Arka dişim çok ağrıyor, nasıl rahatlatabilirim?

0 oy
111 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (2,909 puan) tarafından

Diş ağrısı arka disim çok agriyo ne yapsam rahatlatır çenem uyusuyo ağrıdan ayın 7 de randovu aldım ama ne yapsam hafifler Allah için bilen yazsın 

3 Cevaplar

+1 oy
önce (2,656 puan) tarafından

20 adet karanfili kaynar suya koy 10 dakika kaynat onu, özü iyice çıktıktan sonra süz onu , içine 2 kaşık sirke ve 1 çay kaşığı tuz ekle iyice karıştır, bu karışımı 5 dakika boyunca ağzında çalkala bana Allah razı olsun diyeceksin 

önce (2,909 puan) tarafından

Valla evde 7 tane var şuan karanfil disim dolguydu hamileyken düştü yapmadılar ozaman simdiden3 gündür çok agriyo bu gece dayanamadım hocanın kızıyla gittim sağ olsun kanal yap 10 bin dedi çekmedi çıktım geri geldim emziriyorum diye ağır ağrı kesici de içemiyorum gerçekten şu ara herşey gene üstüme üstüme geliyo 😕

Senin çocuk büyüdü artık canım Ağrı kesici iç 2 saat sonra sütünü sağ ağacın dibine dök emzirmeye devam et bana doktor öyle söylemişti 

7 tane karanfil de yeterli gelir sen onunla yap 

Valla kaynattim biraz soğusun gargara gibi yapicam inşallah iyi gelir Allah peygamber razı olsun 🫶İnsanın neresi Ağrısa canı orda derler 🤷

Peygamber efendimizin hadisi şerifi var diş ağrısı kabir azabı gibidir diye demiş 

Hafif soğuyunca içine sirke ve tuz koymayı unutma 

Benim hep hamilelikler de gitti çoğu önler tek var arkalar bı tane tek kalmış yemek yiyemiyorum diye cektirmedim ama bugün cekseydi çek diycektim yani saol canım iyi geceler 

-Reklam-
0 oy
önce (68 puan) tarafından

Karanfil yağı sür. 

+1

O yok ama karanfil var yapicam inş keser

0 oy
önce (2,580 puan) tarafından

Sirke kaya tuzu karıştır gargara yap biraz mide bulandırıyor ama anında kesiyor 

Beyaz sirke var olurmu

Çenem ağrıdan uyustu bulanain ağrısı gitsinde

önce (2,580 puan) tarafından

Beyaz sirke olur mu bak bilmiyorum ben üzüm sirkesiyle yapıyordum 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Şiddetli diş ağrısını evde hafifletmek için ne yapabilirim?
Şiddetli diş ağrısını hafifletmek için öncelikle ağız içini ılık tuzlu su ile çalkalamak bölgedeki enfeksiyonu ve baskıyı azaltmaya yardımcı olabilir. Ardından, ağrılı bölgeye dışarıdan 15-20 dakika boyunca soğuk kompres uygulamak uyuşma etkisi yaratarak ağrının şiddetini baskılayabilir. Eğer hekiminize danıştıysanız, önerdiği ağrı kesicileri kullanmak ve başınızı yüksekte tutarak uyumak ağrı hissini bir nebze olsun hafifletecektir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Diş ağrısı çene uyuşmasına neden olur mu?
Diş ağrısı bazen sinir uçlarının yoğun tahrişi nedeniyle çene, kulak ve şakak bölgesine yayılan bir uyuşma veya karıncalanma hissine yol açabilir. Bu durum genellikle diş kökündeki iltihabın veya ciddi bir çürüğün çevre dokuları etkilemesinden kaynaklanır. Ancak çene uyuşması ciddi bir belirti olduğu için randevu gününüzü beklemeden veya öne çekmeye çalışarak mutlaka bir diş hekimine başvurmanız sağlığınız açısından en doğru adımdır.
Gece artan dayanılmaz diş ağrısı nasıl geçer?
Gece artan diş ağrısı genellikle vücut yatay pozisyona geçtiğinde baş bölgesine kan akışının artması ve diş etindeki basıncın yükselmesi ile şiddetlenir. Bu durumu hafifletmek için en etkili yöntem yastığınızı yükselterek başınızı gövdenizden yukarıda tutmaktır. Ayrıca, ağrıyı tetikleyen sert veya çok sıcak/soğuk gıdalardan kaçınmak ve diş hekiminizin onayladığı bir analjezik kullanmak, randevunuza kadar olan süreci daha konforlu geçirmenize yardımcı olur.
Diş randevuma kadar ağrıyı dindirmek için hangi yöntemler uygulanır?
Diş randevusuna kadar ağrıyı yönetmek için bölgeyi temiz tutmak adına diş ipi ile diş aralarını nazikçe temizlemek ve gıda artıklarından arındırmak önemlidir. Karanfil yağı gibi doğal antiseptikler, pamuk yardımıyla dikkatlice sadece dişin üzerine uygulanarak geçici bir uyuşma sağlayabilir. Yine de bu yöntemlerin sadece geçici bir rahatlama sağladığını unutmamalı ve diş hekimi randevunuzu mutlaka zamanında gerçekleştirmelisiniz.
Diş ağrısı için hangi durumlarda acile gitmeliyim?
Yüzde veya çenede gözle görülür bir şişlik, yutkunma güçlüğü, yüksek ateş veya ağzınızı açmakta zorlanma gibi belirtiler yaşıyorsanız beklemeden acil bir diş kliniğine başvurmalısınız. Bu belirtiler enfeksiyonun yayıldığına dair ciddi göstergeler olabilir ve hızlı müdahale gerektirir. Sadece ağrı kesicilerle süreci yönetmeye çalışmak, altta yatan asıl problemin ilerlemesine neden olabileceği için profesyonel destek almak hayati önem taşır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 387 göst.
23 Nisan 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde meltemismetcan (73 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 74 göst.

Kategoriler

1,507,432 soru

24,606,070 cevap

363,841 kullanıcı

...