Bezden kurtulmak isteyen kızımı tuvalete nasıl alıştırırım?

0 oy
203 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (2,096 puan) tarafından

Hanımlar kızım tuvaletini söylemeye başladı gibi bezden rahatsız oluyor kendisi çıkartmak istiyor şimdi tuvalet eğitimine nasıl başlamalıyım lütfen bana güzel önerilerde bulunabilir misiniz

5 Cevaplar

0 oy
önce (1,305 puan) tarafından

Kendi istiyorsa bu fırsatı kacirma . Çok daha çabuk ogrenir. Ben çiş kulodu almıştım bı kaç tane. Zaten önce kaçırarak öğreniyor. Sende bu süreçte çok sabırlı olmalisin. Bu süreçte misafir alma evde gitmeki sadece cocukla ilgilen çabuk kavrasin. Başkada sorarsan yazayim

önce (2,096 puan) tarafından

tek başımayım zaten kimse yok oturduğum şehirde

alıştırma kilodu kolaylık sağlar mı kimisi de kullanılmaması gerekli diyor bilemiyorum nasıl yapacağım

3 tane çocuğuma öğrettim . 2 yaşında ogrendiler . Kesinlikle çok kolaylık oluyor çiş kulodunda. Dışına sizdirmadan hallerdebiliyorsun. Önce küçük lazimlikta öğrettim . 1 ay sonra klozet geçtik. 

peki canım ben direk klozet aparatı ile başlasam?

Onu bilemiyorum canim. Lazimliga oturunca bile hemen yapmıyor beklemek gerekiyor ilk zamanlar. Klozette uzun oturunca sıkılır yada korkabilir

-Reklam-
0 oy
önce (5,686 puan) tarafından

Ben direkt klozet aparatı kullandım. Kızım istedikçe gidip oturuyordu üzerine. Alışsın, yadırgamasın diye çok erken aldım aparatı, ama tam anlamıyla öğrenmesi 3 yaşı buldu. 

Tuvalet ile ilgili kitaplar alıp, hikayeler okuyabilirsin, çok etkisi oluyor. 

Ben alıştırma külodu hiç kullanmadım. 

aparatı bende aldım çok hoşuna gitti ondan devam edeyim dedim 

0 oy
önce (48 puan) tarafından

Ben 2 yaş 2 aylıkken öğretmiştim tuvalete oturmak istemedi o yüzden kedili bir lazımlık almıştım hiç yadırgamadı bir kitap vardı önce onu okuduk sonra anlattım artık bez yok külotların var diye. Tabi bunları yapınca hemen öğrenmiyor sık sık lazımlıkta oturmanız gerekir ilk bir iki gün sıkılmaması için kitap okuyabilirsiniz ama çiş yapma refleksini bilmiyorlar onun için suya pipet koyup üfletebilirsiniz bizde çok etkili olmustu tam olarak düzenin oturması 4 5 günden sonra biraz daha kolaylaşıyor o yüzden onun kadar sizinde hazır olmanız önemli 

önce (48 puan) tarafından

Birde alıştırma külodu bizi geriye atmıştı bez gibi hissetti bence çocuk onu güvenip yapıyordu çişini 

teşekkür ederim dikkat edeceğim mutlaka

0 oy
önce (1,454 puan) tarafından

Bu gün bizim de ilk günümüz gerçekten çok yıpratıcı geçiyo bi kere dahi lazımlığa yapmadı sen düşün. Pes etmek yok yola devam 🥲

Allah kolaylık versin senin ki kaç yaşında bende bi telaş yaptım haftaya falan düşünüyorum 

Amin canım hepimize de. 2.5 yaş bende yaz gelmeden alışsın istedim bakalım nasıl ilerleyeceğiz

0 oy
önce (1,842 puan) tarafından

Bizde cuma günü başladık tuvalet eğitimine bir hafta öncesinde her gün söyledim şu kadar gün kaldı diye en son günde dedim sabah kalktığımızda artık bezi bırakıyoruz büyüdün artık diye ve sabah kalktık bezi çıkardım tuvalete götürdüm saatte 1 tekrar ettik bunu her yemekten sonra su veya içecekten sonra tuvalete gitmeyi teklif ettim bugün 4.gün iyi gidiyor gibi ama bizimki büyük tuvalette sorun yaşıyor asla tuvalete yapmak istemiyor tuvalet kapısının arkasına geçip altına yapıyor sizin kızınız hevesliymiş bence daha çabuk kavrar

İlk gününüz nasıl geçti bizde bugün başladık. Bende altyapısını yaptım hatta bugün bebeğine diyodu ki "sen artık büyüdün tuvalete yapacaksın" diye 😂😂 ama hiç lazımlığa yapmadı daha. 

önce (1,842 puan) tarafından

İlk gün bizde de aynıydı hiç lazımlığa yapmadı kalktıktan sonra kapı arkasına saklanıp yaptı ilk günkü saatleri not aldım 2.gün hep aynı saatte götürdüm kalkınca kahvaltıdan sonra 1 sat sonra gibi belli aralıklar koyup götürdüm o arada tuvaletle ilgili kitap okuyarak vakit geçirdik 3.gün 1 kaçırma oldu o da büyük tuvaletiydi bugun 4.gün hiç kaçırma olmadı iyi gidiyoruz birde büyük tuvaletine alışsa çok iyi olacak ama doktor normal olduğunu söyledi kabızlık olmasın diye lifli besleyip zeytinyağı tükettiriyoruz

Sağol canım 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kızımı tuvalet eğitimine ne zaman başlatmalıyım?
Çocuğunuz bezden rahatsız oluyorsa, kendi başına bezi çıkarmaya çalışıyorsa ve basit komutları anlayabiliyorsa tuvalet eğitimine başlamak için hazır demektir. Genellikle 18 ile 36 ay arası çocuklar bu sürece fiziksel ve bilişsel olarak hazır hale gelirler, ancak her çocuğun gelişim süreci bireyseldir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kızım için tuvalet eğitimine nasıl adım atmalıyım?
Tuvalet eğitimine ilk olarak ev ortamında çocuğun güvenini kazanarak başlayın ve ona mutlaka küçük bir lazımlık edinin. Gün içerisinde belirli aralıklarla onu tuvalete oturtarak alışkanlık kazanmasını sağlayın ve bu süreçte onu sabırla destekleyerek tuvaletini yaptığında motive edici küçük ödüllendirmeler yapın.
Tuvalet eğitiminde çocuk bezden nasıl kurtarılır?
Bezden kurtulmak için gündüz saatlerinde bezi tamamen çıkarıp iç çamaşırına geçmek, çocuğun ıslaklık hissini anlamasını kolaylaştıracaktır. İlk birkaç gün evde vakit geçirerek süreci gözlemleyin ve kaçırmalar yaşandığında asla kızmadan, sürecin doğal bir parçası olduğunu ona hissettirerek devam edin.
Tuvalet eğitimi sürecinde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Tuvalet eğitiminde en önemli nokta süreci bir zorunluluk değil, bir oyun veya doğal bir gelişim aşaması gibi sunmaktır. Çocuğun tuvalet ihtiyacı olduğunu fark ettiğinizde onu hemen yönlendirin, gece ve gündüz eğitimini birbirinden ayırarak ilerleyin ve çocuğunuzda direnç görürseniz eğitime birkaç hafta ara verip tekrar deneyin.
Tuvalet eğitiminde kız çocukları için özel durumlar var mı?
Kız çocuklarında tuvalet temizliği eğitimi hijyen açısından çok kritiktir; tuvalet sonrası temizliğin mutlaka önden arkaya doğru yapılması gerektiğini öğretmelisiniz. Ayrıca çocuğun rahatlıkla oturabileceği ve ayaklarının yere veya bir basamağa değebileceği bir lazımlık seçmek, güvende hissetmesine ve daha rahat tuvaletini yapmasına yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 523 göst.
0 oy
3 cevap 167 göst.
17 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Elif00000 (62 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 311 göst.
2 Haziran 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 244 göst.
5 Şubat 2022 Aile & Aşk kategorisinde 12acaba (397 puan) tarafından soruldu