15 haftalık gebelikte bebeğin cinsiyeti neden belli olmaz?

0 oy
87 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (49 puan) tarafından

Merhaba kızlar eltim ile aramda bir kaç hafta var bundan 2 hafta önce eltim 15 haftayı ben ise 8 haftaydım. Cinsiyetini öğrenmene çok az kalmış ne güzel dedim bana doktorunun ultrason ekranın siyah olduğunu ve göstermeyeceğini söylemiş 18inci hafta da detaylı da öğren demiş. Şimdi ben cinsiyeti öğrenmeden ilk defa şehir Hastanesi'ne gidiyorum ultrason zaten siyah değil mi. Benim ilk gebeliğim de özeldi ama cinsiyet öğrendikten sonra şehire gititm ara ara. İkinci de ilk kez gideceğim ama ben de terettüte kaldım böyle birşey olurmu cihazlar en yenileri zaten. Cinsiyetini söylemek istememesi çok doğal hakkı ama neden böyle birşey dedi anlamadım. Çevremde çoğu kişi 15 haftaya gelmeden öğrendiklerini biliyorum 

5 Cevaplar

+1 oy
önce (384 puan) tarafından

Bazı doktorlar söylemiyor detaylıda net görülür

-Reklam-
0 oy
önce (30,514 puan) tarafından

Benim 14te özelde  görüp söylememişti bir dahaki kontrolde söyleriz demişti ki bir ay sonra gidecektim sonra 17 de devlette öğrendim 

Şu anki değil kız şu anki daha yeni 8 haftalık 

önce (7,462 puan) tarafından

Oğlun olacak senin

Ya ben kız hissediyorum:) tamamen içgüdüsel his ve oğlumun hamileliğinden farklı olduğu için ama inan iki sonuçta da aynı sevinci yaşarım. Başka çocuk istemiyorum ama bu ne olsa kabulüm başım gözüm üstüne kız olsa ikisini de görmüş olacağım oğlum olsa çok iyi anlaşacaği bir oyun arkadaşı olacak inşallah 

İçime öyle doğdu . Sağlıklı hayırlı bir evlat olsun . 

İnşallah canım benim için de heyecanlı geçiyor beklemek 

0 oy
önce (57 puan) tarafından

Ben özel de 12 .haftada öğrendim 

0 oy

20. Hafta da detaylı da öğrendim. Eltim hamleykende hiç cinsiyetini sormadım . Beni ilgilendirmez hiç merak da etmem 

0 oy
önce (312 puan) tarafından

Bende 19+5 olunca randevuya gidicem o zaman cinsiyeti söylermi acaba bende şehir hastanesine gidicem

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bebek cinsiyeti ultrasonla en erken kaçıncı haftada belli olur?
Bebeklerin cinsiyeti genellikle 12 ile 16. haftalar arasında ultrason muayenesi ile belirlenebilir. Ancak bebeğin pozisyonu, kordonun durumu veya gebelik haftasının erken olması gibi faktörler, 15. haftada bile cinsiyetin net olarak görülememesine neden olabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Ultrason görüntüsü neden siyah olur ve cinsiyet görünmez?
Ultrason görüntüsünün siyah veya net olmaması genellikle bebeğin pozisyonu, ultrason cihazının açısı veya karın duvarındaki doku yoğunluğu ile ilgilidir. Doktorlar, bebeğin genital bölgesini net olarak gözlemleyemedikleri durumlarda kesin bir tahminde bulunmak yerine yanılmamak adına 18-20. hafta detaylı ultrasonu beklemeyi tercih edebilirler.
15 haftalık gebelikte bebeğin cinsiyeti neden kesinleşmez?
15 haftalık gebelik döneminde dış genital organlar gelişmeye başlasa da, görüntüleme teknolojisine ve bebeğin o anki duruşuna bağlı olarak hata payı yüksektir. Uzman hekimler, anne ve babayı yanlış bilgilendirmemek için genellikle 16. haftadan sonra veya detaylı ultrason taramasında cinsiyet bilgisini kesinleştirmeyi hedefler.
Detaylı ultrason nedir ve neden cinsiyet öğrenmek için beklenir?
Detaylı ultrason, gebeliğin 18-22. haftaları arasında yapılan ve bebeğin tüm organ sistemlerinin, gelişiminin ve anatomik yapısının incelendiği kapsamlı bir taramadır. Bu süreçte cihazlar daha yüksek çözünürlüklü olduğu için bebeğin cinsiyeti çok daha net ve kesin bir şekilde teyit edilebilir.
Devlet hastanelerinde cinsiyet öğrenme süreci nasıl işler?
Devlet hastanelerinde doktorlar, tıbbi önceliği bebeğin sağlıklı gelişimine ve organ taramalarına verirler. Cinsiyet tahmini, rutin muayenenin bir parçası olsa da cihazın o anki uygunluğu ve bebeğin konumu, cinsiyetin söylenip söylenmemesinde en belirleyici faktörlerdir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

Kategoriler

1,507,686 soru

24,609,256 cevap

363,995 kullanıcı

...