Doğum sonrası lohusa arkadaşıma nasıl destek olabilirim?

+4 oy
377 göst.
önce Diğer kategorisinde (5,860 puan) tarafından

Burada ki en yakın dostum doğum yaptı. Evde 3 çocuğu var 4. Sezeryandı ağır geçmiş bayağı şükür toparlayacak inşallah. Bayramda yanına gidecektik hep hep istiyordu gidelim diye kaynanasıyla yaşıyor o da 2 hafta önce belden ameliyat oldu ama evde olmayacak teyze. Neyse baktım ağlıyor kimsesizlik kötü evde çocuklarım birbirine sahip çıkıyor diye çok üzüldüm eşimle konuştum yarın gece yola çıkalım sürpriz olsun ben çocuklarıyla ilgileneyim diye. Zaten kendi oğlum da babasıyla duruyor tek sıkıntı yolculuk 9 saat durmaz ona da Allah büyük. Biliyorum çok çok mutlu olacak burada birbirimize aileyiz eşlerimiz de öyle. Eşini aradım müsait olurlar mı diye abla eşim sevinçten bayılacak dedi 😂❤️ dua edin yolculuk güzel geçsin Rabbim kimseyi darda bırakmasın ailesiz uzakta doğum çok zor. Dünyanın en en en iyi insanı, burada ki şansım kendisi. Maalesef daha bebeklikten ailesi yok burada birbirimize sığındık ❤️  

11 Cevaplar

0 oy
önce (2,866 puan) tarafından

Yaaa sen ciddi misin 👏 cennetliksin insallah Allah razı olsun valla ne seni ne onu tanıyorum ama çok mutlu oldum arkadaşın adına

önce (5,860 puan) tarafından

Senden de bacım çok duygulandırdın beni ❤️

-Reklam-
0 oy
önce (2,133 puan) tarafından

ne güzel ya şuan gurbette yalnızlık çekenler anlar bu duyguyu 

maşallah sana 

bende bayramı bekliyorum ki annemin yanına gşdeyim 🥲

Gurbeti gurbette ki anlar bacım inşallah kavuşursunuz az kalmış ❤️

0 oy
önce (2,928 puan) tarafından

Ne kadar mutlu olur insan ya

İnşallah canım dünya iyisi bir bilsen ❤️❤️

önce (2,928 puan) tarafından

İyi insana denk gelmek büyük şans benimde vardı ama şuan çok uzak rabbim gönlüne göre versin 🌸 

0 oy
önce (186,874 puan) tarafından

vay bee ne arkadaslar var

Kız tanısan onu, oğluma ben kendim bu kadar sevgi göstermiyorumdur canından çok seviyor günde 5 kere arar en ufak sevincini ya da üzüntüsünü anlatır. Olmayan kız kardeşimi burada buldum hep der çok çok başka Rabbim herkese böyle dosttan nasip etsin amin ❤️

önce (1,055 puan) tarafından

MaşaAllah MaşaAllah arkadaşına

Allah razı olsun Ablacığım 🥰

önce (186,874 puan) tarafından

vaay bee

0 oy
önce (5,311 puan) tarafından

Ben sevindim buradan.bi insana yapılacak en güzel iyi iyilik Rabbim gönlüne göre versin inşallah.ablaya da geçmiş olsun🌸

Çok teşekkür ederim canım benim, bitanesin ❤️🥹

0 oy
önce (5,739 puan) tarafından

Arkadaşın için hayırlı olsun, sağlıkla büyüsün yavruları ❤️ Sen de çok iyi düşünmüşsün. Dilerim yolcuk da, oradaki konaklama da sorunsuz geçer. 

İnşallah canım benim, teşekkür ederim 🫶🏻

0 oy
önce (152 puan) tarafından

Eşinede sanada helal olsun inşallah Rabbim sizede karşılığını bol bol versin ❤️❤️❤️

Amin canım benim Allah razı olsun 😍☺️

0 oy
önce (8,114 puan) tarafından

Ahhha güzel bacım güzel bir kalbin olduğunu biliyordum ama bu kadarını bilmiyordum Allah senden razı olsun rabbim avladini sana bağışlasın eşinle hiç bir zmn darda olma inşallah ♥️ 🙏 🪽🖤 

Amin canım benim. Allah razı olsun senden de mutlu ettin beni 🥰🥰 bitanesin 

0 oy
önce (2,062 puan) tarafından

Allah sizden razı olsun sizin gibiler çoğalsın Rabbim bu iyiliğini bir gün seninde karşına çıkarsın amin 🤲

+1

Amin inşallah. Allah razı olsun güzel bacım 🥰

0 oy
önce (1,483 puan) tarafından

Allah senden razı olsun canim benim🌸 cennet ehli olasın inşallah ❤️

0 oy
önce (100 puan) tarafından

Ya sizin gibi insanların olduğunu gördükçe içime şu serpiliyor Allah razı olsun sizden🌸

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Sezaryen doğum sonrası toparlanma süreci ortalama ne kadar sürer?
Sezaryen sonrası tam iyileşme süreci genellikle 6 ila 8 hafta arasında sürmektedir. İlk 2 haftalık dönemde dikiş yerlerinin korunması ve ağır kaldırmaktan kaçınılması hayati önem taşır. Annenin fiziksel olarak kendini toparlaması için bu sürede yeterli dinlenmesi ve beslenmesine dikkat etmesi gerekir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Doğum yapmış bir anneye lohusalık döneminde nasıl destek olunur?
Lohusalık dönemindeki bir anneye verilebilecek en büyük destek, ev işleri ve çocuk bakımı konusunda yükünü hafifletmektir. Özellikle 4. sezaryen gibi zorlu bir süreçten geçen anneler için bebekle ilgilenirken diğer çocukların bakımıyla ilgilenmek veya yemek hazırlamak, annenin iyileşme hızını doğrudan pozitif etkiler.
Uzun süreli bebekli yolculukta dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Uzun yolculuklarda bebekli ebeveynlerin en dikkat etmesi gereken konu, her 2-3 saatte bir mola vererek bebeğin beslenme ve alt değiştirme ihtiyaçlarını karşılamaktır. Güvenli bir bebek koltuğu kullanımı zorunludur ve yol boyunca bebeğin oturuş pozisyonu düzenli aralıklarla kontrol edilmelidir.
Sezaryen ameliyatı sonrası evde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Sezaryen ameliyatı sonrası evdeki iyileşme sürecinde dikiş bölgesinin temiz ve kuru tutulması enfeksiyon riski için en önemli kuraldır. Annelerin ıkınma gerektiren hareketlerden kaçınması, düzenli olarak kısa yürüyüşler yapması ve doktorun önerdiği ağrı kesicileri vakitli kullanması toparlanmayı hızlandırır.
Yeni doğum yapmış birine sürpriz ziyaret planlarken nelere dikkat edilmeli?
Yeni doğum yapmış bir anneye yapılacak sürpriz ziyarette en önemli nokta, anne ve bebeğin o anki sağlık durumunun ve psikolojisinin uygunluğudur. Sürprizden önce mutlaka eşle veya yakın bir aile üyesiyle iletişime geçerek, ziyaretin anneyi yormayacağından ve yardım odaklı bir destek olacağından emin olunmalıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+7 oy
10 cevap 482 göst.
+3 oy
4 cevap 350 göst.
16 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Elfu (1,018 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 718 göst.
11 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Huzur:) (2,541 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 135 göst.
26 Nisan 2026 Diğer kategorisinde Ysfpnr (979 puan) tarafından soruldu