İki sezaryen sonrası kalan göbek sarkması nasıl geçer?

0 oy
320 göst.
önce Diğer kategorisinde (2 puan) tarafından

Dmdkkfkfkfkkfkvkfkkfkfkjfkfkfkfkkfkfkfkfkf

5 Cevaplar

+1 oy
önce (352 puan) tarafından

Ee bacım Boşuna mı cennet anaların ayakları altındaydı 

önce (352 puan) tarafından

Diyorum ya işte bu da bir fedakarlık. Zaten kadınların yüzde doksanı eski fiziğini kaybediyor. Kilo verse doğumdan önceki kiloya bile düşse yine nafile çünkü vücut yapısı bozuluyor 

-Reklam-
0 oy
önce (1,200 puan) tarafından

Benim ark ameliyat oldu sırf çok üzülüyor diye şimdi daha iyi görünüyor 

0 oy
önce (631 puan) tarafından

49 kiloyla evlenip hamile kaldım 58 kiloya çıktım iki aylık düşük yaptım 58 hamile kaldım tekrar 73 le doguma gittim 65 düştüm sonra tam kilo verdim 60 düştüm  derken belim sakatlandi belim duzeldi derken hamile kaldım 5 yıl aradan sonra 60 hamile kaldım en son 67 kiloydum 36+4 haftaligim saglam kalann bir yerim kalmadi psikolojim dahil aynaya bakmıyorum çünkü bu ben değilim eski resimlerime hiç bakmıyorum çünkü daha kotu etkileniyorum evlatlarım eşim sağolsun Allah onları bana bağışlasın yeter herşey gelip geçici sağlık olsun uzun sağlıklı bir ömür eşimle çocuklarımla nasip etsin rabbim başka bir şey istemiyorum 

0 oy
önce (8,652 puan) tarafından

55 kilosun ne güzel bence şükret 😅 anne oldun kolay değil 2 can dünyaya getirdin. Olduğun halinle mutlu olmaya bak 

0 oy
önce (19,757 puan) tarafından

38 e gel Bi daha konuşalım 😅

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İki sezaryen sonrası kalan göbek sarkması neden geçmez?
Sezaryen doğum sonrası oluşan göbek sarkması, karın kaslarının birbirinden ayrılması (diastasis recti) ve deri elastikiyetinin azalmasından kaynaklanır. Sadece kilo vermek, karın bölgesindeki bağ dokusu gevşekliğini ve deri sarkmasını tek başına düzeltmeyebilir; bu durum genellikle cerrahi müdahale veya özel güçlendirme egzersizleri gerektiren anatomik bir değişimdir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Sezaryen sonrası bel çevresi yağlanması nasıl azaltılır?
Sezaryen sonrası bel çevresi yağlanması, hormonal değişimler ve vücudun koruma mekanizması nedeniyle dirençli olabilir. Düzenli kardiyo egzersizlerinin yanı sıra, derin karın kaslarını (transversus abdominis) hedefleyen pilates veya vakum egzersizleri bel çevresinin sıkılaşmasına yardımcı olabilir. Ancak, deri sarkması yoğunsa egzersizlerin etkisi sınırlı kalabilir.
26 yaşındayım doğum sonrası vücut şeklimi nasıl düzeltebilirim?
Genç yaşta doğum sonrası vücut değişimi, kolajen desteği ve doğru egzersiz programları ile desteklenebilir. İlk olarak, karın bölgesinde bir ayrılma olup olmadığını anlamak için bir uzmana danışılmalı; ardından beslenme alışkanlıklarını düzenleyerek protein alımını artırmak ve doku sıkılaştırıcı egzersizlere odaklanmak fiziksel toparlanma sürecini hızlandıracaktır.
Doğum sonrası oluşan karın derisi sarkması genetik midir?
Karın derisi sarkması genetik faktörlerden, cilt tipinden ve gebelikte karın bölgesinde oluşan gerilme miktarından doğrudan etkilenir. Bazı kadınlarda deri elastikiyeti daha çabuk kaybolurken, bazılarında toparlanma daha hızlı olabilir; ancak genetik yatkınlık tek belirleyici değildir, cildin nem dengesi ve destek doku sağlığı da süreci önemli ölçüde etkiler.
Sezaryen sonrası göbek sarkması için ne zaman uzmana görünmeli?
Eğer kilo vermenize rağmen göbek bölgesindeki sarkıklık ve bel çevresi yağlanması günlük yaşam kalitenizi düşürüyorsa bir estetik cerrah veya genel cerraha başvurabilirsiniz. Karın kaslarındaki ayrılma seviyesi olan diastasis recti tanısı konulursa, fizik tedavi veya karın germe (abdominoplasti) gibi profesyonel çözümler değerlendirilebilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 577 göst.
0 oy
29 cevap 2,479 göst.
0 oy
5 cevap 492 göst.
0 oy
8 cevap 567 göst.

Kategoriler

1,507,954 soru

24,613,084 cevap