Boşanma dilekçesi veriyorum, süreci nasıl yönetmeliyim?

0 oy
824 göst.
önce Diğer kategorisinde (760 puan) tarafından

Evet başlıktaki gibi pazartesi boşanma dilekçesi veriyorum . Asla böyle bir şeyin başıma geleceğini tahmin etmezdim ama olmaz olmaz demeyeceksin demek ki her güzel şeyin bir sonu oluyormuş demek ki … 

Allah kimseyi yuvasını bozmayla imtihan etmesin gerçekten hislerim karma karışık ama mutlu geziyorum oğlum için içimde yangınlar yanarken daha bağıra çağıra ağlayamadım bile biliyor musunuz kimseden hesap sormadım . Duygularımı yaşayamadım bilmiyorum gücümü oğlumdan alıyorum ama basen güçlü kalmaktan yoruluyorum Allah bize bundan sonra hayırlı kapılar nasip etsin sizde bize dua edin 🙏🏻

32 Cevaplar

+3 oy
önce (2,872 puan) tarafından

Dilekce için acele etme derim Allah pişmanlık vermesin o küçük adam için hayirlisini nasip etsin rabbim,🤲

-Reklam-
+2 oy
önce (3,481 puan) tarafından

Bende verdim dilekçe sonucu bekliyorum bizde zor kurduk bu yuvayi sabrettim evladım için ama artık dayanacak gücüm kalmadı her kavgada kızımın korktuğunu gördüm ama o bu yuvaya sahip cikamdi simdi haberler ginderiyor bir şans daha diye ama o tavşan çoktan yamaca geçti 

Hakkında ne hayirlisiysa onu versin cenabi mevlam

+2 oy
önce (943 puan) tarafından

Rabbim hakkında hayırlısı neyse onu versin inşaallah duygularını saklama ağla içinde biriktirme duygularını ne kadar bastırırsan okadar şiddetli bi şekilde istemsizce bi patlama yaşarsın çocucuğun için böyle yapıyorsun ama inan böylesi sana da ikeride çocuğuna da daha çok zarar verirr çünkü bende bastırdım duygularımı aman oğlum beni mutlu görsün iyi göraün yarın öbürgün çok mutlu anlarında bile bu duygu bastırması sebepsiz çıkıyor ortqya çıkıyor ben oğlumu bile göremeyek hale geldim ve şimdi hiçbir duygumu bastırmıyorum Rabbim kolaylaştırsın içini ferahlatsın inşaallah seni evladına evladınıda sana bağışlasın

+1 oy
önce (530 puan) tarafından

bu boşanmalar ne cok arti alah hepimizin sonunu hayir etsin Allah gönlüne göre versin canım ❤️ 

+1 oy
önce (3,114 puan) tarafından

İnşallah bundan sonra hayatında herşey güzel olur oğlun ve senin için hayırlı kapılar açılsın bazen evlatlarımız için mecburen sağlam durmak zorunda oluyoruz. Rabbim gönlüne ferahlık versin herşey gönlünce olsun bundan sonrası için canım 

+1 oy
önce (13,248 puan) tarafından

Rabbim yoluna güzellikler çıkarsın be İdil kuşum çok zorluğa sabrettin keşke sonucu böyle olmasaydı

+1 oy
önce (1,661 puan) tarafından

Rabbim başta senin olmak üzere inşallah tüm yuvalara huzur versin rabbim yardım etsin gerçekten kolay değil burda bosanma postları gördükçe üzülüyorum inaninki

+1 oy
önce (1,066 puan) tarafından

çok uzuldum dıyecek bırsey bulamıyorum bu erkekler acımadan uzuyorlar herseyı hakeden bızmıyız acaba  kurtulmak iyi çözüm olur umarım hakkında hayırlısı olsun inşallah 🙏 Dertleşmek istersen herzaman dınlerız haberın olsun 

+1 oy
önce (2,820 puan) tarafından

Biraz zaman ver ikinize hemen karar verme 

Boşanıyorum demek elbette kolay

Bak ben eşim şu kapıyı çalsın akşam olunca arasın diye beklıyorum 

Gurbet kuşuyuz bizde 

Eşin yokluğunu en çok ben bilirim 

Sürünsün biraz anlasın yokluğunuzu kararını ona bildir kızgınlığjnı bilsin ama öfke ile karar verme 

önce (2,647 puan) tarafından

Ama bu yaptığı ilk değilmiş ki . Son da olmayacak , kumar böyle birşey ,  yeminler sözler yalvarmalar. Bence çok bile şans verdi. Gidip tedavi olsun borçlarını kapatsın daha sonra çıksın karısının karşısına tabi o zaman  o gemi kalkmazsa limandan 

önce (2,820 puan) tarafından

Ayy bilmem ki bi yuva çok zor kuruluyor 

Belki kurtarır eşi evet şartlarını sunsun tedavisini olsun ama dilekçesini hemen vermesin ya 

+1 oy
önce (40 puan) tarafından

Hadi darısı başıma hakkında hayırlısını diliyorum 

+1 oy
önce (770 puan) tarafından

Ben bılsemkı bırdah oynamıcak ilk defa oldu cozulurdu odenırdı bence dilekçe ıcın acele egme

+1 oy
önce (612 puan) tarafından

Hakkında hayırlısı olsun 

Bence biraz düşün, evet eşin çok hata yaptı haksizligida su goturmez bir gercek 

Eğer bosanmak istiyorsan bence biraz onsuz takil en azından kendini sürece hazir hisset

Pişman olacak kişi o sen degilsin yanlış anlama ama maalesef biz kadınlar duygusal varliklariz.cogu seyde kalbimizle duygularimizla hareket ediyoruz maalesef boşanmak da o kadar kolay olmuyor 

İnşallah süreç ne olursa olsun rahat atlatırsın bol şans 

+1 oy
önce (5,035 puan) tarafından

Hakkında herseyın hayırlısı olsun

+1 oy
önce (6,351 puan) tarafından

Çok zor bir süreç Allah yardımcın olsun güçlü olmak zorundayiz 

+1 oy
önce (326 puan) tarafından

Canım benim ya hakkında hayırlısı olsun çok mücadele verdin ama bazen gerçekten tek taraflı çaba yetmiyor İnşallah her şey sen ve oğlun için güzel olur ne zaman konuşmak dertleşmek istersen dolarsan bir telefonuna bakar biliyorsun ♥️

+1 oy
önce (34,497 puan) tarafından

Cok acale etme biraz zaman ver kendine

+1 oy
önce (60 puan) tarafından

Hakkınızda hayırlısı olsun. Bol bol dua edin. 

+1 oy
önce (30,446 puan) tarafından

Umarım senin için en doğru karar verdiğin karardır ve her şey oğlunla ikiniz için çok güzel olur 

+1 oy
önce (450 puan) tarafından

Hakkında hayırlısı neyse o olsun inşallah 🤲

+1 oy
önce (13,451 puan) tarafından

hakkınızda hayırlısı olsun canım 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Boşanma davası dilekçesi nasıl hazırlanır ve nelere dikkat edilmelidir?
Boşanma dilekçesi, mahkemenin bulunduğu yerdeki aile mahkemesine sunulmak üzere hazırlanmalı ve boşanma nedenleri ile talepler açıkça belirtilmelidir. Dilekçede tarafların kimlik bilgileri, evliliğin sona ermesini gerektiren hukuki gerekçeler, çocukların velayeti, nafaka, tazminat ve mal paylaşımı gibi taleplerin net bir şekilde yer alması hukuki sürecin sağlıklı ilerlemesi için kritiktir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Boşanma sürecinde çocukların psikolojisini korumak için neler yapılmalıdır?
Boşanma sürecinde çocukların psikolojisini korumak için, çocuğun bu durumdan sorumlu olmadığı hissettirilmeli ve ebeveynler arasındaki çatışmalardan uzak tutulmalıdır. Çocuğa dürüst ancak yaşına uygun, sade açıklamalar yapılmalı; rutinleri mümkün olduğunca bozulmamalı ve her iki ebeveynin de sevgi ve desteklerini sürdürdükleri güvenli bir ortamda oldukları hissettirilmelidir.
Boşanma davası açtıktan sonra süreç ortalama ne kadar sürer?
Boşanma davasının süresi, davanın çekişmeli veya anlaşmalı olmasına göre değişkenlik gösterir. Anlaşmalı boşanma davaları genellikle tek celsede sonuçlanarak daha kısa sürerken, çekişmeli boşanma davaları tarafların sunduğu delillerin toplanması, tanıkların dinlenmesi ve süreçteki diğer hukuki prosedürler nedeniyle ortalama 1 ile 3 yıl arasında sürebilmektedir.
Boşanma sürecinde velayet kararı neye göre belirlenir?
Mahkemeler velayet kararlarını verirken en önemli kriteri 'çocuğun üstün yararı' olarak belirler. Bu kararda çocuğun yaşı, eğitim durumu, sosyal çevreyle olan bağları ve hangi ebeveynin çocuğun fiziksel ve duygusal ihtiyaçlarını daha iyi karşılayabileceği gibi unsurlar uzman pedagog veya psikolog raporları eşliğinde değerlendirilir.
Boşanma aşamasında hukuki destek almak neden önemlidir?
Boşanma sürecinde hukuki destek almak, hak kayıplarının önüne geçmek ve karmaşık dava süreçlerini doğru yönetmek adına büyük önem taşır. Bir avukat, özellikle nafaka, tazminat, velayet ve mal rejimi konularında yasal haklarınızı koruyarak hatalı işlemlerin yapılmasına engel olabilir ve sürecin mahkeme kurallarına uygun bir şekilde tamamlanmasını sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 422 göst.
10 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde sofianne (344 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 405 göst.
1 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde Acemi anne36 (1,334 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 295 göst.
27 Nisan 2023 Aile & Aşk kategorisinde Adesseda (262 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 646 göst.
10 Nisan 2023 Aile & Aşk kategorisinde Papatyasever (4,854 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,507,071 soru

24,600,642 cevap

363,554 kullanıcı

...