Prolaktin düşürdükten sonra çocuk için hangi ilaç başlanır?

0 oy
184 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (5 puan) tarafından

Kızlar benim 2 senedirocugum olmuyor korunkadık hiç ama hiçte olmadı prolaktinim yüksek çıktı hep düşürmek için uğraştık hsg hormonlar hepsi gayet iyi şükür prolaktinde düzene girdi başta çok düzenli gitmedim doktora falan şimdi düzenli gitmeye karar verdim ve başladım prolaktinim düşürdük doktorum adetin ilk günü gel ni ilaç başlayacağım dedi ne olabilir sizce deneyimi olanlar destek olabilirim rica etsrmmö💜 

1 cevap

0 oy
önce (9,183 puan) tarafından

Yani adet gunu belkide bir ilaç var yumurta büyütmek için onu verebilir onun dediği tarihlerden iliski isteyebilir

önce (5 puan) tarafından

Anladım sanırım öyle birşey teşekkür ederim devam verdiğiniz için :)

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Prolaktin yüksekliği çocuk sahibi olmaya engel mi?
Prolaktin hormonunun yüksek olması, yumurtlama düzenini bozarak gebeliğe engel teşkil edebilir. Ancak hormon seviyesi ilaç tedavisiyle normal aralıklara çekildiğinde, doğal yollarla gebe kalma şansı önemli ölçüde artmaktadır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Adetin ilk günü başlanan kısırlık tedavisi ilacı nedir?
Adetin ilk günü başlanan ilaçlar genellikle yumurta gelişimini destekleyen klomifen sitrat veya benzeri ovülasyon indüksiyonu sağlayan ajanlardır. Bu ilaçlar, yumurtalıkların kontrollü bir şekilde uyarılmasını sağlayarak gebelik şansını artırmayı hedefler.
Prolaktin düştükten sonra gebelik için ne yapılmalı?
Prolaktin seviyesi normal aralığa indikten sonra doktorunuz, yumurta takibi veya ilaç desteği ile gebelik sürecini başlatacaktır. Bu dönemde stres seviyesini düşürmek ve doktorunuzun belirlediği günlerde düzenli kontrolleri aksatmamak en önemli adımdır.
İki yıldır gebe kalamayanlar hangi testleri yaptırmalı?
İki yıldır gebelik oluşmadıysa çiftlerin hem hormonal değerlerine hem de fiziksel yapılarına bakılmalıdır. Kadınlarda hormon paneli, HSG filmi ve yumurtalık rezervi test edilirken, erkeklerde sperm analizi mutlaka yapılmalıdır.
Çocuk sahibi olmak için doktor takibi neden önemlidir?
Doktor takibi, yumurtlama döneminin tam olarak tespit edilmesi ve kullanılan ilaçların vücut üzerindeki etkilerinin izlenmesi açısından kritiktir. Kişiye özel tedavi planı oluşturulması, tedavi başarısını doğrudan artıran en önemli faktördür.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 364 göst.
27 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Fatma.elifrana (292 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 211 göst.
2 Haziran 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ayasa (2,866 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 534 göst.
28 Mart 2023 Aile & Aşk kategorisinde Adohitlerin annesi (348 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 570 göst.
25 Mart 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,508,354 soru

24,617,545 cevap

364,429 kullanıcı

...