Çocuklarımın çorapları neden sürekli tiftikleniyor?

0 oy
214 göst.
Diğer kategorisinde (571 puan) tarafından

Kizlar hergun çorap alıyorum artık vallahi yeni giydiriyorm okuldan geliyolar çorap tiftiklenmis ve sanki çok eski bir çorap gibi inanın bu hafta içinde on çift çorap aldım hepsi aynı oluyor sabah giydiriyorm akşam bakıyorum sanki corapin üstünden yıllar geçmiş tiftik tiftik tüyleri çıkmış falan oluyo . Neden yani en iyi çorap hangisi aceba 

5 Cevaplar

0 oy
(5,768 puan) tarafından

Kalitesinin kötü oluşundan oluyor. Belli bir yerden aldığım çorap iyi çıkınca hep oradan alıyorum. Tr ye gelince bir kaç yerden çorap aldım, dediğin gibi hepsi perişan durumdaydı, ki yeni olmalarına rağmen. 

(571 puan) tarafından

Evet şaşırıyorm hani kirli olur anlarim yıkanır ama böyle çok değişik bişi oluyor nerden almaliuim

(5,768 puan) tarafından

Valla deneyip karar vereceksin. Yüzde yüz pamuk olmalarına dikkat et öncelikle. 

(571 puan) tarafından

Ozaman lcv mağazasına bakayim

-Reklam-
0 oy
(186,892 puan) tarafından

nerden aliyon giii 

(571 puan) tarafından

Asko burda bir market var iç giyim çorap falan satıyor hergun ekmek alır gibi çorap alıyorum:)) lcv bin çorabını getirmiş onunda aldım oda aynı oldu

(186,892 puan) tarafından

cok tuhaf yaa şu tuy toplama aleti varya onu al tiftiklerini topla yazik gunah bi suru para

(571 puan) tarafından

Evet svedos kirlense neyse ama üstü çok tuhaf duruyor ve bir günde oluyo ya sanki yıllarca giyilmiş çorap gibi hani çocuk anaokuluna gidiyor ayakkabısını çıkarıyor hap görüntü olmuyo diye sürekli çorap alıyorum bende

0 oy
(3,849 puan) tarafından

Ben lcw defacto paulmark aldım bunlarda hiç tiftik sorunu yaşamadım ama en iyisi lcw çoklu paket al 

(571 puan) tarafından

Ama burası lcv bin çorabını getirmiş güya oda öyle çıktı internetten söyledim oda öyle çıktı cakmami Aceba

(3,849 puan) tarafından

Çakmadır bacım pazarlarda yuhafiyelerfr zara adı altında hep çakma ürünler satılıyor 

(571 puan) tarafından

Belkide ondan ozaman gidip lcv kendi magazindan almak lazım 

(4,436 puan) tarafından

%100 pamuk olmazsa lcw nin ürünleri de o şekil oluyor. Mağaza dan almak hiç bir şeyi değiştirmiyor. Kaç kere denk geldim

0 oy
(8,701 puan) tarafından

LC den alırım hep hiç tiftik olmaz . Deste deste alırım baya gider uzun süre almam 

(571 puan) tarafından

Magazindan mi aliyosun

(8,701 puan) tarafından

Evet canım 

(571 puan) tarafından

Bende magazine gideyim işte orası uzak kalıyor bende internetten falan söylüyorum birsuru para veriyorum gidip bari toplu alırım daha iyi

0 oy
(2,882 puan) tarafından

Biz genelde çorapları LCW defactodan alıyoruz çocuklara alışveriş yaparken çoraplarını da ekliyorum hiç tiftikleme sorunu yaşamadım bir kere de uspada indirimden almıştım 1 seneyi geçiyor ilk aldığımda biraz büyük gelmişti ayaklarına heves edip giymeye başladılar hala daha giyiyorlar ama yeni alınmış gibi tertemiz 

Bizim evin yakınında bi mağaza var benim çocuklarım çoraplara çok meraklılar gittiğimiz yerden illa bi çorap alırız bu mağazaya gittiğimde ordan da alıyorlar ama bu mağazadan aldığım çorap daha ilk yıkama da hem çekiyor Hem de tiftikleniyor 

Doğdukları andan beri hep LCW DeFacto uspa gibi yerlerden alıyordum ilk defa oğlum bu yakınımızdaki mağazadan aldığında çorabın çektiğini tiftiklendiğini görünce çok şaşırmıştım çorap nasıl çeker bir yıkama da nasıl tiftiklenip eskiye dönüşür diye 

Ama çorapta bile kalite malzeme farkı varmış onu anladım :) 

(571 puan) tarafından

Çoraptan bile çalıyorlar 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocuk çorapları neden kısa sürede tiftiklenir?
Çocuk çoraplarının hızlı tiftiklenmesinin temel nedeni, üretimde kullanılan düşük kaliteli sentetik lifler ve ayakkabı içindeki sürtünmedir. Özellikle polyester oranı yüksek çoraplar, okul ayakkabısıyla gün boyu temas ettiğinde lifler birbirine dolanarak tiftiklenme yapar. Kaliteli pamuklu veya bambu içerikli çoraplar, sentetik modellere göre sürtünmeye karşı daha dayanıklı olduğu için tiftiklenme olasılığı daha düşüktür.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuklar için en dayanıklı çorap türü hangisidir?
Çocuklar için uzun ömürlü kullanım arayan ebeveynler, içeriğinde en az %80 oranında penye pamuk bulunan modelleri tercih etmelidir. Penye pamuk lifleri daha uzun ve güçlü olduğu için gün boyu süren okul aktivitelerinde sürtünmeye karşı daha dirençli kalır. Poliamid veya elastan gibi esneklik sağlayan maddelerin ise %5 ile %15 arasında olması, çorabın formunu korumasına yardımcı olur.
Tiftiklenen çoraplar nasıl yıkanmalıdır?
Çorapların tiftiklenmesini azaltmak için mutlaka ters çevirerek yıkamalı ve mümkünse çamaşır yıkama filesi kullanmalısınız. Ters çevirme işlemi, kumaş yüzeyinin tambur ve diğer kıyafetlerle doğrudan sürtünmesini engelleyerek tüylenme sürecini yavaşlatır. Ayrıca düşük devirli sıkma programı ve yumuşatıcı kullanımından kaçınmak lif yapısını korumak adına atılması gereken en önemli adımlardır.
Çocuk okul çoraplarının ömrü nasıl uzatılır?
Çocuk okul çoraplarının ömrünü uzatmak için ayakkabı içi sürtünmeyi en aza indiren, ayak numarasından büyük veya küçük olmayan doğru bedeni seçmek gerekir. Çorapları yüksek ısılı kurutma makinelerinden uzak tutmak ve doğrudan güneş ışığına maruz bırakmadan kurutmak liflerin sertleşip kopmasını önler. Gün içinde ayakkabı içinde oluşan nemi emen doğal içerikli çoraplar seçmek de liflerin yıpranma hızını ciddi oranda düşürür.
Okul çorapları neden akşam olunca eski gibi durur?
Çorabın gün sonunda eski gibi görünmesi, genellikle kalitesiz boya ve zayıf iplik büküm tekniğinden kaynaklanır. Kalitesiz iplikler gün boyu yürürken oluşan ısı ve nem etkisiyle esnekliğini kaybeder ve gevşek yapısı nedeniyle yüzeyde küçük düğümler oluşturur. Eğer her gün yeni çorap açmanıza rağmen aynı sorunu yaşıyorsanız, çorapların üretiminde kullanılan liflerin sürtünme dayanıklılığı oldukça düşük demektir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
10 cevap 312 göst.
19 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Sebebine (500 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 333 göst.
0 oy
4 cevap 297 göst.
0 oy
5 cevap 264 göst.
26 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Kederlianne (1,166 puan) tarafından soruldu

Kategoriler