Eşime verdiğim parayı yeminim varken geri vermeli miyim?

0 oy
124 göst.
önce Diğer kategorisinde (307 puan) tarafından

Kızlar benm esım ile kardeşi aynı yerde çalışıyor geçen gün ödeme yaptılar kaynım aşırı harcıyor parasını bana verdı bende bayrama kadar benden alamazsın dıe yemın ettım akşama parasını istiyor sanal oyun oynucakmıs o yüzden bana vermişti bana verme bende oyunda kaybetmeyım dıe nasıl yapcam sımdı yeminim var akşama vermezsem darılacak büyük ihtimalle dıyor kardesıme ver ben ondan alayım ama olmaz kı oyle

5 Cevaplar

+1 oy
önce (7,442 puan) tarafından

Ben olsam bir kere kabul etmişim bayrama kadar vermem küserse küssün. Verdiğim zaman da bir daha hayatta kabul etmem ve arama mesafe koyarım

önce (307 puan) tarafından

Canım anlamıyor işte sonra eşimi darlıyor ısı bırakırm benım param faln dıe ama kendi verdı sende kalsın ben harcamayım dıe

-Reklam-
0 oy
önce (455 puan) tarafından

Yeminin var bozulmaz yemin. Sen eşine verirsin eşin ne yaparsa kendi bilir daha. Böylece yeminini de bozmamış olursun

Peki oyle olurmu canım çünkü ben sana bayrama kadar bu parayı veremem dedım ama esıme vermem falan demedim sana vermem dedım

Tamam işte kaynına vermiyorsun, eşine veriyorsun parayı ne yaparsan yap sen bilirsin diye söylersin eşine. Yeminimi bozamam dersin 

Tmm canım çok sağol benım yeminime bısey olmaz dimi

Rica ederim yeminine bişey olmaz, bozulmamış olur 

0 oy
önce (3,113 puan) tarafından

Keşke baştan almasaydın kim ne yaparsa yapsın parasını. Artık vermem demişsin verme küserse de kendi bilir bır daha o sana vereyim parayı demez sende kabul etmezsin 

Ne blm cnm kendı dedı ben harcarım sende kalsın dıe bende kabul ettim keşke etmeseydım

0 oy
önce (13,451 puan) tarafından

yemin etmişsin, verme

başka zaman da alma bi daha parasını

Daha almam zaten cnm

0 oy
önce (1,969 puan) tarafından

yav be sacma bi soru. yemin etmisin  verme . bide kaynin kac yasindaki. 10 yas cocuk gibi  seker alacakm deyip parasini harcayan covuk gibi. o ne ole be  madem nefsine guvenemio parasi abisinde kalsin. abisi maas degil haftalik haslik versin.  bu kaynini da sakin evlendirip yazik bi kizin gunahina girmeyin. elindeki uc kurus parayi yonetemeyen adam ev kuurp ev gecindiremez 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşime verdiğim parayı yeminim varken geri vermeli miyim?
Dini açıdan edilen bir yemini bozmanın belirli şartları ve kefareti bulunmaktadır. Eğer verdiğiniz söz bir yemin niteliğindeyse ve bu yemin bağlayıcıysa, yemini bozmak yerine bir yemin kefareti ödemeniz gerekebilir. Ancak bu durum kişinin niyetine ve yeminine yüklediği anlama göre değiştiği için bir din görevlisine veya güvenilir bir fetva kaynağına danışmanız en sağlıklı yöntemdir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Para üzerine edilen yemin nasıl bozulur ve kefareti nedir?
Yemin bozmanın kefareti, Kuran-ı Kerim'de açıkça belirtildiği üzere 10 fakiri doyurmak, giydirmek veya bir köle azat etmektir. Bunlara gücü yetmeyen kişi ise 3 gün oruç tutmalıdır. Yemini bozmadan önce niyetinizi gözden geçirip aile huzurunuzu korumak adına atabileceğiniz alternatif adımlar olup olmadığını değerlendirmeniz önemlidir.
Eşimin kumar oynamasını engellemek için verdiğim parayı geri almamalı mıyım?
Kötü alışkanlıkları engellemek amacıyla parayı korumak meşru bir niyet olsa da, yemin gibi dini bağlayıcılığı olan bir konuda dikkatli hareket edilmelidir. Parayı doğrudan eşinize vermek yerine, bu parayı başka bir hayır işinde kullanmak veya aile bütçesi için ortak bir alanda değerlendirmek bir çözüm olabilir. Eşinizle bu durumu açıkça konuşarak niyetinizin ona zarar vermek değil, parayı korumak olduğunu anlatmalısınız.
Yeminimi bozmamak için parayı eşimin kardeşine vermem uygun mudur?
Yemininiz 'eşime vermeyeceğim' üzerine ise, parayı aracı bir üçüncü kişiye (kardeşine) vermek teknik olarak yemin kapsamına girmiyor gibi görünse de, yeminlerin özüne sadık kalmak esastır. Bu tür hileli yöntemler yerine, yaşadığınız durumu dürüstçe açıklayıp yemin kefareti ödemeyi göze alarak durumu düzeltmek daha yapıcı bir yaklaşımdır.
Eşime verdiğim sözden dönmek yemin sayılır mı?
Dini literatürde bir işi yapmaya veya yapmamaya dair Allah'ın adını anarak veya yemin lafızlarını kullanarak yapılan her türlü bağlayıcı ifade yemin sayılır. Eğer sadece 'söz verdim' diyerek genel bir ifade kullandıysanız bu bir vaat olabilir, ancak 'yemin ettim' diyerek vurguladıysanız bu durum yemin hükmündedir. Durumun niteliğini netleştirmek için bir ilmihal kaynağına başvurabilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
39 cevap 1,948 göst.
19 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Eda06 (3,740 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 208 göst.
5 Ocak 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 646 göst.
4 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
35 cevap 1,632 göst.