Zor günlerden geçerken nasıl dua etmeliyim?

+1 oy
168 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (200 puan) tarafından

Hanımlar kimin duası kabul olur bilinmezmiş. Birkaç kere böyle postlar görmüştüm toplu dua isteyen. Ve bugün onlardan biri benim... Ailevi sorunlarım hakkında hiçbir zaman post açma taraftarı olmasam bile, hepimizin içinde gizlediği derin yaraları olduğunu biliyorum. Bugün postumu gören herkesten ben ve çocuklarım için gönlümüzden geçeni Rabbim'den isterken bana ortak olmanızı istiyorumm. Lütfen benim için de dua edin nefes almaya dahi gücümün yetmediği yerden yazıyorum..🥺 🥹❤️

6 Cevaplar

+1 oy
önce (3,534 puan) tarafından

Benimde bu aralar çok dua ya bol sabira ihtiyacım var. 

Allah'ım senide evlatlarinida feraha cikarsin

önce (200 puan) tarafından

Amin canım,cümlemize amin inşallah..🤲🏻

Rabb'im yüreklerimizi aydınlığa çıkarsın inşallah ❤️

-Reklam-
0 oy
önce (2,047 puan) tarafından

Dilerim Rabbim gönlüne ferahlik versin dardan çıkarıp düzlüğe koysun inşallah 

+1

Güzel dileğin için çok teşekkür ederim canım. Allah razı olsun,amin inşallah..🩵

0 oy
önce (129 puan) tarafından

Rabbim sana güç kuvvet versin inşallah maddi manevi sıkıntılarını gidersin hayırlı güzel kapılarından açsın evlatlarının yüzü suyu hürmetine peygamber efendimizin yüzü suyu hürmetine en güzel kapılarını açsın inşallah içine ferahlık versin dayanma gücü versin 🌺

Amin canım. Güzel dileklerinden ötürü çok çok teşekkür ederim,Allah razı olsun. ❤️

0 oy
önce (2,914 puan) tarafından

Rabbim hayra çevirsin içinizdeki sıkıntıyı inşallah 🤲 🤲 

Amin canım cümlemize inşallah. ❤️

0 oy
önce (1,792 puan) tarafından

Rabbim Aydınlığa Çıkarsın Sıkıntınızı

Amin inşallah,Allah razı olsun ❤️

0 oy
önce (1,041 puan) tarafından

41 Fetih Süresi ve 1000 tane salavat ı tüncina 150 inşirah süresi 313 HasbunAllah ve nimel vekil veriyorum dualarsın rabbim selamete çıkarsın. Duala derken 3 ihlas 1 Fatiha okuyup okunanları Allah rasulunun ruhuna yollayıp bu okunanların hürmetine rabbim sen beni ve ehlimi selamete çıkar diye dua ediyorsun.

Allah razı olsun. ❤️

İlk başta dediğin fetih suresi falan onu nasıl yapacağım anlamadım da

önce (1,041 puan) tarafından

Bitanem bunlar okundu zaten sana okunmuş olarak teslim ettim sen Sadece 1 Fatiha 3 ihlas okuyup yukarıda okunmuş olanları peygamber efendimizin ruhuna yollayıp dua edeceksin. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Zor zamanlardan geçerken nasıl dua etmeliyim?
Zor zamanlarda dua ederken en önemli husus kalbin samimiyeti ve içtenliğidir. İlk olarak abdestli bir şekilde kıbleye yönelerek, yaşadığınız sıkıntıyı tüm samimiyetinizle Rabbine arz edin. Ardından tövbe istiğfar ederek söze başlayın, kendiniz ve çocuklarınız için hayırlı olanı dileyin ve duanızı salavat-ı şerife ile tamamlayarak kabulü için sabırla bekleyin.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Duanın kabul olması için nelere dikkat edilmelidir?
Duanın kabul olması için öncelikle haramdan sakınmak ve helal kazançla beslenmek esastır. Duanıza Allah'a hamd ederek başlayıp, Peygamber Efendimize salat getirerek devam etmeniz duanızın kabulüne vesile olan adımlardandır. Ayrıca duada ısrarcı olmak, kabul olacağına dair tam bir inanç beslemek ve hayırlı vakitlerde, özellikle gece teheccüd vakitlerinde dua etmek oldukça etkilidir.
Başkalarından dua istemek kabul şansını artırır mı?
Dinimizde müminin mümine gıyabında yaptığı dua makbuldür ve başkalarından dua istemenin manevi bir değeri vardır. Tanımadığınız veya güvendiğiniz kişilerden dua istemek, samimi yakarışların toplu bir manevi iklim oluşturmasına katkı sağlar. Özellikle darda kalan birinin içtenlikle yaptığı dua, meleklerin de amin demesiyle karşılıksız kalmayacak bir niyaz olarak kabul edilir.
Duanın kabul edildiği özel zamanlar hangileridir?
Duanın kabulüne daha yakın olan vakitler arasında ezan ile kamet arası, yağmur yağarken, gece yarısından sonraki teheccüd vakti ve cuma günü hutbe ile namaz arası gibi anlar bulunur. Ayrıca secdede, oruçluyken iftar vaktinde ve darda kalmış birinin tüm içtenliğiyle yaptığı dualar, Allah katında daha çok değer gören ve kabul edilme olasılığı yüksek olan vakitlerdir.
Sıkıntılı anlarda nasıl bir dua dili kullanılmalıdır?
Sıkıntılı anlarda dua ederken süslü cümlelerden ziyade, yaşadığınız çaresizliği ve içten gelen yakarışları ifade eden yalın bir dil kullanın. Allah, kulunun kalbinden geçen niyeti bildiği için, nefes alacak gücünüzün kalmadığını hissettiğiniz anlarda dahi O'na sığınarak teslimiyet göstermek en kıymetli yakarıştır. Kendiniz ve aileniz için şifa, huzur ve çıkış yolu dileyerek samimiyetle el açmanız yeterlidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 320 göst.
+14 oy
13 cevap 3,492 göst.
10 Şubat 2023 Diğer kategorisinde admin (188,256 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 669 göst.
25 Kasım 2022 Diğer kategorisinde fatmagulll. (740 puan) tarafından soruldu
+1 oy
14 cevap 424 göst.

Kategoriler