Haftada 1200 gram verdim, yağ oranımı nasıl düşürebilirim?

0 oy
136 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (6,224 puan) tarafından

Evet bir haftada tam 1200 Gr vermişim ki son 3 günü regl olmasına rağmen pes etmemek en önemlisi bu süreçte gündüz kalori hesabı yaparak protein ağırlıklı beslenerek gece açliğını da koruyarak güzel geçti bu hafta bayrama kadar pes etmek yok ideal kilom 68 70 ama 3 doğum yapmış biri olarak 70 e de razıyım 

Yaz boyunca istediğim kıyafetleri giyebileceğim inşallah 

Dün akşam yarım çay bardağı yeşil mercimek haşladım 4-5 kaşık eriyordu ve marulla salata yaptım yedim gayet doyurucu ve güzeldi öneri olsun 

Sizde nasil durumlar

image

Bir de yg oraniniı nasıl düşürebilirim şekerli yağlı şeyleri zaten kestim göbek egzersizleri de yapıyorum ama

6 Cevaplar

0 oy
önce (30,272 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

O mercimekli salata çok güzel bir şey diyet sürecinde tanışmasam asla ağzıma koymazdım ama şu an diyet yapmıyorken de yerim ve gerçekten onu yiyince doyardım 

önce (6,224 puan) tarafından

Bende normalde yemeğini yapardım ama evet salatası da çok güzel 

-Reklam-
+1 oy
önce (2,741 puan) tarafından

Bende 75 ile başladım 

Bu sabah 70.600 geldim 

3 haftada verdim 

önce (762 puan) tarafından

Dun 17bın adım atmıştım sjsjs 11 km falan kahvaltıda yapmamıştım sjsj 

Ama 20 gunde Baska kacamagım yok

Dıyet kafasıyla bakmıyorum artık duzenlı sağlıklı beslenip gecıyorum 20 gundur beyaz ekmek makarna pılav hıcbırsey yok 

önce (2,741 puan) tarafından

Bi düzene koysan kendini rahat verirsin 

Sabah kahvaltısız olmaz daha çok acıkıp diğer öğünü daha aç önce daha çok yemiş olarak tamamlarsın 

@Osoncikolatabenim bende 70 hedefim 1 68 benimde boy 25 yaşındayım . @Esma& sen kaç kilosun 

Boy  1.70 Hedef İlk asamada 80 sonra 70 sonra 65 :)

27 yasındayım 

0 oy
önce (1,877 puan) tarafından

Allah'ıma şükür yememden kesmeden diyet yapmadan 2 kilo vermişim üç hafta içinde diyebilirim 

Oo çok iyi canım bende öyle sadece sağlıklı şeyler yiyorum 

önce (1,877 puan) tarafından

Valla bacım sağlıklı besleniyorum desem yalan olur bu aralar iştahım kesildi az yiyorum ondan oldu sanırım 

0 oy
önce (5,279 puan) tarafından

Bende 84 le başladım bugün 80.8 i gördüm iki hafta olacak salı günü ama ben çok sıkı diyet yapmıyorum. Porsiyon küçülttüm ve 7 den sonra birşey yememeye çalıştım. Birde bu uygulama hangisi acaba 

Aynen gece açlığı çok iyi kilo verdiriyor 

önce (5,279 puan) tarafından

Kesinlikle önceden her gece mutlaka birşeyler atıştırırdım şimdi birkaç kilo daha versem bana yeter. Fazlasında gözüm yok 😄

0 oy
önce (19,602 puan) tarafından

Ben de motivasyon istiyorum yarabbelalemin 59 kaderim olmamalı ya sürekli yiyorum 

59 çok güzel bir kilo bence 🫠

0 oy
önce (8,076 puan) tarafından

Bnmde başlamam lazim 84.25olmusum😏

Bende 80 i gördüm bayramda ama toplarladim çok şükür 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Haftada 1200 gram vererek sağlıklı kilo vermek mümkün mü?
Haftada 1200 gram vermek, sağlıklı ve sürdürülebilir bir zayıflama temposu olarak kabul edilir. Bu süreçte protein ağırlıklı beslenmek ve gece açlığını kontrol altında tutmak, metabolizmayı destekleyerek kas kaybını önlemeye yardımcı olur. Önemli olan, vücudun ihtiyacı olan besinleri alırken kalori açığı oluşturarak yağ yakımını maksimize etmektir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bölgesel yağ oranını düşürmek için nasıl beslenmeli?
Bölgesel yağ oranını düşürmek için şekerli ve aşırı yağlı gıdaları beslenme düzeninden tamamen çıkarmak en etkili yöntemdir. Protein ağırlıklı beslenmek, kas kütlesini koruyarak vücudun sıkılaşmasına yardımcı olurken, lifli sebzelerle (yeşil mercimek veya marul gibi) hazırlanan öğünler tokluk süresini uzatarak gereksiz kalori alımını engeller.
Regl döneminde kilo vermeye devam etmek için neler yapılmalı?
Regl döneminde vücutta oluşan ödem nedeniyle tartıda değişim yaşanabilir ancak bu süreçte pes etmemek, sağlıklı beslenme rutinini korumak çok önemlidir. Tuz tüketimini azaltmak, bol su içmek ve düzenli hareket etmek regl dönemindeki şişkinliği yönetmenize yardımcı olur. Motivasyonu yüksek tutarak sürece devam etmek, dönem sonrasında daha hızlı sonuç almanızı sağlar.
Göbek bölgesindeki yağları eritmek için hangi egzersizler etkilidir?
Göbek yağlarını eritmek için sadece karın egzersizleri yeterli olmayıp, tüm vücudu çalıştıran kardiyo hareketlerini programa eklemek gerekir. Haftalık kalori takibi yaparak uygulanan düzenli egzersiz rutini, yağ yakımını hızlandırarak göbek bölgesinin daha çabuk incelmesine destek olur. Egzersizleri, şeker ve sağlıksız yağlardan uzak bir diyetle desteklemek en kritik başarı faktörüdür.
Kilo verme sürecinde porsiyon kontrolü nasıl sağlanır?
Porsiyon kontrolü sağlamak için her öğünde protein, sağlıklı karbonhidrat ve lif dengesini kurmak gerekir. Örneğin, haşlanmış yeşil mercimek gibi bitkisel protein kaynaklarını yeşilliklerle salata haline getirerek tüketmek, düşük kalorili olmasına rağmen uzun süre tokluk hissi sağlar. Kalori hesabı yaparak porsiyonları küçültmek, ideal kilonuza ulaşmanızı kolaylaştırır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 189 göst.
12 Ekim 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
22 cevap 969 göst.
0 oy
37 cevap 1,293 göst.
+1 oy
36 cevap 871 göst.
9 Aralık 2025 Diğer kategorisinde NuReLLa -_- (41,386 puan) tarafından soruldu

Kategoriler