bir kaynana olmamak için neler yapılmalı?
Müdahaleci olmamak için en etkili yöntem, sizden istenmedikçe fikir vermemek ve çiftin kararlarına saygı duymaktır. Özellikle ev işleri, çocuk bakımı veya bütçe yönetimi gibi konularda kendi doğrularınızı dayatmak yerine, onlar yardım talep ettiğinde yanlarında olmayı seçmek çok daha yapıcı bir tutumdur.
Kaynana ve gelin arasındaki çatışmalar nasıl önlenir?
Çatışmaları önlemenin yolu, karşılıklı beklentilerin net bir şekilde belirlenmesi ve empati kurmaktır. Her iki tarafın da birbirinin yaşam tarzına, özel hayatına ve mahremiyetine saygı duyması, uzun vadede huzurlu bir aile ortamı için vazgeçilmez bir kuraldır.
Gelinle nasıl mesafeli ama samimi bir bağ kurulur?
Gelinle mesafeli ama samimi bir bağ kurmak için özel hayata müdahale etmeden, ortak ilgi alanları üzerinden kaliteli zaman geçirmek gerekir. Sınırları belirleyen ama sevgi dolu bir yaklaşım, her iki tarafın da kendini güvende hissetmesini sağlar ve uzun vadede güçlü bir güven inşa eder.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 368 göst.
18 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Meryem0123 (2,586 puan) tarafından soruldu
+2 oy
19 cevap 708 göst.
0 oy
10 cevap 613 göst.
23 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Kuzey19 (459 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 253 göst.
15 Aralık 2022 Diğer kategorisinde DenizdeBirGemi (86 puan) tarafından soruldu