15 haftalık gebelikte bebeğin cinsiyetini neden öğrenemedim?

0 oy
136 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (2,117 puan) tarafından

Kizlar cok hevesliydim suan 15 haftalik  12 haftalikken doktor kiza benziyor demisti cinsiyete icin kesin ogreniriz moduna girmistimmm doktorumda birdahaki gelisine net soylerim demisti ammahhhh minik bacak bacak ustune atmis doktorumuz baya durttu etti oynadi falan yok tik yok bu hafta da ogrenemedik kesin olarak 🤣🤣🤣🤣 rahatini bozmadi bucuruk 

2 Cevaplar

0 oy
önce (34 puan) tarafından

Kızımı 18 oğlumu tam 22 haftalıkken öğrenmiştik😅😅😅 yeni nesil rahatına düşkün. 

Ultrasonda derin derin uyurlar çıktıktan sonra da horon teperlerdi🤣

önce (2,117 puan) tarafından

VAllahi ya  sorma 🤣🤣 baya ugrastik ama tik yok

-Reklam-
0 oy
önce (949 puan) tarafından

Ayy benimkide uyuyorxçdu doktor çikolata ye gel dedi yedim gittim uyanmış:))

önce (2,117 puan) tarafından
+1

Kiz Ben karnini doyurdun ustune cikilata yedim sirf hareketlensin diye ama bizimki kefif sefa  suruyo 🤣🤣🤣🤣

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

15 haftalık gebelikte bebeğin cinsiyeti neden hala görünmüyor?
15 haftalık gebelikte bebeğin cinsiyetinin net olarak görülememesinin en yaygın nedeni, bebeğin pozisyonu nedeniyle genital bölgenin kapalı kalmasıdır. Bebekler anne karnında bacak bacak üstüne atarak veya sırtını dönerek hareketlerini kısıtlayabilirler. Bu haftalarda dış genital organlar gelişmeye devam etse de, ultrasonda net bir görüş için bebeğin uygun pozisyona gelmesi ve yeterli amniyotik sıvı ortamının sağlanması gerekmektedir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
15 haftalık bebek ultrasonunda cinsiyet tahmini ne kadar doğrudur?
15 haftalık bir gebelikte yapılan ultrason incelemelerinde cinsiyet tahmini, bebeğin pozisyonuna bağlı olarak yüzde 70 ile 90 arasında bir doğruluk oranına sahip olabilir. Ancak bu dönemde bebeğin genital bölgesi ile kordonun karıştırılması veya bebeğin bacaklarını kapatması gibi durumlar yanılmalara yol açabilir. Kesin sonuç almak için genellikle 18 ile 22 hafta arasında yapılan detaylı ultrasonu beklemek daha sağlıklı sonuçlar verir.
Bebeğin cinsiyetini öğrenmek için ultrason dışında bir yöntem var mı?
Bebeğin cinsiyetini öğrenmek için ultrason dışında en kesin sonuç veren yöntemler, gebeliğin 10. haftasından itibaren yapılan NIPT (Non-Invasive Prenatal Test) gibi genetik kan testleridir. Bu testler bebeğin DNA'sını inceleyerek cinsiyeti %99 doğrulukla belirleyebilir. Ayrıca daha invaziv olan amniyosentez veya koryon villus örneklemesi gibi işlemler de cinsiyeti kesinleştirir, ancak bunlar genellikle tıbbi zorunluluk durumlarında uygulanır.
15 haftalık gebelikte bebeğin hareketleri neden hissedilmez?
15 haftalık gebelikte bebeğin hareketlerinin hissedilmemesi tamamen normaldir, çünkü bebek henüz çok küçüktür ve rahim içindeki boşlukta rahatça hareket edebilir. Genellikle ilk gebeliklerde bebek hareketleri 18 ile 22 hafta arasında hissedilmeye başlanır. Bebeğin ultrasonda aktif olması ancak anne tarafından hissedilmemesi, hareketlerin henüz karın duvarına çarpmayacak kadar hafif olmasından kaynaklanır.
Doktorun 12. haftada söylediği cinsiyet tahmini değişebilir mi?
Evet, doktorun 12. haftada yaptığı cinsiyet tahmini değişebilir çünkü bu dönemde bebeğin genital yapıları henüz tam olarak farklılaşmamıştır. 12. hafta civarında yapılan tahminler, genital tüberkül açısına dayanan 'nub teorisi' ile yapılır ve yanılma payı yüksektir. 15. veya 16. haftadan sonra organlar belirginleşmeye başladığı için doktorlar daha tutarlı gözlemler yapabilir ancak pozisyonel engeller yine de netleşmeyi geciktirebilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 527 göst.
30 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Esra_esra (2,606 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 969 göst.
31 Temmuz 2020 Aile & Aşk kategorisinde Bilinmezzzz (106 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 169 göst.
0 oy
4 cevap 115 göst.

Kategoriler

1,507,096 soru

24,601,218 cevap

363,596 kullanıcı

...