Kokusu değişmiş çiğ sütle pasta yapsam bir şey olur mu?

0 oy
349 göst.
önce Diğer kategorisinde (42 puan) tarafından

İmkanınız yok şuan evde olan sütten pasta yapar mıydınız? Not hayvan yesılle cıkmıs sütü biraz kokuyo

7 Cevaplar

0 oy
önce (4,863 puan) tarafından

Of seni çok iyi anlıyorum bişey diyemem şimdi bizde öyle bu zamanlarda ne süt ne yoğurt yiyebiliyoruz hem çok sarı oluyor hemde ağır bir kokusu var

önce (42 puan) tarafından

Evet kıbrıs tatlısı yaptım

-Reklam-
0 oy
önce (1,324 puan) tarafından

Koku kekede geçer mi ki

0 oy
önce (5,293 puan) tarafından

Vanilyayı biraz fazla koy.varsa keke tarçın at o kokuyu bastırır

0 oy
önce (39,542 puan) tarafından

image

Ben evde süt veya yoğurt olmadığı günler su kullanırım. Hatta geçenlerde portakal sıkıp kullandım muazzam güzel oldu

Kıbrıs tatlısı yaptım

önce (7,465 puan) tarafından

Portakal suyundan kardeşimin eşi de yapmıştı geçen aşırı derece de güzel olmuştu. Yumuşacık puf puf

0 oy
önce (4,412 puan) tarafından

Süt yerine su da oluyor hatta daha yumuşak oluyor. Kalan çayla bile kek yapabilirsin. Çaylı kek ilk duyduğunda tuhaf geliyor ama tadı güzel 

0 oy
önce (840 puan) tarafından

Yapmazdım kokusu oluyor geçen ıslak kek yapmıştı arkadaşım yiyemedik canm agır kokuyor 2 tane de vanilya koymuştu ama yinede oluyor kokusu

Bitti tepsıden

0 oy
önce (8,934 puan) tarafından

Ben çayla yapmıştım keki o da güzel olmuştu 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kokusu değişmiş çiğ süt ile pasta yapılır mı?
Kokusu değişmiş veya ağırlaşmış çiğ süt, gıda güvenliği açısından ciddi riskler taşıdığı için tüketilmemelidir. Sütün kokusunun değişmesi, içerisinde zararlı bakterilerin ürediğinin ve sütün bozulmaya başladığının en net göstergesidir; bu nedenle pişirme işlemi bile bu toksinleri tamamen yok etmeyebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Sütün bozulduğu nasıl anlaşılır ve ne tür belirtiler verir?
Sütün bozulduğunu anlamak için rengine, kıvamına ve kokusuna bakılmalıdır. Normalden farklı, ekşimsi veya ağır bir koku yayması, sütün yüzeyinde topaklanmalar oluşması veya renginin sarımtırak bir tona dönmesi sütün artık taze olmadığını ve tüketilmemesi gerektiğini gösterir.
Bozuk sütü kullanmak ne tür sağlık sorunlarına yol açabilir?
Bozulmuş süt tüketimi, içerisinde üreyen patojen bakteriler nedeniyle şiddetli mide bulantısı, kusma, karın ağrısı ve besin zehirlenmesine neden olabilir. Bağışıklık sistemi zayıf olan bireylerde bu durum çok daha ciddi seyredebilir, bu yüzden şüpheli sütleri mutfakta kullanmamak en güvenli yoldur.
Pastalarda bozuk süt kullanmak ısıl işlemle engellenebilir mi?
Pastalarda kullanılan bozuk süt, yüksek ısıl işlem görse bile içerisinde oluşan bazı bakteriyel toksinler ısıya dayanıklı olduğu için yok olmayabilir. Sütün yapısı bozularak pıhtılaştığı için pasta hamurunun kıvamını ve lezzetini tamamen bozacaktır; bu nedenle riske girmemek adına taze süt tercih edilmelidir.
Evde süt bozulduğunda yapılabilecek en doğru işlem nedir?
Evde sütün bozulduğunu fark ettiğinizde yapmanız gereken en doğru işlem, sütün içerisindeki zararlı bakterilerin yayılmasını önlemek için onu doğrudan dökmektir. Bozuk sütü hiçbir yemekte veya tarifte değerlendirmemeli ve saklama kaplarını sıcak su ve deterjanla sterilize ederek dezenfekte etmelisiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 189 göst.
0 oy
26 cevap 750 göst.
16 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde asllyd (665 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 469 göst.
13 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde hanimeli (604 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 865 göst.
3 Ekim 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu