18 aylık bebeğimde aşı sonrası 37.5 ateş ne yapmalıyım?

0 oy
124 göst.
önce Diğer kategorisinde (970 puan) tarafından

Kzlar tam uyku saati ve ATes 37.5 çıkmaya başlıyor siz olsaniz sahada yükselmesini mı beklerdinz yoksa ateş düşürücü mu verirdiniz geceyi riske atmamak icin 18 aylık asi atesi

6 Cevaplar

0 oy
önce (5,307 puan) tarafından

Duş aldırdınmı ben 37 olduğunda veriyorum çünkü çok huysuz oluyorlar.limon varsa ayak altına sür birazda suya sıkıp için serinletici ateşi düşürür o da.bu arada elin nasıl oldu

önce (970 puan) tarafından

Ekim iyilesti canm yara kapandı ama o kısimda biraz şişkinlik kaldı et parçası gibi o geçer mi bilmiyorum ama en azından daha iyi suya falan sokuyorum artik

Halimi sormanda çok hoşuma gtti Allah razı olsun

Ben aşı kısmını okumamışım.bizde ateş olmadı hiç aşıdan sonra.ama hemşire eve gidince direk ver diyordu.sen limonu dene bi birde takip et yükselirse bi götür 38 üstü enfeksiyondan diyorlar

Sendende canım ne demek.çok geçmiş olsun inşallah

Çok sağol canm bugün hiç biseyi yoktu zaten doktorda baktı sadece asırlarda yükseliyor bizimki boyle

-Reklam-
0 oy
önce (45 puan) tarafından

Aşıdan sonra ateş olması çok normal çünkü vücut o mikroplarla savaşıyor ve bağışıklık kazanıyor diyorlar bence verme ateş düşürücü 

Evet ama gece alarm kurup takip ederim zaten uyumuyorumda ama ya olurda farktmezsem diye endiseliyim

Bebeklerde 40 kadar da ateş çıkabilir endişe edilecek bir şey değil endişe ediyorsan da doğal ev yapımı sirke suyla seyrekleştirip bacaklarına surebilirsin çok güzel ateş düşürüyor yan etkisi de yok

Sirkeli suyu ateşe hiç onermiyorlar ama 

En sağlıklı bu bence o yan etskisi olan ilaçlardan çok daha iyi doğal şeyler tıp çok önermiyor Abidin Salih araştır çok güzel doğal tedaviler sunuyor 

Suyla seyreklestirdigin için zaten vücudu tariş etmez 

0 oy
önce (5,738 puan) tarafından

Kızımında dün öğleden beri ateşi vardı. Ama 38i geçmediği için ilaç vermedim. Bugün dışarı çıkınca hafif soğuk hava ile düştü. 

Çok geçmiş olsun inşallah çabuk atlatir

önce (5,738 puan) tarafından

Teşekkür ederim, senin bebiş için de korkma, aşı sonrası normal. Aşı yeri ağrır genellikle, olmadı önden ver istersen, için rahat edecekse 🌸 

0 oy
önce (9,169 puan) tarafından

Verilirdi çünkü dis çıkarıyorlar ve hem ateş yapıyor hemde ağrısını alirsin

0 oy
önce (6,458 puan) tarafından

Üstünü incelt zaten saat başı kalkıp kontrol edersin daha da yukselirse verirdim ben 

0 oy
önce (6,023 puan) tarafından

Ateş vücudun savunma sistemidir ben 38i geçse de vermiyorum duş aldırıyorum vücudunda eklem yerlerine Çörekotu yağı ve gül suyu sürüyorum. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

18 aylık bebekte aşı sonrası 37.5 ateş normal mi?
Aşı sonrası 37.5 derece ateş, vücudun bağışıklık tepkisi olarak kabul edilen hafif bir yükseliştir ve genellikle normal karşılanır. Ancak ateşin 38 derece ve üzerine çıkması, çocuğun genel durumunun kötüleşmesi veya ateşin 24 saatten uzun sürmesi durumunda mutlaka bir çocuk doktoruna danışılmalıdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
18 aylık bebeğe aşı ateşinde ne zaman ateş düşürücü verilir?
Ateş düşürücü ilaçlar genellikle bebeğin ateşi 38.5 dereceyi geçtiğinde veya ateşle birlikte huzursuzluk, ağrı ve genel bir rahatsızlık durumu geliştiğinde verilir. 37.5 gibi sınırdaki durumlarda, bebeğin sıvı alımını artırmak ve üzerindeki fazlalık kıyafetleri çıkarmak genellikle yeterlidir.
Bebeklerde aşı ateşini düşürmek için evde neler yapılmalı?
Aşı sonrası ateşi düşürmek için bebeğin üzerindeki kalın kıyafetleri çıkarıp ince ve pamuklu giysiler giydirmek, oda sıcaklığını 22-24 derece seviyesinde tutmak oldukça etkilidir. Ayrıca bebeğe bol sıvı tüketimi sağlamak ve ateşin seyrini düzenli olarak takip ederek kaydetmek, vücut ısısını dengede tutmaya yardımcı olur.
Aşı sonrası ateş ne kadar sürede geçer?
Aşı sonrası görülen ateş, vücudun aşıya verdiği yanıtın bir parçası olup genellikle aşı yapıldıktan sonraki ilk 24-48 saat içerisinde kendiliğinden düşer. Eğer bebeğin ateşi 48 saat geçmesine rağmen düşmüyorsa veya ateşle birlikte döküntü, şiddetli halsizlik gibi belirtiler eklenirse bir uzmana başvurulmalıdır.
Bebeklerde aşı ateşi için neden ılık duş önerilir?
Ilık duş veya nemli bez ile yapılan pansuman, vücut ısısının kontrollü bir şekilde düşürülmesine yardımcı olan fiziksel bir yöntemdir. Ancak suyun soğuk olmamasına dikkat edilmelidir; çünkü soğuk su bebeğin titremesine yol açarak ateşin daha da yükselmesine neden olabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 751 göst.
12 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde __Nur__ (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 195 göst.
0 oy
1 cevap 311 göst.
0 oy
3 cevap 270 göst.

Kategoriler

1,508,071 soru