3.5 yaşındaki kızım tuvaletini öğrenir mi, ne yapmalıyım?

0 oy
37 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,555 puan) tarafından

Kızım 3 buçuk yaşında. Dünden beri bezi çıkardık hep altına salıyor öğrenebileceğini sanmamaya bsşladım nasıl öğreticem ben ya

4 Cevaplar

0 oy
önce (351 puan) tarafından

Bizim bir sene oldu takmayali halen bile arada kaciriyor yani normal bence 3.5 yaş bizim de aynı 

-Reklam-
0 oy
önce (7,798 puan) tarafından

Tuvalet eğitimi iki tarafında hazır olması gerekiyor. Çocuk da anne de. Ve birinci kural; sabır ve kararlılıktır. Gerisi gelir. 

Her çocuk kendine has tuvalet eğitimi vardır. Siz çocuğunuzun hassas olduğu özelliklerinden yararlanarak başarı elde edebilirsiniz. Rutin oluşturun ödül verin, şarkı söyleyin, oyun oynayın ama sakın bağırmayın ve ceza vermeyin. Korku üzerine değil sevgi üzerine verin eğitiminizi. 

3,5 yaş biraz geç olmuş rahata alışmış. Mesela bazı bebekler yeniliklere açık değildir. Yeniliği yavaş yavaş kabullendirmek gerek. Yani bu süreç kızınız ile sizin aranızda olacak. O nedenle onu kırmadan üzmeden devam edin. Çünkü tuvalet eğitimi bir ömrünü etkileyecek bir süreçtir ☺️

0 oy
önce (2,782 puan) tarafından

33 aylık benimki cuma başladık. Tuvalete gitmeyi sevmiyor ılk 2 gun suyla oynama bahanesiyle gittı. Artık bunun rutini olduğunu anlayınca bezden kaçtığı gıbı tuvaletten de kaçıyor. Çiş saatlerini takip ediyorum ortalama 1 saatte bir çiş yapıyor 5-10 dk önce ya da sonra kaçırıyor şayet ikna edemedıysem tuvalete. Ama biraz önce babası ikna edip götürdü. Sanırım artık tutmayı öğrenıyor çünkü en son 2 saat önce çişini yapmıştı. Bir kaç gün de 1 bucuk 2 saat arayla götürecem çiş aralığını uzatarak tutmayı öğrenecek diye düşünüyorum 

0 oy
önce (8,023 puan) tarafından

bende yazın verecem annem gilin evi Bahçeli orada kolay tuvalet eğitimi veirrim bide hazır olmasını bekliyorum acele etmiyorim temmuzda üç yaşında olacsak

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

3.5 yaşındaki çocuğum sürekli altına kaçırıyor, tuvalet eğitimine nasıl yaklaşmalıyım?
Tuvalet eğitimine yeni başlayan 3.5 yaşındaki çocuklar için en önemli kural sabırlı ve tutarlı olmaktır. Çocuğun altına kaçırması, mesane kontrolünü henüz tam olarak öğrenemediğini gösterir; bu süreçte baskı kurmak yerine onu teşvik etmek, başarılarını takdir etmek ve bezsiz günlerde belirli aralıklarla tuvalete gitmesini hatırlatmak süreci hızlandıracaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Tuvalet eğitimine başladım ama çocuk altına kaçırıyor, ne zaman vazgeçmeliyim?
Tuvalet eğitiminin henüz başında (daha ilk günlerde) altına kaçırmak son derece normal bir durumdur. Çocuğun tuvalet eğitimini öğrenmesi genellikle birkaç hafta sürebilir, bu yüzden ilk günlerde pes etmek yerine en az bir hafta boyunca süreci devam ettirmek ve çocuğun vücudunu tanımasına zaman tanımak en sağlıklı yöntemdir.
3 yaşından sonra tuvalet eğitimi verirken nelere dikkat etmeliyim?
3 yaş sonrası tuvalet eğitiminde en önemli unsur çocuğun bu sürece psikolojik olarak hazır olmasıdır. Çocuğun tuvalet ihtiyacını ifade etmeye başlaması, bezinden rahatsız olması ve kuru kalma süresinin uzaması gibi hazır bulunuşluk belirtilerini gözlemleyerek eğitim sürecini daha az stresli bir şekilde yönetebilirsiniz.
Çocuğuma tuvalet eğitimini verirken altına kaçırırsa nasıl tepki vermeliyim?
Çocuğunuz altına kaçırdığında ona kızmamak veya utandırmamak, eğitim sürecinin en kritik kuralıdır. Bunun yerine sakince durumu karşılayıp birlikte temizlenmesi gerektiğini nazikçe anlatmalı, bir sonraki seferde tuvalete gitmeyi denemesi için onu cesaretlendirmeli ve olumlu pekiştirmelerle süreci desteklemelisiniz.
Kızımın tuvalet eğitimini öğrenmesi genellikle ne kadar sürer?
Tuvalet eğitimi süreci çocuktan çocuğa farklılık gösterse de, genelde 3-4 hafta içerisinde tutarlı bir düzen oturmaktadır. İlk günlerdeki kaçırmalar zamanla azalır ve çocuk mesane kontrolünü kazandıkça tuvalet ihtiyacını kendi başına dile getirmeye veya tuvalete yönelmeye başlar; bu gelişimde istikrarlı bir rutin oluşturmak en büyük yardımcıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 306 göst.
+1 oy
5 cevap 243 göst.
0 oy
11 cevap 336 göst.
15 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 404 göst.
13 Kasım 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler