Arkadaşım beni diğer komşulardan neden uzaklaştırıyor?

0 oy
332 göst.
önce Diğer kategorisinde (3,129 puan) tarafından

Samimi olduğum bir komşum var sürekli konuşur görüşürüz çocuklarımız da aynı yaş oldukları için . Sorun şu ki benimle kimsenin iyi olmasını istemiyor. Bana birini anlatıyor şöyle şöyle ona gidilmez gelinmez evine yaklaştırma falan bir bakıyorum o gün akşam kahve storysi atıyorlar. Bir gün başka bı komşumuz la aşağıda oturuyorduk kahve içelim gelin dedim hemen bu komşum yok yok hepimiz evimize gidelim çocuklar evde durmuyor diyor. Gecenlerde kahveye çağırdım bu komşum da aradı çağırma sakın gelmesin o sana gelip bakacak laf arayacak diyor bende laf arayacağı birşey yok ki dedim olsun olsun sürekli sizi takip edip duruyor diyor siz balkonda ne yaparsanız bana anlatıyor diyor.ve bunlara benzer o kadar çok şey var ki . Artık şu son günlerde aslında iyi bir arkadaşım olmadığını iyi düşündüğünü hissetmiyorum sizce de oyle değil mi artık uzak durmayı düşünüyorum siz böyle bir durumda yüzüne bazı şeyleri der miydiniz. 

9 Cevaplar

+3 oy
önce (370 puan) tarafından

Onları sana kötüleyen biri inan senide onlara kötülüyordur  bence çok acilen mesafe koymalısın 

önce (4,433 puan) tarafından

Kesinlikle katılıyorum bende öyle dicektim

-Reklam-
0 oy
önce (6,012 puan) tarafından

Ben olsam hemen uzak dururdum 

Karakteri değişik gerçekten seninle iyi kendisi diğer komşularla da iyi ama senin sadece kendisiyle iyi olmanı istiyor. 

0 oy
önce (2,015 puan) tarafından

yani. yuze gulen arkadan kuyu kazan biri demekki. o kisilere de seni ayni sekilde kotuluyirdur

0 oy
önce (538 puan) tarafından

benim eltim öyle ama uzak durdum kirtuldum diğer eltimlede arami kotu yaptı onu bana düşman beni ona dusman yaoti birbirimize kendisi ikimizlede iyi oldu bi ona gider bi bana gelirdi biz bi kere yan yana geldik diye bagirdi çağırdı küstü gutim geitirdim ondan sonra görüşmedik sadece hekres onu sevsin onu istesin onu bilsin kiskanc insalarla muahatap olma 

0 oy
önce (26,898 puan) tarafından

Kesinlikle normal biri değil. Uzak durman lazım. Hain planları var gibi. Anlamadığım bir insan neden bu kadar içten pazarlıklı olur. Buna enerjiyi aklı nereden buluyorlar hayret ediyorum. Ne gerek var yani. 

0 oy
önce (1,435 puan) tarafından

Buna arkadaş komsu demiyoruz canim. Gerçek arkadaşlık çok başka bir şey çünkü. Mesafeni koy yoluna bak. Allah hepimizin karşısına hakikatli salih çevre nasip etsin inşallah 🌸

0 oy
önce (288 puan) tarafından

Sence  ne yaptığı belli değil mi zaten biri sana birini kötülüyor arkasından konuşuyorsa bilki senide onların yanında konuşuyordur çekiştiriyordur mesafeni koy biran önce 

0 oy
önce (2,017 puan) tarafından

Kadın olmasa sana karşı bişey hissediyor diyecek 😂 kıskanıyordur

0 oy
önce (6,111 puan) tarafından

Kesinlikle seni onlara kötülüyor, yan yana gelmenizi bu yüzden istemiyor. Sana anlatırlar diye korkuyor.  Yengeç burcuyum sezgilerim çok kuvvetlidir dikkat et mesafeni koru 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Arkadaşımın beni diğer komşulardan uzaklaştırmaya çalışması normal mi?
Bir arkadaşın sürekli sizi başkalarından izole etmeye çalışması ve herkes hakkında olumsuz konuşması, sağlıklı bir arkadaşlığın temel özelliklerinden olan güven ve destek duygusunun eksik olduğuna işarettir. Bu davranış genellikle manipülatif bir tutumun göstergesidir ve sosyal çevrenizi daraltarak sizi kendine bağımlı kılmayı hedefliyor olabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Arkadaşımın sürekli dedikodu yapması nasıl engellenir?
Dedikodu yapan birine karşı en etkili duruş, bu tür konuşmalara dahil olmamak ve konu başkasına geldiğinde sessiz kalarak tepkisizliğinizi göstermektir. 'Ben herkesle iyi anlaşıyorum, kimin ne yaptığı beni ilgilendirmiyor' gibi net bir duruş sergileyerek o kişinin size dedikodu taşımasını engelleyebilir ve sınırlarınızı belirleyebilirsiniz.
Manipülatif bir arkadaşlık belirtileri nelerdir?
Manipülatif arkadaşlıkların en belirgin işaretleri; sürekli başkaları hakkında olumsuz konuşmak, sizi başkalarından izole etmeye çalışmak ve kendi tutarsız davranışlarına rağmen sizi eleştirmektir. Arkadaşınızın söylediği ile yaptığı davranışlar birbiriyle çelişiyorsa, bu durum arkadaşlığınızda samimiyetten ziyade kontrol etme çabası olduğunu gösterir.
Çevremdeki bir komşunun sürekli laf taşıdığını nasıl anlarım?
Bir komşunuz sürekli size başkalarının özelini anlatıyorsa veya sizin hakkınızda başkalarına asılsız şeyler söylüyorsa, muhtemelen diğerlerine de sizin hakkınızda benzer bilgileri taşıyordur. Güvenilmez davranışları, tutarsız hikayeleri ve sürekli 'kimseyle görüşme' telkinleri, bu kişinin sosyal ilişkilerde huzur bozucu bir rol üstlendiğinin en büyük kanıtıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
16 cevap 913 göst.
24 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Aysehfk (64 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 366 göst.
1 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 360 göst.
8 Nisan 2026 Diğer kategorisinde nurr001 (4,762 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 263 göst.