Eşimin eski eşiyle görüşüyorum, hukuki süreçte sorun olur mu?

0 oy
615 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,061 puan) tarafından

Kızlar bn bişi yaptım

Eşimin eski eşiyle konuşmaya başladık biz 

Ben çok önceden kendimi çok çaresizim hissettiğim bi anda ona instadan yazmıştım o da bana günler önce döndü yeni görmüş lütfen msjımı görünce beni burdan ara dedi aradım konuştuk birbirimize numaramızı verdilk o ağladı ben ağladım

Kadın yıllardır çocuğunu görmüyor resmi bile doğru düzgün yok oğlunun bnde olan resimlerini attım o kadar mutlu oldu ki 🥹 Allah o adamın belasını versin bi anayı evladından ayırmış

Onun hakkında anlatılan yalanları bana doğrusuyla anlattı ne tesadüf ki aynılarını bana yaşatmaya çalıştılar bnm ailem arkamdaydı yapamadılar 

Çocuğu ondan zorla almışlar görüşme hakkı olduğu halde görüştürmüyorlardı yıllardır hemde her görmek istediğinde ya tekrar evlenicen yada altıma yatıcan öyle görebilirsin demiş ailesi ile tehdit etmiş kadın susmak zorunda kalmış ve anlattığı herşey doğru biliyorum kadın aslında evladını terk etmemiş anlatılan gibi değilmiş hiçbişi çok uzun süre psikolojik destek görmüş zor toparlanmış 

Benle konuştuktan sonra o bi karar aldı ve gidip şikayet edecek kalıcı velayet için de dava açacak bn bu süreçte elimden gelen her desteği göstermeye hazırım dedim elimde olan yazışmaların ekran resmini attım davada işine yarayabiliceklerni 

Girdikbi yola bakalım bn bi yandan o bi yandan yaptıklarının bedelini ödeticez 

Annem de inşallah delirip kapıya gelmez diyo 

Çok uzun oldu biliyorum helal edin hakkınızı ♥️

16 Cevaplar

+7 oy
önce (19,753 puan) tarafından

Kendi boşanma davan var adam normal değil bu ülkede adalet kör topal ilerliyor oyun mu oynuyorsun ablacım sen? Daha dün kızını öldürmesinler diye bir anne katil oldu. Seni hiç ilgilendirmeyen şeylere el atıp kendi kaderini aileni riske atmışsın haberin olsun. Kadın kendi davasını kendi sürecek sense kendi davanı süreceksin bu ben ona destek oldum Kadın dayanışması vs bizim ülkemiz için hikaye. Başına dilerim bir iş gelmez. Annen haksız değil. 

önce (1,061 puan) tarafından

Olay aslında tam olarak şu şekilde oldu karşı taraf herkese bu kadının çocuğunu terk edip gittiğini söylüyor işte bi sürü ithamlar vs 

Bnde boşanma kararı aldıktan sonra çok fazla tehdit aldım yok kızımı alıcam yok zarar size vericem vs 

Kendimce ben bunları yaşıyosam muhtemelen o da yaşadı diye düşündüm şahit bulmaya çalışıyodum delil vs arıyodum o süreçte ve gerçekten berbat bi haldeydim hormonlar vs de cabası

O zamandan bu zamana çok zaman geçti ve msj atmış yeni görmüş konuştuk bn iyi niyetle oğlunun resmini attım gerçekleri öğrendim kendimden yola çıkarak da doğru olduğunu biliyorum 

Ben kendim neler yaşamışken onu ister istemez çok iyi anladım ve çok üzüldüm şahit olur musun da dedi elimden geleni yaparım dedim meğer o da benle iletişime geçmek istemiş hep bnm cesaretimi gördükten sonra dava açma kararı aldı sanırım 

Ben şimdi napim kadın yıllardır oğluna hasret ya zaten şikayet etse oğlunu görür ama buna vesile olmak bile bnm için çok değerli 

Evet o adam korkulması gereken biri ama zaten hep tehdit ediyor ne eksik ne fazla pek değişen bişi olucağını sanmıyorum 5 yıl denetimi var uzaklaştırma kararı yeniden alıcsm 

önce (19,753 puan) tarafından
+2

Kadın cinayetlerinin nerdeyse tamamı uzaklaştırma kararı varken yaşanıyor. Bunlar realite iyi niyet işe yaramaz canım bazen. Önceliklerini önüne koy kızın var senin başına bir iş getirilse o yalnız kalır

-Reklam-
+3 oy
önce (13,346 puan) tarafından

Siz sanki geri barışmıştınız benmi yanlış hatırlıyorum 

Evet son bi şans daha vermiştim sma değişmek bi yana çok daha kötü bi halde olduğunu gözlemlediktrn sonra iletişimi kestim konuşmaya başlamıştım ama aynı evde yaşamıyoduj güvenmiyodum daha kısa sürdü xaten kendini belli etti hemen 

önce (13,346 puan) tarafından

Kendine evladına çok dikkat et bu adam normal biri değil belliki yaptığın evet güzel ama bizde o işler öyle işlemiyor kalkıştığın şey büyük cesaret istiyor 

+3 oy
önce (2,902 puan) tarafından

Sen yürek yemişsin belliki

+2 oy
önce (584 puan) tarafından

İki annenin yardımlaşması olarak gördüm ben bunu. Allah yardımcınız olsun. Rabbim esirgesin sizi. Umarım o da evladına kavuşur. Hepiniz kurtulursunuz. 

İnşallah Allah razı olsun 🥺❤️ kadının bana dediği o kadar çok dua ettim ki Allah’a seni karşıma çıkardı bn onu anlıyorum o beni anlıyo ikimizde aynı şeyleri yaşadık o hatta daha beterini yıllardır oğlunu görmemiş o adam manipüle uzmanı resmen bn ailem sayesinde yılmadım ama onda o olmamış bn aylar önce şahit delil için kafayı yiyodum resmen şuan o da o durumda sen olsan napardın bn bilmiyorum napıcağımı nasıl diyim bn şahit olamam

+1 oy
önce (105 puan) tarafından

İyi niyetle yaklaşım var. Ama bu senin ve eşin arasında büyük bir problem teşkil etmez mi. Ben cesaret edemezdim sanırım. 

Evet bnde boşanma davası açtım

önce (105 puan) tarafından

Bence çok müdahil olma o halde , kendinin de bir dava süreci olacak ve ne şekilde ilerleyeceğini bilmiyorsun. Belki büyük işler açılacak başına , kimseye güvenme ne kadar güven vermiş olsa bile 

önce (2,041 puan) tarafından

bencede sen once heleni bisan kurtul sonra yardim etseydin bence o kadina. cunku ne olur ne olmaz yani insan anasinin dogurdugu kardesine bile guvenemio bu devirde

+1 oy
önce (1,411 puan) tarafından

Helal olsun derim yaptigina bi anne olarak bence güzel bisi yapmmissin ama yinede dikkat et hakkinda hayirlisi ve güzeli olsun

Hemde anneler günü zamanı🥺 kadın o kadar mutlu oldu ki çocuğunun resmini videosunu görünce belki onun o mutluluğunun hatrına Allah beni ödüllendirecek tereyağından kıl çeker gibi boşanıp kalıcı velayet alıcam 🥺

+1 oy
önce (13,628 puan) tarafından

bu nasıl vicdansızlıktır ya, o kadın her türlü kazanır yalnız hakkı varken göstermemek kabahat. 

sen barışmıştın sanki öyle hatırlıyorum, vazgeçtin sanırım 

Evet kadın korkudan hep susmuş hep taciz etmiş kadını psikolojik destek günde üç serum falan çok kötüymüş Allah hakkımızı bırakmasın ne diyim bilmiyorum bide iftira atıyorlar çocuğunu terk etmiş diye bnde ne yazık ki başlarda inandım söyledim ona da helal et hakkını diye 

Evet şans vermiştim ama aynı evde yaşamicam davayı geri çekmicem sadece gözlemlicem demiştim 

Çok geçmeden yine ne kadar iğrenç bi adam olduğunu gösterdi kız kardeşim yanımdayken azdım dedi ve biliyor kardeşim yanımda iyi değildi hepten beter olmuş aklı fikri sadece cinsellik tek bildiği şiddet bn kızımı alıcak korkusundan kızımın tüm hayatını psikolojisini mahvedemem manipüle edilmemek için de iletişimi tamamen kestim

önce (13,628 puan) tarafından
+1

Allah yardımcın olsun, umarım en az hasarla kurtulursun

+1 oy
önce (1,039 puan) tarafından

Canım hem senin için hem o kadın için inşallah hayırlı olur 

İkiniz içinde dua edebilirim 

🥺🥺🥺 çok teşekkür ederim Allah bin kere razı olsun❤️ inşallah bizden uzak belasını bulsun o da bnde çocuklarımızda kurtulsun kurtulalım kökten ondan 

+1 oy
önce (7,472 puan) tarafından

Belayı kendi başından atmadan niye etrafa sıçratıyorsun

Evet velayeti alabilmesi için işine yarayabilecek şeyler attım ama birilerinin bu adama dur artık demesi gerekmiyo mu yine evlenicem diyo kadınlara iftira atıp atıp kendini aklıyo rol yapıyor işin içine girmeden o nikahı basmadan da ne olduğunu anlamıyorsun ve öyle bi manipüle ediliyonnki farkında bile olmuyorsun başka birinin daha mı hayatı kaysın bi çocuk daha mı olsun yazık değil mi bu çocuklara o kadında bnde burda anlatamivağım şeyler yaşadık yanına mı kalsın yaptıkları sustukça daha çok cesaret buluyo ben kızımı ailemi tabi ki öncelikle düşünüyorum ama sussam yardım etmesem herleyi bildiğim halde dilsiz şeytan olmaz mıyım ya sonra bunun vebali bnden çıksa kız kardeşim burda yazılanları okudu evet haklılar riske girme diyo annem şahit olma diyo peki bnm vicdanım nolucak onun oğlunun  yerinde bnm kızımda olabilirdi o çocuğu gördüm vakit geçirdim bn günah değil mi ona kanadı kırılmış kuş gibi bide delilerin içinde. ailem ne dese yapmak zorundayım o kadının durumunda değilsem ailem sayesinde dediklerini de yapıcam şshit mevburen olmicam ama kafamı yastığa nasıl rahat koyucam bunu o kadına nasıl dicem bilmiyorum

Ben kimseye güvenmem. Belki eşin eski karısını senin ağzından laf alması için onu kullanıyor. Sana çocuğunu veririm bunları yaparsan dedi . Belki kadın o yüzden sana geç döndü. Bunun bile olmayacağının garantisi yokken çok fazla gözü kapalı güveniyorsun 

Şimdi bn az önce avukatımla konuştum tanık olabilirmiş bn sürem doldu daha olmaz diye biliyodum bakalım olucak mı o da bnm için

Hakkınızda hayırlısı olsun 

Teşekkür ederim 

+1 oy
önce (6,429 puan) tarafından

Bu zamanda kalmayan bir destek örneği  gizli şahit vs yazdirsin olmadı  Allah yardımcınız olsun 

Ne yazık ki şahit olmicam ve bunu ona nasıl dicem bilmiyorum 

0 oy
önce (2,118 puan) tarafından

iyi de şimdi sende boşanıyor musun ki inşallah başına iş almazsın niyetin güzel ama kendine de dikkat et

Bnde boşuyorum onu beni de kızımı almakla tehdit ediyor ama bn vermediğim müddetçe alamaz ailemle tehdit ediyo annem de diyo inşallah kapımıza gelmez büşra ama sustukça o cesaret buluyo yaptıklarının bedelini ödemesi lazım 

0 oy
önce (350 puan) tarafından 2 uyarı:
🚩 Hakaret,Tahrik
🚩 Hakaret,Tahrik

Bence gerek yoktu.

önce (350 puan) tarafından

İyi de kendini çaresiz hissettiğinde kocandan sırf intikam almak, başını agritmak için değil en baştan adamı tanıdığın gün kadınla iletişim kursaydin keşke. Senin yaptığın da iyi niyet değil yani

önce (1,061 puan) tarafından 1 uyarı:
🚩 Hakaret,Tahrik

Ya defol ya bilip bilmeden böyle kesin bi şekilde yaşamış gibi peşin peşin konuşanlara ayar oluyorum sen bnm çaresizliğimi ne yaşadığımı bilmeden sallama ya kim ki o intikam alim bn sadece kızımın derdindeyim manipüle edildiğim için korkuyodum nefes alamıyorudum artık bana bunları yaşatan ona ds yaşatmıştıt diye o dönem ki psikolojimle yazdım 

Şuan da da o  psikolojide değilim gayet kendimden eminim kızımı da alamicak biliyorum oğluna hasret ni kadına da yardım etmeye çalıştım elimden geldiğince 

Ha bşde demişsin ki adamın tanıdığı gün iletişim kursaydın bn dayak yediğim evde hangi cesaretle bunu yapacaktım pardon 

önce (350 puan) tarafından

Öncelikle terbiyeni takın. Kullandığın üsluba bak. Madem kızının derdindesin elalemin geçmişini ne karıştırıyorsun? Yaptığın saçmalıklar inşallah başını belaya sokmaz

Elalem dediğin kocam geçmişi kurcaladın dediğin kişilerin de tüm cinsel hayatlarını bile biliyorum anladın mı böyle bi ruh hastası kocam var o adam bana da o kadına da tecavüz etmiş bi pislik ve bu evliliğimiz boyunca yaşadıklarımız şeyler arasında devede kulak kalır burda bnm ne yaşadıklarımı hatta hamileydim o süreçte bilenler bilir o kadın da yaşamış o kadın günlerdir ağlıyo geçmişte oğlu için paylaştığı şeyleri bile bana attı meğer oğlundan haber almak için öğretmeni ile iletişime geçmiş kadının elinde iki yıldır öğretmenin attığı bi fotoğraf sadece resim attığım zaman ki mutluluğunu biliyor musun dilerim Allahtan evladınla sınanmazsın 

0 oy
önce (66 puan) tarafından

Aman çok dikkat edin kendinize belli olmaz annenizi haklı çıkarabilir

Ben kendimden ziyade ailem için endişeleniyorum sonuçta kardeşimin iş yerini biliyo ama cesaret eder mi bilmiyorum annem de ister istemez korkuyo 

0 oy
önce (30,541 puan) tarafından

Bu konuda linçlenebilirim belki ama ben ikinci evliliği olmaya tereddütlüyüm tabiki hayatın akışı içinde olağan bir şey ama insanda kendini boşanırken belli eder ne kadar insan olduğunu eski eşi ile ilgili kötü konuşuyor mu varsa çocuk bunu eşine karşı kullanıyor mu diye. Yani eşim kötü idi boşandık demesi kolay ama gerçekten anlatıldığı gibi mi emin olması çok güç. Hele de çocuk varsa ve onu annesinden uzak tutuyorsa daha da sıkıntı anne gayri ahlakı bir hayat yaşamıyorsa kötü de olsa çocuğun annesi demek gerekiyor. Belki de sana annesi terk etti demiştir bilemiyorum ama eşe b.k atıp ben pürü pakim diyenlerde mutlaka bir arıza çıkıyor. Rabbim iyi ki de kurtarmış 

0 oy
önce (3 puan) tarafından

Eşinizle ne yaşadınız eski konularınız nedir hiç bilmiyorum ama eski karısı yıllardır çocuğu için şikayete adli sürece başlamamış da sizinle bir defa konuştuktan sonra mı mücadeleye karar verdi? size nasıl  guveniyor siz ona nasil güveniyorsunuz? tehlikeli sularda yüzüyorsunuz bence.

Bi kere konuştuğumuzu nereden biliyorsun ayrıca birbirimizi tanımasak bile aynı adamı çok iyi tanıyoruz birbirimizin cümlelerini tamamlıyoruz resmen aynı şeyler hep çünkü 

önce (3 puan) tarafından

Ha bir defa ha yeni tanıştığınız cok da önemli değil. birkac defa hatta 100 kere de görüşsem ben korkarım böyle bir seye buluşmaya. Sosyal medyadan görüşmediniz mi zaten, yanlış mı anladım?Ayrıca yorumlardan anladığıma göre belali bir adam eşin. Haberi olursa çığırından çıkmaz mı kendini de aileni de tehlikeye atmaya değer mi?

Buluşmadım pek dışarı çıkan biri değilim zaten eşim yüzünden.evet sıkıntılı genelde insanları bıçsklaysn bıçak çeken bi adam ama bn bi anneyim o kadının yaşadıklarını iliklerime kadar hissediyorum o çocuğu bn gördüm psikolojisi hiç iyi değil annesi ile büyümek varken neden delilerin yanında mutsuz kanadı kırık bi kuş gibi büyüsün o çocuğun yerinde bnm kızım da olabilirdi bn evet düşününce korkuyorum ama ailem için korkuyorum ama vicdanım nolucak vebali ne olucak annem de yok dedi az önce bn şimdi nasıl dicem şahit olamam diye

0 oy
önce (9,203 puan) tarafından

Yani kimse beni yanlis anlamasinda bosanan erkekler bana hic guven vermiyor senin ilk evliliginmi? oyleyse kimse uyarmadimi seni ya. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimin eski eşiyle görüşmek ileride hukuki sorun yaratır mı?
Eşinizin eski eşiyle görüşmek doğrudan bir suç teşkil etmese de, boşanma davası sürecinde tarafların birbirine karşı tutumu ve sundukları kanıtlar davanın seyrini etkileyebilir. Özellikle velayet davalarında, karşı taraftan alınan yazışmaların veya bilgilerin mahkemeye delil olarak sunulması durumunda, bu belgelerin hukuka uygun elde edilmiş olması büyük önem taşır. Hukuki süreçlerde bireysel inisiyatif yerine mutlaka bir avukat desteği ile hareket edilerek, atılacak adımların yasal sonuçları önceden değerlendirilmelidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Velayet davasında eski eşten alınan kanıtlar mahkemede kullanılır mı?
Velayet davasında bir tarafın eski eşiyle yaptığı görüşmelerden elde edilen belgeler, mahkemece delil niteliği taşıyabilir ancak bu delillerin hukuka uygunluğu mahkeme tarafından incelenir. Kişilerin özel hayatının gizliliğini ihlal etmeyen ve tehdit veya baskı içermeyen belgeler hakim tarafından değerlendirmeye alınabilir. Yine de, davaya konu olan kanıtların mahkemeye nasıl sunulacağı konusunda bir hukukçudan görüş almak, sürecin sağlıklı işlemesi açısından kritiktir.
Çocuğun görüş hakları engellendiğinde velayet davası nasıl açılır?
Velayet davası, çocuğun üstün yararı gözetilerek ve görüş hakkının engellendiği somut delillerle ispatlanarak aile mahkemelerinde açılır. Eğer bir ebeveynin, kişisel ilişki kurma hakkı haksız yere kısıtlanıyorsa veya çocuktan mahrum bırakılıyorsa, bu durum velayetin yeniden düzenlenmesi için geçerli bir sebep olabilir. Dava sürecinde sosyal inceleme raporları ve tanık beyanları gibi unsurlar, mahkemenin çocuğun kimin yanında kalmasının daha uygun olduğuna karar vermesinde temel rol oynar.
Eşimin eski eşiyle gizli görüşmem ileride sorun olur mu?
Eşinizin eski eşiyle gizli görüşmek, evlilik birliği içerisindeki sadakat yükümlülüğü ve güven ilişkisi bağlamında hukuki ve kişisel sorunlara yol açabilir. Boşanma davalarında taraflar arasındaki iletişim kanallarının şeffaflığı, karşı tarafın lehine olabilecek durumları engelleyebilir. Bu tür görüşmelerin ileride aile içinde yaratabileceği çatışmalar ve boşanma süreçlerinde aleyhinize kullanılabilecek durumlar göz önüne alınarak, atılacak her adımın olası sonuçları detaylıca düşünülmelidir.
Çocuğun velayetini almak için süreç nasıl ilerlemelidir?
Velayet süreci, çocuğun psikolojik ve fiziksel ihtiyaçlarının kimin yanında daha iyi karşılanacağının uzmanlarca belirlendiği bir süreçtir. Öncelikle bir aile hukuku uzmanı ile görüşerek eldeki kanıtların yeterliliği kontrol edilmelidir. Ardından, çocuğun üstün yararını esas alan bir dilekçe ile aile mahkemesine başvurulur; mahkeme süreci boyunca uzman pedagoglar eşliğinde değerlendirmeler yapılır ve nihai karara varılır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 2,110 göst.
11 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 244 göst.
0 oy
2 cevap 155 göst.
11 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Hiros4434 (751 puan) tarafından soruldu
+1 oy
23 cevap 1,691 göst.
22 Mart 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu