Hıdrellez hevesim kalmadı, içimdeki kırgınlığı nasıl aşarım?

0 oy
212 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (1,236 puan) tarafından

Çocukluğumdan beri her hıdrellez sabahı kalkar taşlardan ev yapar dua ederdim Allahım hayırlı bi evimiz olsun diye bu yıl içimde öyle kırgınlık var öyle heveslerim yarıda kalmışki yapmak içimden dahi gelmedi var mı sizinde hıdrellez etkinliğiniz veya içinizde kalan kırgınlıklarınız bu gece dökelim biraz içlerimizi 

7 Cevaplar

+5 oy
önce (2,016 puan) tarafından

Lincleyen çıkacaktır biliyorum ama demeden de edemeyeceğim 

Bu istediklerinizi gerçekten gönlünüzden gelerek iiki reket namaz ile birlikte Rabbinizden isteseniz daha ferahlatıcı olmaz mı? 

Bu inanışlar bana ters tövbe haşa Rabbim senden diledim vermesin ben dileyip ağaca bağlayacaklm dileyip kuyuya atacam umudumu kuyuya yarattığın bir dal parçasına bağlıyorum demek gibi oluyor 

Bu tamamen benim fikrim elbet isteyen istediğini yapar inanır saygı duyarım ama birde böyle denerseniz Rabbinize çokça el açıp isteyin ki Rabbim versin 🤲 

önce (1,236 puan) tarafından

Şöyle açıklayım önce sabah namazımı kılarım ki o gün için değil Allah kabul etsin her daim kılıyorum namazımı ve dilerken Rabbim ben senden istiyorum dilediğine dilediğini veren sensin diyerek duamı ederim ve ben bunu sadece o gün değil aklıma gelen her an yaparım sadece o gün çocukluktan annem veya babannem tarafından öğretilmiş bi gelenek namaza kalkınca taşlardan ev yapıp böyle dua ederdik o gün derler ya Hızır a.s yeryüzü gelirmiş diye sadece maksat burda Onu aracı kılmak 

önce (2,886 puan) tarafından

Yok ben san katılıyorum 

Annem senelerdir der lütfen yap inan diye ama ben inanamıyorum namazlarımda duamı ederim yalvarırım Allah’ıma bitti gitti 

Bir kâğıt 1 avuç içi topraktan medet ummak bana göre değil 

İşte burda niyet önemli Rabbim hepimizin hayır dualarını kabul etsin 😊 

önce (2,016 puan) tarafından

@Elifli1 dediğim gibi tamamnen şahsi fikrim bu ve bana göre Allah'tan umut kesilmesi dir Hızır a.s yeryüzüne gelse de dileğini yine de Rabbim kabul eder 

Birde diyorsunuz ya çocukluğumdan beridir yapıyorum sadece Allah'a yönelerek istemeyi deneyin bence sadece Rabbinden 

-Reklam-
0 oy
önce (4,433 puan) tarafından

Ben bu sene ilk defa hıdrellez için kağıda bişeyler çizip dua ettim.  Heves için de şöyle söyleyeyim herkesin istediği şeyler oluyo elbet ama ben genel olarak amaan boşver olmasa da olur kızıyım..😊 eğer illa olacak diye tutturursan hayattan zevk almazsın öyle olduğunu düşünüyorum ve inanıyorum.. 

Çok haklısın bende hep birşey olmuyorsa hayırlısı böyleymiş der geçerim ama olmuyo kırgınlığı değildi bendeki tuhaf biraz anlam veremedim 🤷 

0 oy
önce (8,107 puan) tarafından

Bizde çocukken çok giderdik keşke o günlere dönsem😭😭

Evet bide böyle nişanlı kızları felan götürürlerdi yenir içilir hediye verirlerdi bende nişanlıyken ağzımla istedim ama yapılmadı eşim söz verdi evlenince bi gün yaparız diye 5 sene oldu daha yapılacak 🤷🤦‍♀️ 

0 oy
önce (1,420 puan) tarafından

İyi akşamlar 🌸 hiç böyle Hıdırellez kağıdı felan yapmadım ama büyük kızım geçen sene yapmış😀 Gül ağacının altına koydum diyor. Bütün çizdikleri olmuş. Bazı hayallerimiz vardı hep duaya devam ettik. Allah'ım da nasip etti hamdolsun 

+1

Maşallah ne kadar güzel bende ailem için ev araba dilemiştim oldu abim için ev araba dilemiştim oldu kendimiz içinde ev araba dilemiştim araba oldu ev şimdilik kaldı bakalım nasip ❤️ 

0 oy
önce (6,398 puan) tarafından

Ben hiç bilmezdim hidirellezi geldiğim yerde öğrendim salıncakta sallanma Gül ağacının altına Dilek koyma bakliyatlari açık birakma balkona ev araba çizme hepsini duydum gördüm saygı duyarım herkesin görüşü inancı hevesi geleneği kendine yasatanlara ne mutlu 

0 oy
önce (61 puan) tarafından

Hıdırellezde batıl uygulamalara inanan ve uygulayan biri hiç olmadım ama biz küçükken ailecek toplanır ananemlerin bahçesinde piknik yapardık. Ailecek top oynar Hıdırellez bahanesiyle bir araya gelirdik bir güzel telaşı olurdu. Şimdi herkes Türkiye'nin dört bir yanında. Bu kadar dağılmış olmak üzüyor beni de😔

0 oy
önce (581 puan) tarafından

Neden bilmiyorum ama ben hiç inanmam öyle şeylere ne Hacı hocalara ne Hıdırelleze ne yılbaşında tutulan dileklere bilmem ne  ben herşeyin Allah'ın elinde olduğuna inanırım başka da kimseden medet ummam asla 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Hıdrellez ritüelleri yapmak psikolojik olarak neden iyi hissettirir?
Hıdrellez ritüelleri yapmak, bireylere umut tazeleme ve gelecek beklentilerini somutlaştırma fırsatı sunarak psikolojik bir rahatlama sağlar. Geleneksel inanışların bir parçası olarak sembolik eylemlerde bulunmak, kişinin içsel dünyasında bir döngü başlatmasına ve motivasyonunu artırarak kaygıları azaltmasına yardımcı olur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Yaşanan hayal kırıklıkları karşısında motivasyon nasıl yeniden kazanılır?
Yaşanan hayal kırıklıkları karşısında motivasyonu yeniden kazanmak için öncelikle duyguları kabullenmek ve kendine zaman tanımak gerekir. Küçük hedefler belirleyerek ilerlemek, kişinin öz güvenini tazeler ve umutsuzluk döngüsünden çıkarak geleceğe yönelik daha yapıcı adımlar atmasını kolaylaştırır.
Hıdrellez nedir ve geleneksel olarak neler yapılır?
Hıdrellez, her yıl 5 Mayıs'ı 6 Mayıs'a bağlayan gece kutlanan, baharın gelişini ve doğanın uyanışını simgeleyen kültürel bir bayramdır. Geleneksel olarak bu gece kağıtlara dilekler çizilir, ağaç dallarına paralar asılır, ateşten atlanarak sağlık ve bereket için dualar edilerek ritüeller gerçekleştirilir.
İçsel kırgınlıkları atlatmak için hangi yöntemler uygulanabilir?
İçsel kırgınlıkları atlatmak için yazı yazmak, güvenilir kişilerle dertleşmek veya doğa ile iç içe vakit geçirmek gibi duygusal boşaltım yöntemleri oldukça etkilidir. Duyguları bastırmak yerine onları ifade etmek, zihinsel yükün hafiflemesini sağlar ve iyileşme sürecini hızlandıran önemli bir adım oluşturur.
Dilek tutma ritüellerinin bireysel umut üzerindeki etkisi nedir?
Dilek tutma ritüelleri, kişinin arzuladığı geleceği zihninde netleştirmesine ve olumlu bir niyet oluşturmasına yardımcı olan psikolojik bir araçtır. Bu süreç, bireyin hayatında kontrol edebileceği alanlara odaklanmasını sağlayarak, belirsizlik karşısında duyulan endişeyi umut dolu bir bakış açısıyla değiştirmesine katkıda bulunur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 194 göst.
15 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Hicrannn (2,380 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 297 göst.
+1 oy
7 cevap 415 göst.
7 Eylül 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 598 göst.
22 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Boncuk22 (73 puan) tarafından soruldu