Bebeğim bilinçli olarak anne demeye başladı, bu normal mi?

+1 oy
206 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (9,118 puan) tarafından

Sizinde ilk hislerinizi boyle mi oldu??

Oğlum bugünlerde uzerine basa basa bilinçli olarak anne diyor o dedikçe benim ağlayasım geliyor annem diyerek hep öpüyorum sanirim yiyeceğim 🥰

Ya ne kadar güzel bir kelimeymis anneler günündeki sanirim en güzel hediye bu olsa gerek bana 🌼

10 Cevaplar

0 oy
önce (366 puan) tarafından

Annelik ne kadar yorucu olsada şifa ♥️

önce (9,118 puan) tarafından

Kesinlikle bana iyi geldigide kesin

-Reklam-
0 oy
önce (1,753 puan) tarafından

Allah bağışlasın en Tatlı dönemleri tadını çıkar 😊

Amin inşallah çıkarıyorum sanirim

0 oy
önce (27,712 puan) tarafından

Evettt bende oyle cok səviyorum demesini.

Ne güzel duygu ya😊

0 oy
önce (6,017 puan) tarafından

Çok güzel bir duygu gerçekten 

Evet ya anne diyor hemen efendim annem diyorum😂

0 oy
önce (7,474 puan) tarafından

İlk bilinçli olarak anne derken kızım 9 aylıktı. Çok şaşırmıştım. Sonra 1.5 yaşında dede demeye başladı bana 1 yıl dede dedi çocuk.

Benimkide 16 aylik net diyor ama baba dede daha kelimeleri var anneyi en son dedi

0 oy
önce (8,649 puan) tarafından

Evet ilkleri tatlı oluyor insan duygulanıyor

Şuan günde 1500 kere anne lafını duyunca ben . Ananıza tüküreyim diyorum 😆

Belkide bende öyle olcam 😂😂

önce (1,690 puan) tarafından

Hahaha aradığım yorum sabah kahvaltida 4 ü 4 yerden anne diyip biseyler anlatmaya çalışıyordu hay sizin ananizin canı cikmaya tek tek gelin yeter dedim en son🤣🤣🤣

önce (8,649 puan) tarafından

Oyy 4 de aynı anda bişey soruyor bişey istiyor. En küçük 3 yaş zaten inat yaşı anne anne anne sürekli.😅

önce (1,690 puan) tarafından

Aynısı bende de var🤣🤣

0 oy
önce (48 puan) tarafından

Kızım iki buçuk yaşında bana bile baba diyor ne yapıyorum anne demiyor içimde bir ukte gibi acaba görecekmiyim o günleri babasınada babatımmm diyor basa basa hemde.

Benimkide demiyordu 16 aylik başladı demeye ney artık diyor ama gel görki baba baba diye ağlıyor sanki babası bakıyor butungun 

önce (48 puan) tarafından

Valla benimki bi baba aşığı resmen adam tuvalete gidemiyor .

0 oy
önce (5,294 puan) tarafından

Büyük 1 yaşına kadar hiç demedi.ondan sonrada işi düştükçe anne derdi babacıydı.küçük oğlum ise 7 aylıkken demeye başladı şimdi babasına bile anne diyor.onların gösterdikleri sevgi şifa dünyanın en pahalı hediyesine bile değişilmez.sabah uyandığında ellerimi öper kedi gibi sokulur.

Seninkiler erken konuyor demek  7 aylik anne ilgincmis 😊

0 oy
önce (13,624 puan) tarafından

5-6 aylıkken ağlaması bile anne diyormuş gibi gelirdi içim verirdi. benim kız anne demez sadece

anneciimm, annemmm, güzel annemm bi de cilveli nasıl eriyorum 😍😍 

0 oy
önce (1,142 puan) tarafından

Güzel tabı kızımın vıdeosunu cekıyordum bagırırken bı anda anne dedı video cekmesem o anısı sadece akılda kalacktı🥰 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bebekler genellikle kaçıncı ayda bilinçli olarak anne demeye başlar?
Bebekler genellikle 9 ile 12 ay arasında hece tekrarı yaparak anne ve baba gibi kelimeleri bilinçli bir şekilde telaffuz etmeye başlarlar. Bu dönemde bebekler çevrelerindeki sesleri taklit ederek iletişim kurma becerilerini geliştirirler ve bu kelimelerin anlamı ile kişileri eşleştirmeye başlarlar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bebeğimin anne dediğini nasıl ayırt edebilirim?
Bebeğinizin anne dediğini anlamak için kelimeyi sadece ses çıkarma amaçlı mı yoksa size bakarak veya sizi çağırmak için mi kullandığına dikkat etmeniz gerekir. Eğer bebek size odaklanarak veya bir ihtiyacını dile getirmek için ısrarla anne diyorsa, bu durum kelimenin bilinçli bir iletişim aracı olarak kullanıldığının en güçlü işaretidir.
Bebeklerde konuşma gelişimi nasıl desteklenir?
Bebeklerde konuşma gelişimi için onlarla gün içinde sürekli konuşmak, yaptığınız işleri anlatmak ve kitap okumak en etkili yöntemdir. Bebeğiniz ses çıkardığında ona karşılık vererek ve göz teması kurarak dilin bir iletişim aracı olduğunu anlamasına yardımcı olabilirsiniz; bu etkileşim süreci bebeğin kelime dağarcığını hızla geliştirir.
Bebeklerde ilk kelimeler ne zaman ortaya çıkar?
Bebekler genellikle 10 ile 14 ay arasında ilk anlamlı kelimelerini söylemeye başlarlar. Bu süreç bireysel farklılıklar gösterebilse de, çoğu bebek 1 yaşına yaklaştığında çevresindeki kişileri tanımlayan basit ve iki heceli kelimeleri bilinçli olarak kullanma eğilimindedir.
Bebeklerin anne demesi neden bu kadar önemlidir?
Bebeklerin anne demesi, onların sosyal etkileşim kurma, duygusal bağ kurma ve dil becerilerini kullanma konusundaki gelişimlerinin en önemli kilometre taşlarından biridir. Bu durum bebeğin artık ihtiyaçlarını karşılayan kişiyi tanıdığını ve onunla sözel düzeyde bir iletişim başlatmak istediğini gösteren duygusal bir gelişim basamağıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 678 göst.
0 oy
5 cevap 301 göst.
4 Ekim 2022 Diğer kategorisinde yolunyolcusu (182 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 424 göst.
19 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Miracefem34 (1,020 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 633 göst.
29 Şubat 2020 Diğer kategorisinde Herzamanhaklibiri (4,372 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,507,851 soru

24,611,814 cevap

364,116 kullanıcı

...