Bayramda çocuklara yazlık mı mevsimlik mi almalıyım?

+1 oy
199 göst.
önce Diğer kategorisinde (8,926 puan) tarafından

Bayrama çocuklara mevsimlik mi alcaksınız yoksa kısa kollu yazlık mı kızlar havalarda bir anormal normalde doğalgazı şimdiye çoktan kapatmıştık bızım hala çslısıyor yani bayramda da serin olur mu kı

11 Cevaplar

+1 oy
önce (186,815 puan) tarafından

ben hic bisi almiycam ne gidecek yerimiz var ne gelecek misafirimiz ogun okulada gidicekler siradsn bi gun olcak bizim icin

-Reklam-
0 oy
önce (1,486 puan) tarafından

Benim oglan gecen bi orumcek adamli takim gordu sort tsort burnumuzdan getirdi bayramda giycem diye aldirdi onu insaAllah hava duzelirde giyer 

0 oy
önce (9,298 puan) tarafından

image

ben de tam yazlık aldım bakalım kızların üstündeydi elbise yapay zekaya cansız mankene giydir dedim 😂 artık Yaz gelir herhalde bayrama kadar
0 oy
önce (2,580 puan) tarafından

O an ki duruma göre giydirecegim hem uzun kollu hem kısa kollu alacağım duruma göre karar veririm artık kısa kollu alıp ceket giydirsem benim kız üzerinde durdurmuyor hemen çıkartıyor 

0 oy
önce (5,080 puan) tarafından

Gecen gun bı elbsıe aldım asırı derece begendım ama kısa kollu buyuk ıhtımal onu gıydırcem altına uzun kollu tamamdır 🫠annem gelii guzelce suslemem lazımm bayrama

0 oy
önce (14,318 puan) tarafından

Şort tişört almayı düşünüyorum aslında yada 3 lü takım alırım pantolon mevsimlik ceket tişört gibi 

0 oy
önce (8,992 puan) tarafından

Valla ben 3 4 takım aldim slopet istiyordum onceligim o olacak😊

Kısa kollu aldim üzerine ceket aldim

0 oy
önce (345 puan) tarafından

Aaa hala var mı böyle, bize büyüdük diye almıyorlar galiba 😅 ben de istiyorum şimdi 

0 oy
önce (1,113 puan) tarafından

bızım kıza halaları slopet tulum  şortlu altına kurdelelı kilotlu çorap bide beyaz badi olarak almıslar 

0 oy
önce (13,519 puan) tarafından

geç de olsa yaz geliyor bu haftasonu buraya, yazlık takılırız 

0 oy
önce (305 puan) tarafından

Ben kızıma şort tişört almıştım. Olmadı altına külotlu beyaz  çorap üstte de hırkasını giydiririm. Şortu kot olduğu için altta çorap siritmaz bence

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bayramlık çocuk kıyafeti alırken mevsimlik mi yoksa yazlık mı seçmeliyim?
Bayramlık kıyafet seçiminde bulunduğunuz bölgenin o anki hava durumu ve tahminleri en belirleyici etkendir. Meteorolojik veriler serin bir bayram işaret ediyorsa, üzerine hırka veya ceketle kombinlenebilen mevsimlik parçalar tercih etmek en mantıklı yoldur. Eğer hava ısınma eğilimindeyse, kat kat giydirilebilen ince yazlık kıyafetler hem gündüz hem akşam saatleri için çocukları korunaklı tutar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Havalar dengesiz giderken çocuklara bayramlık alışverişi ne zaman yapılmalı?
Dengesiz hava koşullarında çocuk kıyafeti alışverişini bayrama en yakın tarihte yapmak, güncel hava tahminlerini baz almanızı sağlar. Bayramdan 3-4 gün önce hava durumu raporlarını kontrol ederek, o günkü sıcaklığa uygun kalınlıkta kumaşlar seçmek hata payını minimize eder. Erken alışveriş yapmanız gerekiyorsa, her türlü hava değişimine uyum sağlayabilecek katmanlı giyim seçeneklerine yönelmeniz önerilir.
Serin havalarda çocukları bayramda nasıl giydirmeliyim?
Serin havalarda çocuk giyiminde en etkili yöntem katmanlı giydirme sistemidir. İç kısma pamuklu bir atlet veya tişört, üzerine ise hava soğuduğunda kolayca giydirilebilecek hırka, sweatshirt veya ince bir ceket eklemek vücut ısısını dengede tutar. Bu yöntem, havanın ısınması durumunda kolayca soyunma imkanı sağladığı için çocukların gün boyu konforlu kalmasına yardımcı olur.
Çocuk bayram kıyafetlerinde kumaş seçimi nasıl olmalı?
Çocuk bayram kıyafetlerinde her zaman terletmeyen ve nefes alabilen pamuklu veya doğal içerikli kumaşlar tercih edilmelidir. Mevsim geçişlerinde ise pamuklu kumaşların üzerine eklenecek triko veya denim gibi dış giyim parçaları, hem şık bir bayram kombini oluşturmanızı sağlar hem de serin havadan koruma görevi görür. Sentetik kumaşlardan kaçınmak çocuğun terlemesini ve ardından üşümesini önlemek adına kritiktir.
Hava durumu belirsizse çocuk kıyafetlerinde hangi parçalar kurtarıcıdır?
Belirsiz havalarda en büyük kurtarıcılar pantolon, uzun kollu ince bluz veya gömlek üzerine giyilen yelek ve hırka kombinleridir. Yelekler, vücudu sıcak tutarken kol hareketlerini kısıtlamadığı için çocuklar için oldukça kullanışlıdır. Ayrıca yanınızda mutlaka kolayca katlanıp çantaya sığabilecek ince bir ceket veya hırka bulundurmak, ani ısı değişimlerinde çocuğun sağlığını korumanıza destek olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 688 göst.
10 Mart 2026 Aile & Aşk kategorisinde Su_perisiii (294 puan) tarafından soruldu
+2 oy
20 cevap 1,052 göst.
0 oy
20 cevap 1,254 göst.
1 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Kurabiye0 (195 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 259 göst.
21 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Gri Kedi (2,940 puan) tarafından soruldu