Sormadan kurban kesen kayınpederim borcunu nasıl öderim?

0 oy
446 göst.
Diğer kategorisinde (1,136 puan) tarafından

...................

4 Cevaplar

0 oy
(1,136 puan) tarafından

En İyi Cevap

Post ciksin kzlar

-Reklam-
0 oy
(3,097 puan) tarafından

bencede madem almis sizin niyetinize kessin hissetide madem kayinpederin. insan binsorar kesecekmisiniz diye. yada kurban alicam diye haber veriri sizde ona gore belirtirdiniz. madem almis veriversin durumuda iyiymus oglunun niyetine de kessin 

cus nasi yani sizin kestiginiz kurban onun dolabinda niye duraun sizin dolabinizda durur.  madem inun dolabinda duracak kendi kessin ozaman  siz de durumunuz kusait oldugu sene kesersiniz yada bagis yaparsiniz

(1,136 puan) tarafından

O kadar arsalarknvar evleri var bir gün bişey görmedim ondan demedi benim çocuğumun evi Küçük onada bişey yapayım diye  çocuklarıma bile seneden seneye doğum gününde harçlık verir 200 TL o da :)

(1,136 puan) tarafından

Bu aradan konudan ayrı resimdeki bazayi cocujlara nerden aldınız memnun musunuz canm bende böyle bişey arıyorum 

(3,097 puan) tarafından

aynn memnunum bilek mobilyadan. alti genis yatak 120 ustu normal tek kisilik yatak  bu sekil. ters cikmsi

image😀

0 oy
(16,406 puan) tarafından

bizim millette şu var, ne olursa olsun o kurban kesilecek. borç içinde mi yüzüyorsun olsun yine de kesilecek, kredi çekip kurban kesenler var. hani Allah adına da değil, konu komşu ne der diye. kayınbaban da o kafada büyük ihtimalle

(1,136 puan) tarafından

Kendileri kalabalık tek kurban yetmiyor et yemeye:) o da 2 keseyim diyor evlerine bir sürü maaş giriyor evleri arsaları var ama bize faydası yok olmadığı gibi de sormadan iş yapiyor

0 oy
(4,985 puan) tarafından

Biz ödeyemeyiz deyip kenara geçececksiniz. Kurban bayramının amacı et depolamak olmuş zaten. Ben de yurtdışına veriyorum diye kayınbabam laf ediyordu, niye o zaman eve et gelmeyecek. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İzinsiz kesilen kurban için maddi sorumluluk kime aittir?
Dini ve hukuki açıdan bir kişinin bilgisi ve rızası olmadan adına kurban kesilmesi durumunda, kişi bu borcu ödemekle yükümlü değildir. Kurban ibadeti kişinin kendi iradesi ve imkanıyla yapması gereken bir eylemdir; bu nedenle habersiz alınan bir kurbanın masrafı tamamen kararı veren tarafın sorumluluğundadır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşimin ailesi sormadan kurban borcu yaparsa nasıl davranmalıyım?
Öncelikle eşinizle konuyu net bir şekilde konuşarak sınırlarınızı belirlemeli ve aile büyükleriyle sağlıklı bir iletişim dili kurmalısınız. Maddi durumunuzun uygun olmadığını, önceliklerinizin çocuklarınızın ihtiyaçları olduğunu açıkça ifade ederek, izinsiz yapılan harcamaların bütçenizi zorladığını belirtmek en doğru yaklaşım olacaktır.
Maddi sıkıntı yaşarken aile baskısıyla yapılan harcamalar nasıl yönetilir?
Maddi zorluklar içinde olunan dönemlerde, ailenin beklentileri yerine hane bütçesinin önceliklerine odaklanmak önemlidir. Ekstra harcamalar konusunda aile bireylerine hayır demeyi öğrenmek ve aile bütçesi için net bir 'katkı sağlayamayız' mesajını nazik ama kararlı bir şekilde vermek, mali dengenizi korumanıza yardımcı olur.
Kurban ibadetinde vekalet verme kuralı nedir?
Kurban ibadetinde vekalet, kurban kesilecek kişinin rızası ve izniyle verilir. Bir kişinin haberi olmadan veya rızası alınmadan adına kurban kesilmesi, İslam hukuku açısından vekalet şartını karşılamaz ve bu kurban kişiye dini bir yükümlülük getirmez.
Aile içi finansal sınırları nasıl çizebilirim?
Finansal sınırları çizmek için eşinizle ortak bir tutum geliştirmeniz şarttır. Aile büyüklerinin müdahale ettiği harcamalar konusunda eşinizin sizin yanınızda durması, 'bizim bütçemiz buna uygun değil' şeklinde net geri bildirimler verilmesi ve sınırların ihlal edilmesine izin verilmemesi, ileride yaşanabilecek benzer durumların önüne geçecektir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,519,532 soru

24,763,598 cevap

372,974 kullanıcı

...