Çocuğum çok hırçın ve etrafı kırıyor, normal mi?

0 oy
332 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (2,835 puan) tarafından

Evde hayvan besliyormuşuz gıbi. Etrafa hep zarar verme çabası var. Kırıyor, döküyor, saçıyor, dağıtıyor. Bu kadar yaramaz olması normal mi ben artık sorgular oldum. İnanın her gun başım ağrıyor. Artık daha çok bağırmaya başladım o da umursamıyor eskiden bağırdığımda korkup duruyordu şimdi o da kalmadı. Oyun bile oynayamıyor. Birlikte asla oynayamıyrouz uzun süreli. 5 dk bile sürmüyor bpzuyor. babasıyla sulu boya yapıyor kağıdı yırtıyor, suyu dökmeye calısıyor. Aldım dedim oyun hamuruyla oynayalım. Bir süre sonra parçaladı hamuru. Lütfen normal olmuş olsun. 

16 Cevaplar

0 oy
önce (2,001 puan) tarafından

erkekse normal biİmkide bole.  normal insan degil. duvara sakiz yapistirip gt gel duvari yalayip kemireirk uc dirt gunde bitirio o sakizi. 😂 biz bizimkinin evcil doldugunu bile dusunmuyoruz direk vahsi doga yirtici hyvani😂😂

önce (531 puan) tarafından

Bence cinsiyetle alakası yok ikitane oğlum var saatlerce oyun kurup oynarlar gayet sakin de otururlar kendi iclerinde oynayıp sağa sola zarar vermezler

Yaramazlık ayrı artık eşyaları keyfi kırmak yırtmak parçalamak bence ayrı bence bir pedogog baksın anlayamadığı çözemediği bisiler olabilir kardeşi varsa belki kıskanıyor belki yalnızlıktan sıkılıyor belki hayal dünyası bambaskadir

önce (2,835 puan) tarafından

Valla bilmıyroum psikiyatristlik mi ama bile isteye zarar verıyor. Oyuncaklarını yere vurur kırar. Sorduğumda da kırıyorum der. Bazen yaptığı yaramazlıkları inadıma yapıyor benı kızdırmaktan keyif alıyor. Oysa ki kararında sınırlarım olduğunu düşünüyorum.ne saldım çayıra ne de despot bir tutumum var. Bişileri yasakladığmda çok inat edeceği bir sertlikte mi yapıyorum onu düşünüyorum 

-Reklam-
0 oy
önce (1,486 puan) tarafından

Normal bacim sikildikca boyle sacmaliyo bebeler 

İnsallah öyledir.  

0 oy
önce (8,978 puan) tarafından

Benim oğlumda vitrini ve tv ünitesini Kırdı yerinde beş dakika durmaz oynayalım derim tm der ama oyunu bozar dışarı sürekli koşar şimdi bide vurma huyu başladı herkese vuruyor erkek çocuğu yaramaz oluyor

Bizimkini sağlam tutabildik bu zamana kadar 😅 yoksa çok niyetlendi kırmaya

0 oy
önce (26,889 puan) tarafından

Az önce de benzer bir post açılmıştı. Çocuğun kaç yaşında bilmiyorum. Ama sanki zamane anneleri olacçrsk çocukları çok tepemize çıkarmışız gibi geliyor. Annem benim evime geldiğinde evimin halini görünce izin vermesene diyor. Her yeri dağıtıyor kızım.arkamı dönemle dağılması bir oluyor. Yemek yemesi ayrı dert. Tam sınırımızı koyamıyoruz galiba. Ben artık biraz klasik anneye doğru kaymayı düşünüyorum. Ama bu saatten sonra da zor gibi 😄 

Yani çocuğun da her yaramazlığına yapma etme denilmesi taraftarı değilim. İllaki yapacak bari masum olanlarına ses çıkarmayayım hem ben yorulmayayım hem o beni takmamazlık etmesin diyorum. Nitekim bır kesim de var kendine ve etrafına zarar vermıyorsa görmemezlikten gel diyen

0 oy
önce (5,237 puan) tarafından

Surekli bagrıs azarlama cocuk sırsıllasıyor sabır testı ıste cnm onlar oyle yaptıkca daha sakin ama sınırları net dille istikrarlı konusmanz gerekiyor 

Youtube da yeni denk geldm üstün dökmen nin eski programı (kucuk seyler program) vardi youtube yuklemişler cocuk egitimi üzerine olana göz atın

Sagol canım bakarım. Valla sabır kalmadı hasta edecek beni o olacak

0 oy
önce (350 puan) tarafından

Eğer erkekse  sana Bi bahçeli ev tavsiye ederim 

Bnm oğlum 4 yaşında maşallah duvara tırmanmaya çalışıyor  hele ki dışarıya çıkardımı ilk baharda otla maya çıkan buza gibi ordan oraya koşuyor sürekli koşmaya çalışıyor. Parka götürüyorum bişeylere tırmanmaya çalışıyor ağaçlara falan  geçen yaz köye götürdüm dağa taşa koşuyordu bildiğin  tarlada koşuşturuyordu  akşam yemeğini yemezdi bile yorgunluktan sabah kalkıp aynı rutin tabi akşama kadar   bence normal.  Sen de gün içinde dışarıya çıkar ordan oraya koştur yorulsun ben öyle yapıyorum sonra akşam küvete sokup duş aldırıyorum anca uyuyo eğer yemekte yemiyorsa aç karna sabah yürüyüş yaptır bnmki öyle yemek yer diğer türlü hayata yemez  

Hiperaktif değil bu yaramaz. Dışarda yapmaz dediğini belki ilerleyen yaşlarda yapar bilmıyroum. Evde deli dana. 33 aylık

0 oy
önce (10,353 puan) tarafından

Benim kızımda aynı 4 yaşında büyüdükçe daha çok zıvanadan çıkıyor 

Valla eskiden böyle değildi. Gittıkçe zıvanadan çıkıyor 2.5 yaşında 

0 oy
önce (3,497 puan) tarafından

Erkekle alakası yok benim kızımda bu ara çok hırçın elindeki suyu falan dokmeler bana vurmasi eline ne gelirse bana anneme falan atıyor beni çileden çıkarıyor kizsam anlamıyor uzulurse ben geri üzülüyorum akşam olmasını dort gözle bekliyorum yatıp uyusun diye 

Bu dediklerini saymadım bile var onlar da olmaz mı 🤦😐

0 oy
önce (4,341 puan) tarafından

Aynen bacım hatta çarpı 3. Ailemin yanına İstanbul a gittim,bir o kadar daha yüklendi. Süleymaniye Camisi için söz vermiştim,getirdik çocukları. İpten çözülmüş gibiydiler. Eşim aradı hatta İstanbul soğuk değil mi? Eve gidin gibilerinden.. Çocuklara hakaret etmeyi hiç sevmem, o can havliyle ökü.zlerini mezradan toplayabilirsem getirecem deyiverdim 😶

Allah yardımcın olsun X3 bir de 🥴

0 oy
önce (80 puan) tarafından

Bence normal değil benimde iki oğlum var dediğin şeyleri yapmıyorlar ama komşumun oğlu dört yaşında hiç yerinde durmuyor sürekli yıkıp dökme peşinde 

İşte bu da öyle. Napacam bilmıyroum. 

0 oy
önce (7,429 puan) tarafından

Herkes erkekse erkekse demiş ama benim kızım bundan daha beter. Bence normal. Zamane anneleriyle de alakalı olduğunu düşünmüyorum çünkü eşim 40 yaşında o çocukken çok çok çok yaramazmış. 

Karakterin ırsilik faktörü var da babası bu kadar değildir bence. 

0 oy
önce (2,848 puan) tarafından

Benim oğlum 14 yaşında ve hiç öyle bir çocuk olmadı kıran vuran döken savuran bir çocuk olmadı 

Çok özgüvenli, iradeli özgürde bir çocuktur

Yeri geldi ceza vermeyi, yeri geldi kızmayı yeri geldi sınırlamayı çok iyi bildim 

Halada sınırlarım kurallarım var çiğneyemez 

Neye kızacağımı neye izin verecğimi çok iyi bilir 

Şimdiki anneler çocuğun tv kırmasına bile izin veriyorlar gözlerimle gördüm 16 senelik tvnum 3çocuk büyüttü halada çalışıyor çocuğa kızmaktan cezalandırmaktan korkmayın hepimiz dayak ile büyüdük 

Yemişim z kuşağını bana sökmez kuşak felan 

Bozulacaksa psikolojiniz beraber bozulur 

Bu kuralaızlıktan değil çok kuraldan anca böyle olmuştur. Kuralsız değilim. 

0 oy
önce (5,366 puan) tarafından

Benim oğlum duvar kağıtlarını yırtardı. Boyunun yettiği yerde küçük parmakları ile tutabilecek ufacık bir yer görmesi yeterdi. Ucundan tutup çekmeye başlar yukarı kadar giderdi o yırtık. Şimdi de kızım her yere çıkıyor pencerelere 20 aylık daha ama yoruldum resmen. Yetisemiyorum salondaki yemek masamı kaldırdım onun yüzünden düşmesin diye. Bugün kalın sayfalı bebek kitabını caartt diye yırttı birde üzerine kahkaha attı 😀

Hoşlarına gidiyor yaptıkları 

0 oy
önce (14,318 puan) tarafından

Hahahha ogullarima anormal demen hiç hoş değil lütfen 🤪 bu sürümler böyle sanırım 

Allah hidayet versin yoksa ben kafayı sıyırıcam

0 oy
önce (13,298 puan) tarafından

Bana pek normal yaramazlıkmış gibi gelmedi 

Haklı olabilirsin bilmiyorum 😕

0 oy
önce (7,816 puan) tarafından

Bence bir pedagoga veya çocuk psikiyatrisine götürün. Bir şeyelere annenin anlatmasına uyarısına rağmen zarar veriyorsa bir yerde bir problem var demektir. Ve önünde iki tane akıllı uslu abi varken. Hani canı sıkıyor desek değil evde ona arkadaşlık edecek rol model olacak abiler var. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocuğumun etrafı sürekli dağıtması ve kırması normal mi?
Çocuğun etrafı dağıtması, kırması veya nesnelere zarar vermesi gelişimsel bir sürecin parçası olabileceği gibi, dikkat eksikliği veya duygusal dışavurum ihtiyacı gibi faktörlerden de kaynaklanabilir. 2-4 yaş döneminde çocukların sınırları zorlaması sık görülse de, davranışın yoğunluğu ve çocuğun sakinleşememesi durumunda uzman değerlendirmesi gerekebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuğumla neden uzun süreli oyun oynayamıyorum?
Çocuğun 5 dakika bile oyun başında duramaması ve dikkatini odaklayamaması genellikle motor gelişim hızı veya odaklanma süresi ile ilgilidir. Yaş seviyesine uygun olmayan veya çocuğun ilgisini çekmeyen oyunlar bu süreyi kısaltabilir; bu yüzden oyunları daha kısa ve hareketli hale getirmek süreci iyileştirebilir.
Çocuğumun davranışlarına sürekli bağırmak nasıl bir etki yaratır?
Çocuğun davranışlarına sürekli bağırmak, başlangıçta bir korku mekanizması oluştursa da zamanla çocuğun bu uyarıcıya karşı duyarsızlaşmasına neden olur. Bağırmak, çocuğun davranışını düzeltmek yerine savunma mekanizması geliştirmesine veya davranışı daha fazla tekrar etmesine yol açabilir; bu nedenle alternatif sakinleştirme yöntemleri denenmelidir.
Çocuğun oyun hamuru gibi materyalleri sürekli parçalaması ne anlama gelir?
Çocuğun oyun hamuru, kağıt veya boya gibi materyalleri sürekli parçalaması, ince motor becerilerini keşfetme isteği veya bastırılmış bir öfke dışavurumu olabilir. Eğer çocuk bu materyallerin yapısına zarar vererek sakinleşiyorsa, bu onun için duyusal bir boşalım veya sınırları keşfetme deneyi niteliği taşıyor olabilir.
Çocuğumun davranış bozukluğu olduğunu nasıl anlarım?
Bir davranışın bozukluk olarak tanımlanması için yıkıcı eylemlerin sosyal uyumu ciddi şekilde bozması, okul veya ev ortamında sürekli hale gelmesi ve yaşıtlarından belirgin şekilde farklı olması gerekir. Eğer bu davranışlar çocuğun günlük yaşam kalitesini ve sizinle olan iletişiminizi tamamen kısıtlıyorsa, bir çocuk gelişim uzmanına danışmanız en sağlıklı yoldur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 1,011 göst.
1 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
21 cevap 1,664 göst.
4 Mart 2023 Diğer kategorisinde Mrs.Eris (1,002 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 1,011 göst.
20 Şubat 2020 Diğer kategorisinde ♥️Japon balığım ♥️ (588 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 1,477 göst.
6 Ekim 2019 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,507,435 soru

24,606,102 cevap

363,846 kullanıcı

...