Kayınımın davranışları karşısında ne yapmalıyım?

0 oy
339 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (398 puan) tarafından

Bugün bi yakınımizin yanına gittik geçmiş olsuna  kayinim nisbet yapar gibi gel çayımı doldur hani çay doldurmasını biliyor musun dedi ne alaka dedim kalktım doldurdum neyse dedim e daha sonra  bu sefer seni de gezmeye goturucez dedi ( başka bir şehire geçmiş olsuna )normalde kayinim eltim kaynanam küçük kayinim eşimi de alıp giderler gezme olsun geçmiş olsuna olsun yada baska biryere  bende artık umursamıyorum zaten söylese de gitmezdim ama insanlar içinde söyledi baya zoruma gitti eşim kayinima karımı da goturucem diyebilirdi çocuk muamelesi gördüm resmen canı ne zamn gorurmek istiyorsa sende gel diyor moralimi çok bozdu bende ben gelmiyorum dedim niye dedi gelmiyorum sizin kadro tamam sizinle birdaha gitmiyecegimi söylemiştim dedim insanlar içinde kocam gitsin sizinle dedim acaba ayıp mı ettim ama çok zoruma gitti  kocam da hiç demez ya karımı da goturucem yada karım bu sefer gelicek ona yer yoksa biz başka gideriz demez  ona da artık diyicek birşeyin yok

4 Cevaplar

0 oy
önce (2,851 puan) tarafından

Niye şehir dışına bişeye giderken seni götürmüyorlar ya da siz ailecek neden gitmiyorsunuz onu anlamadım canım 

Onun haricinde lafını vermişsin de zaten bence önce kocanla konuş bu durumu neden biz birlikte gitmiyoruz da sen onlarla gidiyorsun gibi 

önce (398 puan) tarafından

Daha önce çok konuştum hep aynı   eşimle bu durumu artık konuşmak istemiyorum şehir dışına sadece değil her yer benden bir Küçük gelin daha var neymiş seni götürüp onu goturmezsek kızarmış bende Allah var ben 6 yıllık gelinim hiç bir yere goturmediniz dedim bir yıllık gelin neder diyorsunuz dedim pes dedim 

önce (2,851 puan) tarafından

Yani senin demenle olacak iş değil canım siz artık bi aile olmuşsunuz demi bi yere geçmiş olsuna hayırlı olsuna ya da gezmeye gidilecekse ailecek gidilir sen eşinle kaynın eltinlr kaynanan ya da diğer aile üyeleri sizin yanınızda gelebilir ama sen onların yanında gidemezsin çünkü o yer zaten senin yerin ama bunu eşinin anlaması önemli olan anlamıyorsa yapacak bişey yok demekki halinden memnun 

Haklısın zaten ne yapıyorsa insanın eşi ona yapıyor 

-Reklam-
0 oy
önce (30,444 puan) tarafından

Kaynın çok saygısız ama ben en çok karı koca ilişkinizi merak ettim eşiniz sizi ailesi olarak görüp sahip çıkar mı yoksa geline her şey mübah bakış açısı mı var. Şaka desen şaka değil laf sokmak desen kaynın bu cesareti nerden buluyor da çay doldurmayı biliyor musun diyor sinir oldum benim anarşist ruhum ona normal olmayan çay doldurmak istedi şu an 

Onun nasil biri olduğunu bildiğim için ona takıldım ama en çokta kocama takıldım eğer eşim yanımda dursaydi onda onu soyliyecek cesaret olmazdi

0 oy
önce (1,969 puan) tarafından

yav ne ayibi ya. 😂😂😂 ayip olmus ama sana olmus . eziklenmis durmussun.

niye kaynina boyle sacma sapan bir haddi veriosunki. sende herkesin icinde onu rezil etseydin. sanami sorucam

nere gdip gtmicegimi sanane diyecektin. senide goturcem deyince sen kimsinki diyecekin . cay doldur deyonce cayini doldurdun diyelim sende kendinin bardagini ona uzatacakdin ben doldurmasini biliyorum doldurdum bide senin endamini goorelim bakalim dildurmasini biliyomusun sende bana cay doldur bakalim diyecektin. sen eziklenipdr eziklenmissin habire . kaynin kim kopekmiste snelw boyle konusuyot

Onların en büyük korkusu onlardan olamamam  kayinim hep benim dediğim olucak diyen biri bende zıttına gittiğim için bana böyle şeyler yapıyor artık  laf esirgeme diye bir şey kalmadı 

önce (1,969 puan) tarafından

dedigim dedik kendi karisina otturur borusunu. abisinin karisina borusunu otturemez . gtsin karisina dedigim dediklik yapsin

bekarsa anasina babasina yapsin abisinin karisina saygili olmak zirunda borusu otmez 

0 oy
önce (240 puan) tarafından

Seninle şakalaşmış ne var bunda herkes ne kadar gergin ya

Tanisaydin böyle demezdin benim dediğim olsun diyen biri hep insanları aşagilamayi sever benim onun emrinin altına girmemi istiyor ve elinden ne geliyorsa yapıyor bende karşı çıktığım için ondan bu tavır 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Aile içi iletişimde sınır koymak neden gereklidir?
Aile içi iletişimde sınır koymak, bireysel psikolojik sağlığı korumak ve karşılıklı saygı çerçevesini belirlemek için gereklidir. Sınırlar net çizilmediğinde, bireyler kendilerini değersiz hissedebilir veya manipülatif durumlara maruz kalabilirler. Sağlıklı bir aile yapısında, her bireyin kendi kararlarını alma özgürlüğü vardır ve bu sınırların ihlal edilmesi zamanla öfke, değersizlik hissi ve çatışmalara yol açabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşler arası aile içi çatışmalarda nasıl bir tutum sergilenmeli?
Eşler arası aile içi çatışmalarda, çiftlerin birbirinin yanında durması ve sorunları özel alanda konuşmaları temel esastır. Eğer eşiniz dışarıdan gelen bir saygısızlığa karşı sessiz kalıyorsa, bu durum partnerinizin kendisini güvensiz hissetmesine neden olur. Çözüm olarak, öncelikle eşinizle baş başa kaldığınızda yaşadığınız rahatsızlığı sakin bir dille ifade etmeli ve gelecekteki olaylarda ortak bir duruş sergilemeniz gerektiğini vurgulamalısınız.
Başkalarının yanında çocuk muamelesi görmek nasıl engellenir?
Başkalarının yanında çocuk muamelesi görmeyi engellemek için, size bu şekilde davranan kişilere karşı o an nazik ama kararlı bir şekilde duruş sergilemeniz gerekir. Tepkinizi ertelemek veya sessiz kalmak, sınırlarınızın aşılmasına izin verdiğiniz mesajını verebilir. O an sınırınızı netleştirerek, size nasıl hitap edilmesi veya davranılması gerektiğini sözlü olarak belirtmek, başkalarının üzerinizdeki baskısını azaltmanıza yardımcı olur.
Geniş aile ile plan yaparken eşten beklenti ne olmalıdır?
Geniş aile ile yapılan planlarda, eşinizden öncelikli beklentiniz bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihinize saygı duyulmasını sağlamasıdır. Eşiniz, sizin de dahil edilmediğiniz veya zorunlu kılındığınız planlarda sizi korumalı ve gerekirse sizin adınıza da fikir beyan edebilmelidir. Ortak bir aile birliği kurmak, eşlerin birbirinin onurunu ve kararlarını dışarıya karşı savunmasıyla mümkündür.
Kayınbirader veya eltiyle yaşanan sorunlar nasıl yönetilir?
Kayınbirader veya eltiyle yaşanan sorunları yönetmenin en etkili yolu, mesafe koymak ve gereksiz etkileşimlerden kaçınmaktır. Eğer bir taraf size sürekli hadsizlik yapıyorsa, o kişilerle sürekli bir arada olmak zorunda olmadığınızı kabul etmelisiniz. Kendi iç huzurunuzu korumak adına, sadece gerekli olduğunda iletişime geçmek ve özel hayatınızla ilgili kararları bu kişilerin onayına sunmamak en sağlıklı yaklaşım olacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 310 göst.
3 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,507,066 soru

24,600,543 cevap

363,545 kullanıcı

...