5 Mayıs'ta ilişkiye girdim, yumurtlama günü hamile kalır mıyım?

0 oy
204 göst.
önce Diğer kategorisinde (5 puan) tarafından

8 Mayıs yumurtlama olarak gösteriyor benim vucüt ısımda dün aşırı düştü buğün sabah reğli olacak gibi bi agırıyla uyandımson ilişkimiz 5 Mayıs da oldu acaba dünü kaçırmış olmamız gebelik şansını düşürüyor mu yoksa yumurtlama yeni mi olacak 7 aydır evliyiz bebek istiyoruz

4 Cevaplar

+1 oy
önce (554 puan) tarafından

5 tane çocuğum oldu hic birine senin dediğin gibi bakmadim herseyine akışına bıraktım hata istemiyirfum olursa olsun diyordum 3 çocuktan sonra korundugum halde oldu tabikde bide cok erken 7 aydir biraz bence gez toz eylen tadini cikar cocuk olunca hic bisey yapmiyorsun hamilelikte yoruluyorsun cocukta doduraca hoc uyku gormuyorsun bence en azindan bir yili geçir kendi haline birak olur zaten cnm 

önce (5 puan) tarafından

Allah bağışlasın bende başlarda bu kadar takmıyordum ama çevre baskısından mı neyden bilmiyorum ama kendimde istiyorum ya genç anne olmak 24 yaşındayım 

önce (554 puan) tarafından

cevreyi boser canim daha bismilah ne oldu insan once evligi itursun yerine bi evet insan ilk evlediginde hemen istiyor ama olduktan sonra eminim diyeceksin keske biraz bekleseydim herseyin duygusu farklı 

-Reklam-
0 oy
önce (85 puan) tarafından

Benim görümcem ikinciye geleni yaptı ilk evliliği yaklaşık 3 sene kadar sürdü şu andaki evliliği de yaklaşık 2 yıldır evli her iki evliliğinde de çocuk sahibi olamadı yani birkaç sıkıntısı var ama çok doktora göründü ve birçok doktor da bunlar hiçbiri hamileliğine engel değil dedi ikinci evliliğinde senin 2 tane çocuğu var onlara da bakıyor ve çocuk sahibi olmak istiyor haliyle doktora gidiyor ona doktor zamana bırak diyor tüp bebek tedavisine gitti yaşın çok erken 25 yaşında kendisi tüp bebek için şu anda çok erken çünkü hiçbir sıkıntın sorunun yok diyor zamanı akışa bırak diyor biz sürekli görümceme söylüyoruz ne kadar takarsa ve bu durumu kendini sorun haline getirirse sorun o kadar büyüyor bütün Doktorlar hep aynı şeyi söylüyor akışına bırak zamana bırak vakti var çünkü hiçbir problemleri yok çok şükür bence sen de öyle yap muhakkak akışına bırak gerçekten ben de aynı bak istemediğim zamanlarda gebelik durumu yaşadım kesinlikle zamana bırakmak akışına bırakmak çok önemli ne kadar çok kafaya takarsan vücut o kadar strese girer tıpkı kilo vermek istemek gibi mesela kilo vermeyi çok istediğin zaman vücut kendini hemen korumaya alıyor yağları depolamaya başlıyor ve kilo vermen çok daha zorlaşıyor sana tavsiyem daha çok erken elalemin ne dediğini hiç aldis  etme zamana bırak her nasip vaktinin esiridir hayırlısı olsun İnşallah hakkında

önce (5 puan) tarafından

Benimde bi sorunum yok aslında gebe kalmak için hormonlarım galan normal kist vesayet bişey de yok miyom ameliyatı moda 1 sene oldu olalı sorun yok olur diyolar da işte beklemek zor 🥲

önce (85 puan) tarafından

Hiçbir şey olmaz inan var ya ama ben genç anne oldum 19 yaşında anne oldum ilk çocuğum 19'da doğdu ama şu anda bazen eşimle konuştuğumuzda diyoruz ki hiç hayatımızın tadını çıkaramamışız hep çocuklarla vakit geçirmişiz onlara büyüteceğiz diye sonra maddi sıkıntılar derken yani bir otele gidememişiz beraber baş başa vakit geçirememişiz bir heyecanlar yaşayamamışız yani şu anda sadece bu hamileliğimin de atlatıp 3-5 sene daha sabredip çocuklarımı büyütüp artık bir şekilde kendimize vakit ayırmak istiyoruz gerçekten kolay da değil yani o yüzden akışına bırak vardır bunda da bir hayır sen takma ki eşin de takmasın sen ne kadar takarsan O da takar bu sefer aranızda belki bir problemler yaşanabilir Allah göstermesin o yüzden bence birbirinize vakit ayırın yani haber verip geçirelim bunlar da çok kıymetli gerçekten evliliğin temelini oluşturan şeylerden biri

0 oy
önce (30,528 puan) tarafından

Bence sorun değil ovulasyon testi ile mı baktın bilmiyorum ama o takvimlerden bir gün önce bir gün sonra da oluyor bazen. Ya ovulasyon testi kullanıp günü gününe değerlendireceksin ya da adet bitimi başlayıp iki güne bir ilişki yaşayıp kafana takmayacaksın. Ben her ay takip ediyordum bir ramazanda çok kasmadım o ay hamile kalmışım biraz gerçekten boşverip stresten uzaklaşmak ile alakalı 

önce (5 puan) tarafından

Ovulasyon testi yapmadım gün aşırı 2 günde bir düzenli ilişkimiz oluyor zaten de bu günleri ekstra değerlendirmek gerekiyor gibi geldi bu ay daha rahat hissediyorum zaten 11 kilo bile verdim 

önce (30,528 puan) tarafından

Kesin ev verimli gün 8 Mayıs diyemeyiz bazen erken bazen geç olur yumurtlama ben uygulamaya göre doğurgan dönem diye geçen günde yaptığım ovulasyon terslerinde öğrendim ki aslında benim yumurtlama çok daha erkenmiş o yüzden dedim mesela bende 14. Gün diyor doğurgan döneme ben 10. Ve 16. Gün ilişki yaşadım bu ikisinden birinde tuttu ama erken mi geçmi bilmiyorum. 

0 oy
önce (8,935 puan) tarafından

Benım takvıme uymuyor yumurtlamam canım bence ovulasyon testi al onla ne zaman yumurtladığını daha net anlarsın birde stres yapma hatta benden sana tavsıye kadın doğuma bir git enfeksiyon falan var mı baktır bir ben 8.ayda gebe kalabıldım o da dış gebelikle sonuclandı doktor enfeksıyondan kaynaklı olabılır dedı 6 ayım geçsin doktorla bir planlıcaz gebelığımı 

önce (5 puan) tarafından

Gittim doktora sorun yok diyor bu ayda da olmazsa ovülasyon testiyle denicem bakalım 

önce (8,935 puan) tarafından

Tamam o zaman canım hiç düşünme kafana takma stres olma hiç benım arkadasım 1 yıl olmamıs ondan sonra spor salonuna falan yazılmış spor yapmaya başlamıs hemen arkasından gebe kalmıs hatta spor uyeliği falan boşa gitmişti stres yapmayınca daha rahat oluyor

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Yumurtlamadan birkaç gün önce ilişkiye girmek hamilelik şansını etkiler mi?
Yumurtlamadan birkaç gün önce, özellikle 5 gün öncesine kadar girilen ilişkilerde hamilelik şansı oldukça yüksektir. Sperm hücreleri kadın vücudunda uygun ortamda 3 ila 5 gün kadar canlı kalabildiği için, 5 Mayıs'ta gerçekleşen bir ilişki 8 Mayıs'taki yumurtlama döneminde döllenme için yeterli olabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Yumurtlama dönemi nasıl hesaplanır ve gebelik şansı için en ideal zaman nedir?
Yumurtlama dönemi, genellikle beklenen adet tarihinden 14 gün öncesine denk gelir. Gebelik şansını en üst düzeye çıkarmak için en ideal zaman, yumurtlamanın gerçekleştiği gün ve öncesindeki 2-3 gündür. Vücut ısısındaki düşüş ve ardından yükseliş genellikle yumurtlamanın yaklaştığının bir göstergesidir.
Vücut ısısının düşmesi yumurtlama belirtisi midir?
Evet, bazal vücut ısısının aniden düşmesi ve ardından yükselmesi yumurtlamanın gerçekleştiğine dair en yaygın belirtilerden biridir. Bu düşüş, yumurtanın serbest bırakılmasından hemen önce gerçekleşir ve takip eden günlerde progesteron hormonunun etkisiyle ısı artışa geçer.
İlişkiyi yumurtlama gününden bir gün önce kaçırmak gebeliği engeller mi?
Hayır, ilişkiyi sadece yumurtlama gününde değil, bir veya iki gün öncesinde gerçekleştirmek de gebelik şansını azaltmaz. Spermler yumurtlama anını bekleyebildiği için, yumurtlama günü öncesindeki birliktelikler oldukça verimli kabul edilir.
Adet ağrısına benzer sancılar yumurtlama döneminde normal midir?
Yumurtlama döneminde hissedilen adet sancısına benzer hafif ağrılar, 'mittelschmerz' olarak adlandırılan yaygın ve normal bir durumdur. Yumurtalıkta folikülün çatlaması ve yumurtanın serbest kalması bu tür kasıklarda batma veya hafif kramp hislerine yol açabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
10 cevap 471 göst.
0 oy
3 cevap 209 göst.
18 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Hemdemm (654 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 340 göst.
24 Şubat 2025 Cinsel Yaşam kategorisinde sedademir48 (19 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,507,788 soru

24,610,854 cevap

364,071 kullanıcı

...