Forumda sebepsiz yere neden engel yiyorum?

0 oy
522 göst.
önce Diğer kategorisinde (68 puan) tarafından

Arkadaşlar, iyi akşamlar. Bu forumda birkaç kişi var, en normal sorulara bile engel getiriyorlar. Tahammülleri pek yok. Yoksa hep böyle miydi?

Sabah bir tane dünyanın en normal sorularından birisini sordum diye engel yedim. Üstelik bana cevap veren kişiye cevap verdiğim için. Size de oluyor mu böyle?

10 Cevaplar

+1 oy
önce (186,817 puan) tarafından

ne sormustunki      

önce (8,998 puan) tarafından

Tamamda ayetlerde farz geçmiyor sen farzı inkar etmekten bahsettiğin için dedim..

Allahin emirleri net farzları var biz neye tabiyiz farzları ama musluman olduğumuz içinde sünnetleri tabi oluyoruz

önce (2,080 puan) tarafından
+1

Bacım kapanmak sadece başörtüsü değil ki şu zamanki kızlar kapalı mı sence hayır daracık kot boğazını birisi sikarmiscasina bağlamalari kaç kere döndürüp baktirtiuorlar kendilerine böyle kapanma olmaz ki kapanmak tesettür bu değil sadece kafasına eşarp takmak tesettür değil  benim demek istediğim vücut hatlarını belli etmeyecek şekilde örtünmesi esarplarini giguslerinin omuzlarını uatunden aşağı sarkitsinlar diyor ayette tesettürü anlattığı için diğer tüm din alimleride tesettüru kazanmanın olduğunu savnuyor örtünmek yok demek asıl dinden çıkartır ben o yüzden dedim dinle şaka olmaz diye 

önce (68 puan) tarafından

Cinsel teşhircilik yasaktır. Kur'an'da iffeti korumak ve teşhircilik yapmamak emrediliyor. Daracık, kısacık giyim, dekolte yasaklamıştır. Yoksa saç örtmek falan yoktur. 

önce (4,107 puan) tarafından

@Atlaskalbim buyur güzelim.

İslam hukukunda (fıkıh) ve itikatında bir meselenin hükmü, o konudaki delillerin kesinliğine göre tayin edilir. Ehl-i Sünnet vel-Cemaat itikadına göre tesettürün farziyeti; Kitap, Sünnet ve İcma ile sabittir.
Ehl-i Sünnet’in tesettürü farz kabul etmesi Kur’an, sünnet ve icma iledir.
Nur suresi 31, Ahzab suresi 59 bunlara ayet olan delildir.
Kur’an-ı Kerim mealleri ve tefsirlerine bakarak sahabelerin Rasulullah (sav)’den öğrendikleri metinlerde “cilbab” kelimesi milhafe olarak da bilinen çarşaftır.
Sünnet olan delil de Hz. Aişe’den rivayet edilen ve Peygamber Efendimizin (sav), Esma bint Ebî Bekir’e el ve yüz dışındaki yerlerin örtülmesi gerektiğini belirttiği sahih rivayetler ile özellikle Ahzab Suresi 59. ayet nazil olduğunda, Ensar kadınlarının dışarıya çıkarken baştan aşağı örtündüklerini bildiren rivayetler (Hz. Aişe validemizden nakledilen "başlarında kargalar varmış gibi" benzetmesi), çarşafın bu konudaki sünnet delilidir.
Ehl-i Sünnet'in dört hak mezhebi (Hanefi, Maliki, Şafi, Hanbeli) ve bu ekollerin bin yıllık birikimi, kadının (yüz ve eller hariç) örtünmesinin kat'î bir farz olduğu konusunda icma etmiştir. İslam tarihinde bu konuda hiçbir müçtehit alim aykırı bir görüş beyan etmemiştir.
Peki kimdir bunlar? İslam fıkhının temelini oluşturan dört büyük mezhep imamı, İslam’ın ilk nesilleri olan Sahabe, Tabiin (sahabeyi gören) ve Tebe-i Tabiin (tabiin’i gören) dönemlerinde yaşamışlardır. Bu imamların her biri, ilim silsilesiyle doğrudan Peygamberimizin (sav) arkadaşlarına ve onların öğrencilerine bağlıdır.
İmamı Ebu Hanife (ra) Hicri 80 senesinde doğmuş, Enes bin Malik (ra) gibi hayattaki son sahabilerden bazılarını gördüğü ve onlardan hadis dinlediği rivayet edilmiştir.
Bir kimsenin "Tabiin" sayılması için bir sahabeyi mümin olarak görmesi yeterlidir. Bu sebeple İmam-ı Azam, diğer üç imama göre çok daha yüksek bir tabakada kabul edilir.
İmam-ı Malik (ra) Hicri 93 senesinde doğmuş, Medine imamı kendisi. Tabiin neslinin en büyük alimlerinden ders almıştır.
İmam-ı Şafii (ra) Hicri 150’de doğmuştur. Hicaz ve Kufe alimidir. Tabiin’den ders almıştır.
İmam-ı Ahmed bin Hanbel (ra) Hicri 164 doğumludur. Kendisi Şafii’nin en seçkin öğrencisidir. Hadis ilmindeki derinliğiyle bilinir ve "Müsned" isimli dev eserin sahibidir.
Bu 4 büyük mezhep imamı da kadının örtünmesinin farz olduğu konusunda görüş birliği (icma) içindedirler.
Hatta ve hatta çok ince bir meseledir ki mezhep imamları arasında "örtünmek farz mıdır?" diye bir tartışma hiç yaşanmamıştır; çünkü bu konu dinin kesinleşmiş bir hükmü olarak kabul edilmiştir.
Gelelim farz değil meselesine.
Ehli sünnet itikadının önderleri olan  İmam-ı Maturidi ve Eş’ari’nin (ra) görüşlerine göre kişi farzı inkar ederse dinden çıkar.
Kur’an, sünnet ve icma ile farz olduğu kesin olan, asla tartışmaya müsaade bile edilmeyen örtünme meselesini şayet farz değil diye hiçbir İslami dayanağı olmayan görüşle savunursanız dinden çıkma tehlikeniz oluşur. Yapmayın.
Yazılanlardan tatmin olmayanlar çok rahat bir şekilde gidip güvendikleri dini mecralara bu meseleyi sorabilirler. Yanıtlar değişmeyecektir.

önce (8,998 puan) tarafından
+1

Olabilir bilmiyordum bilgilendirdiniz teşekkür ederim @Alaska

-Reklam-
+1 oy
önce (306 puan) tarafından

İnsanların eleştiriye tahammülü kalmamış. Keşke soru sorma salar cevap veriyoruz diye biz kötü oluyoruz

+1 oy
önce (1,318 puan) tarafından

Bende şeyi merak ediyorum ya mesela bakıyorum biri post açmış ama daha giriş yapmadan görüyorum yorum yapmak için giriş yapıyorum kayboluyor adına bakıyorum engellemiş çok saçma hiç yazışmam öyle kimseylede bir kaç burda bilindik arkadaş dışında mesela ya 3 saat önce açmış hesabı yada 1 ay önce ama düşünüyorum da hiç tartışmadim da anlamıyorum tanımıyorum bile ama engledeyim 

önce (2,656 puan) tarafından

Erkek sanıyorlardır bacım sjsjsj

önce (1,318 puan) tarafından

Ne bilem bacım profilden dicem de bunu önceden de yaşıyordum😅

0 oy
önce (6,107 puan) tarafından

Sanırım benim verdiğim yanıtın altında bi muhabbet dönmüş. Ben girdiğimde soru kaldırılmıştı 

önce (5,686 puan) tarafından
+2

Ablayı açıkça yermek için kullanıyor zaten, orası kesin 🥸 Belirgin kelime ve cümleleri detaylı olarak yazınca, bunu yazan erkektir diyorum genellikle. 

İyi akşamlar size. Hayal dünyanızda bol şans. Alaska bile sizden iyi çıktı. En azından saygılı. 

önce (351 puan) tarafından
+1

Emin ol sana harcayacak kadar kıymetsiz vaktim yok :) kadın yada erkek ol tartisma seviyemin çok altındasınız rahat olabilirsin 

Zaten tartışamazsın bile. Ben bu işin kitabını yazmış birisiyim. Okumadığım makale kalmadı bu konu hakkında. Ona binaen de soru sordum. Anlaşılan o ki sizin kapasiteniz yokmuş. Hakaret ettiğinize göre. 

önce (5,686 puan) tarafından
+3

Kendimi ergen kavgasında hissettim varya 😅 Alaska bile demen de ayrı bir olay😇 Neyse ne ya, sorduğun soruda sorun olmamasına rağmen şu tavrın, saçma atarlanmaların, cevap vermeye değmiyor açıkçası. Farklı düşündüğün için değil, tamamen üslubundan ötürü. Kendine başka heyecanlar ara.. 

0 oy
önce (569 puan) tarafından

Görmedim postu 😁

Silindi. Ama SS'ler duruyor. 

0 oy
önce (7,430 puan) tarafından

Öyle yaptığını düşündüğün kişileri engelle. Garip bir soruydu ama herhangi bir müstehcenlik içermiyordu yada hakaret ve tahrik

0 oy
önce (13,303 puan) tarafından

Bazen oluyor evet senin sorun müstehcen değil garipti farz olanı inkar ediyordun okuduğum kadarıyla 

0 oy

Bakın, arkadaşlar, Alaska'nın iddiaları ve benim cevaplarım. 

Alaska birçok iddia ortaya attı, hepsine cevap verdim. 

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

l

Nadir mi? 🤣🤣🤣 Yani %5 mi? 😂😂 

O kadar insan konuşmuş etmiş niye bir tek bana bilendiniz?

Sana bilenmedim ki? Nereden çıkardın? 

🤣🤣🤣

Hadi iyi akşamlar size. 

0 oy
önce (14 puan) tarafından

Kuşum sen ne ayaksın,ne istiyorsun mesela hele de

0 oy
önce (14,318 puan) tarafından

Engellendiğini nasıl fark ediyon ki 🤣.mesela beni biri engellediyse ben hiç fark etmedim 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Forum kuralları ihlali yapmadan nasıl paylaşım yapabilirim?
Forum kuralları ihlali yapmamak için öncelikle topluluk sözleşmesini detaylıca okumalı ve paylaşımlarınızın konu başlığı ile tam uyumlu olduğundan emin olmalısınız. Tartışma içeren başlıklarda kişisel saldırılardan kaçınmak, üslubunuzu nazik tutmak ve moderatörlerin belirlediği format dışına çıkmamak engel alma riskinizi minimuma indirir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Forumda sebepsiz yere engel yediğimi düşünüyorsam ne yapmalıyım?
Eğer haksız yere engellendiğinizi düşünüyorsanız, ilk olarak forumun iletişim kanallarını kullanarak destek ekibine veya moderatörlere durumu açıklayan nazik bir mesaj göndermelisiniz. Engellenme nedeninizi net bir şekilde öğrenmek için profilinizdeki bildirimleri kontrol edin ve eğer bir hata varsa bu durumu kanıtlarınızla birlikte yetkililere iletin.
Online forumlarda moderasyon kriterleri genellikle nelerdir?
Online forumlarda moderasyon kriterleri genellikle spam içeriklerin engellenmesi, küfür veya hakaret içeren mesajların silinmesi ve konu dışı paylaşımların temizlenmesi üzerine kuruludur. Moderatörler, platformun huzurunu korumak adına belirli anahtar kelimeleri veya tekrarlayan içerikleri otomatik olarak filtreleyen sistemler kullanabilirler.
Forumdaki moderatörler neden bazen çok katı davranabiliyor?
Moderatörlerin katı tutum sergilemesinin temel sebebi, binlerce üyenin bulunduğu platformlarda düzeni sağlamak ve tartışmaların seviyesini korumaktır. Kuralların esnetilmeden uygulanması, forumun bilgi kirliliğinden arındırılmasını ve tartışmaların amacından sapmadan devam etmesini sağlamak adına zorunlu bir süreç olarak görülür.
Forumda engellenmemek için hangi paylaşımlardan kaçınmalıyım?
Engellenmemek için kişisel verilerin paylaşılması, reklam yapılması, başka üyelerle kavgaya girilmesi ve konu dışı (off-topic) başlıklar açmaktan kaçınmalısınız. Ayrıca forum içerisinde tartışmalı veya kışkırtıcı içerik üretmek, moderasyon ekibinin sizi uyarmasına veya doğrudan hesabınızı kısıtlamasına neden olabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 75 göst.
17 saat önce Diğer kategorisinde Cankiz16 (267 puan) tarafından soruldu
+1 oy
18 cevap 579 göst.
17 Şubat 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
19 cevap 771 göst.
9 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde Powerpufff (215 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 667 göst.
26 Ocak 2023 Aile & Aşk kategorisinde Birkoalaannesi (513 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,507,463 soru

24,606,488 cevap

363,866 kullanıcı

...