Yanlışlıkla ağrı kesici yerine başka ilaç içtim, ne yapmalıyım?

0 oy
464 göst.
önce Diğer kategorisinde (780 puan) tarafından

Agrı kesıcı dıye Baska ılac ıcmısım sabahtan beri basımın ağrısının gelmesini bekliyorum sonra 2 cyıyı ıcmek ıcın gidince ogrendım yanlıs ıctıgımı😀🤣

22 Cevaplar

+2 oy
önce (19,725 puan) tarafından

Gözlüğümü buzluğa koyup kıyma çıkardım sonra tüm gün gözlük aradım ertesi gün buzluktan bezelye almak için açtığımda kendisiyle göz göze geldik 😅

-Reklam-
+2 oy
önce (5,835 puan) tarafından

Bir Eltim vardı onu melek sanmam 😂

+2 oy
önce (1,683 puan) tarafından

En en ennnn büyük gerizekaliligim insanlara fazla güvenip hayal kırıklığına uğramak ve hep alttan almak olmuştu takii 30 yasima gelince bir offf yeter geldi🤣🤣🤣ilaç işi sıkınti iki kez bakmadan içmiyorum 🤣

+2 oy
önce (969 puan) tarafından

Asansöre binerken ayakkabılarımı çıkarmak 😂🤣

önce (1,001 puan) tarafından

Ahshshsj bu iyiydi 

+1 oy
önce (2,052 puan) tarafından

Telefon kulağımda arkadaşımı arayıp telefonumu kaybettim bulamıyorum demiştim 😅😅😅

0 oy
önce (1,759 puan) tarafından

Dikkat et kiz ne ilaci ictin

önce (780 puan) tarafından

Glifor 🤣

önce (9,341 puan) tarafından

Romanların bir videosu vardı, karnı ağrıyan kocasına adet düzenleyici vermiş. Biliyor musunuz, aşırı komik 😅

0 oy
önce (1,134 puan) tarafından

Bende gebelıkte kullanılan vitamınlerı karıstırıyordum mesela decavit kullanıyordum kahvaltı sonrası aksam yemekten sonrada folifem mommy vardı onu ıcecegıme decavit içtiğimi anladım 😂 bi arada tokken demir ilacı içmiştim tok karnına alınan ilaç yerıne 🤭 

0 oy
önce (5,085 puan) tarafından

Hangısınden baslıyom cevrıye😅

önce (1,134 puan) tarafından

😂😂 

önce (780 puan) tarafından

Ay valla bende cok olmuyor ama smdı 5 6 saattir agrı cekgıgım ıcın kendime kızıyomm

Ben çok yaşarım haddi hesabı yok

0 oy
önce (2,882 puan) tarafından

Birgün diş hastanesine gideceğim taksi çağırcam 

Hani olur ya isimleri hastane taksi avm taksi diye çevirdim bi numara adliye taksi yazıyor 

Aradım diyorum ki biraz hızlı olum lütfen kadın demez mi hanım efendi burası adliye hahahahh

0 oy
önce (2,447 puan) tarafından

Bunu bende yaşadım ama eşim antibiyotiğin üzerin ağrı kesici yazmış ağrı kesiciyede antibiyotik çok zor bi diş çektirmiştim evde zıplıyordum ağrıdan 2 saat kadar ağrıyı çekince internete yazınca öğrendim 😃

0 oy
önce (9,374 puan) tarafından

Çok fazla var vallahi 🥲

0 oy
önce (61 puan) tarafından

Valla ben de yaşlanınca  ya alzheimer ya da parkinson falan olucam galiba. Evin içinde sigara içilmez bizim asla. Bir kaç defadır farkında olmadan kül tablasını içeri getiriyorum bir de geçen acele acele yemek yaparken suyu tencereye aldıktan sonra çaycının üst demliğini koymak yerine tencerenin kapağını çaycıya kapatmaya çalıştım baya bir süre🤣🤣🤣bir de niye olmuyor diye sinirleniyorum. Valla bana yirmilerimin başında böyle ***** bişey olacağımı söyleselerdi inanmazdım🤣

0 oy
önce (839 puan) tarafından

Cay suyu koydum eskı cayı dokmeyı unutmuşum sonra cocugun ödevine daldım derken esim geldı çayları koydum eskı cayı yenı dıye içmiş olduk ,garibim hıcte anlamadı😅😅

0 oy
önce (1,509 puan) tarafından

Buzdolabina corap koymak 

0 oy
önce (3,508 puan) tarafından

Heryerde telefon arayıp buzdolabina koymam 

0 oy
önce (3,352 puan) tarafından

Eşimin ailesini eşim dahi Melek kadr iyi olduklarını sanmam 

Bir ara çay demlicem çaydanlık yerine semaverin içine koymuştum çayı 

Soba doldururken kumandayı kömür diye soba atmıştım 

Yani varda var 🤣🤣🤣

Emin ol en buyuk salaklıgımız tum gelınlerın o tarafı melek sanması sjsjjs

0 oy
önce (14,323 puan) tarafından

Hangi birini anlatayım 🤣🤪 geçenlerde acile gittik selim Utku ve ben ikimiz hastayız ben Selim'in kimliği yerine çınarın kimliği vermişim. Doktorun yanına girince fark ettim 🤣 doktor selime çınar dedi çınar ben değilim kardeşim orda dedemin kucağında dedi🤣 doktor dede getir çınarı diyor doktor ben diyorum o değil hasta selim hepimiz öyle bir kaldık olayı anlayana kadar bende hastayım beynim zoom olmuş,🤣 kendimi aşırı mal hissettiğim anlardan

0 oy
önce (2,143 puan) tarafından

Mercimek çorbasına tuz yerine şeker attım bacım ve misafir gelecekti o akşam diyeceklerim bu kadar 😂 

0 oy
önce (4,617 puan) tarafından

Kızım hastaydı ve o gün evde kalmıştı eşimin teyzesiyle, ben de çalışıyorum. İşten çıkışta çocuğun evde olduğunu unutup okula almaya gittim. Sınıfın kapısına gelince aklıma geldi bugün okula gelmemişti diye. 

0 oy
önce (5,037 puan) tarafından

Ya ben bunu kızıma yapmıştım, baktım ateş düşmüyor hastaneye gittik sonra eve gelince fark ettim yine onun ilacıydı ama farklı bir şeydi fitil şeklinde çok korkmuştum nasıl bunu yaparım diye 

Şimdi bin defa kontrol ediyorum zaten fitilleri attim artık ta

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Yanlışlıkla farklı bir ilaç içtiğimi fark edince ne yapmalıyım?
Yanlış ilaç içtiğinizi fark ettiğiniz an ilacın prospektüsünü kontrol ederek içtiğiniz miktarı ve ilacın türünü belirlemelisiniz. Hemen 114 Ulusal Zehir Danışma Merkezi'ni arayarak uzmanlardan durumunuza özel tıbbi yönlendirme almanız hayati önem taşır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Yanlış ilaç içtiğimde vücudumda nelere dikkat etmeliyim?
Yanlış ilaç kullanımı sonrası ilk 4-6 saat içerisinde mide bulantısı, baş dönmesi, döküntü, şiddetli çarpıntı veya nefes darlığı gibi belirtiler yakından takip edilmelidir. Eğer ilacın etken maddesiyle ilgili bir alerjik reaksiyon veya doz aşımı belirtisi hissederseniz vakit kaybetmeden en yakın acil servise başvurmalısınız.
Evde yanlış ilaç içilmesi durumunda ilk yardım nasıl yapılır?
Yanlışlıkla yanlış ilaç içildiğinde bilinçsizce kusturmaya çalışmak veya süt/yoğurt gibi maddeler tüketmek durumu ağırlaştırabilir. Yapılacak en doğru ilk yardım, ilacın kutusunu ve içtiğiniz miktarı not alarak hızlıca bir sağlık kuruluşuna ulaşmak veya zehir danışma hattından profesyonel destek istemektir.
İlaçları karıştırmamak için evde nasıl önlem alabilirim?
İlaçları karıştırmamak için en etkili yöntem, düzenli kullanılan ilaçları orijinal kutularında saklamak ve ilaç dolabını düzenli olarak gözden geçirmektir. Özellikle ağrı kesiciler gibi sık kullanılan ilaçları farklı ilaçlarla aynı yerde tutmamaya özen gösterin ve ilaç içmeden önce mutlaka üzerindeki etiketi okumayı alışkanlık haline getirin.
Yanlış ilaç içildiğini nasıl anlarım ve belirtiler ne zaman başlar?
Yanlış ilaç içildiğini anlamanın en kesin yolu ilacın kutusunu ve blister ambalajını kontrol etmektir. Belirtiler genellikle ilacın etken maddesine bağlı olarak 30 dakika ile 2 saat arasında ortaya çıkabilir; ancak bazı ilaçlarda bu süre kişisel metabolizma hızına göre daha uzun veya kısa sürebilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 1,129 göst.
1 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,507,558 soru

24,607,750 cevap

363,935 kullanıcı

...