Kolik bebekle misafir ağırlarken yanlış bir şey mi söyledim?

0 oy
206 göst.
önce Diğer kategorisinde (61 puan) tarafından

Dün birkac aile misafirim vardi bebek gormeye ve yeni eve tasindim hayirli olsuna gelmisler bebegimde kolik bir bebek bu nedenle durmuyor. Ama onlarin gelmesinden rahatsiz olmadim bebegim durmayinca gidelim biz dediler bende oturun cok iyi oldu geldiginiz gecen bir arkadasta geldi cocugumuzun oldugundan haberi yokmus cocuk durmayinca hemen gitmek istediler onlarinda gitmesini istemedik ama gittiler dedim aslinda ben kotu birsey dedigimi dusunmuyorum ama misafirlerden biri yani biz varken vakit gecsin oturun diyor demek istiyor dedi kendimi kotu hissettim sizce ben gecenki gelen misafiri anlatmakla kotu birsey mi yaptim kendimi cok kotu hissediyorum sanki adamlarin geldigini istemez gibi mi konusmusum

Bu arada bana iş yaptirmadilar hep kendileri yaptilar

6 Cevaplar

0 oy
önce (2,702 puan) tarafından

Yoo zaten yanlış anlamamışlar ki doğru anlamışlar. bence bişey yok bu konuşmada. ben de diyorum misafirlerime aynısını... oturun zaten gece de uyumuyoruz biz genelde isterseniz 2, 3 e kadar oturun diyordum kızlarım küçükken. misafir olunca vakit daha iyi geçiyor. çocuk misafir varken de durmuyor yokken de durmuyor. misafir varken en azından bi yandan konuşmaya çalışınca stres oranım azalıyor benim.

önce (61 puan) tarafından

Ama onlar yanlis anladi sanirim beni dunden beri kafam agriyor

öyle düşünüyorsan arayıp sor için rahat etsin. bence yanlış anlamamışlar gibi ama sorarak içini rahatlatırsın. hem yanlış anladılarsa açıklarsın kendini

Direkt yuzume demezler bence yanlis anladiklarini mutfaktata dedi cocugun buyusun gelir gideriz diye bende buyumesede gelip gidelim valla ozledim sizleri herzaman beklerim dedim ama durumu kurtardim mi kurtarmadim mi bilmiyorum

kız amaaan ufak tefek şeylere de alınıyorlarsa sal gitsin zaten. bence alınmalık yanlış anlamalık bişey yok. takmaya değmez. dediğim gibi rahat edeceksen ara konuş ama bence sorun etmemişlerdir. ben herkese diyorum. sorun edip alınan varsa da farkında değilim zaten de kendileri bilir.

-Reklam-
0 oy
önce (638 puan) tarafından

Demeyeydin iyiydi 😂o gelen arkadas hamileligini de mi gormedi duymadıı kız onlar kalktı ise bize müsade demislerdir

Yakin oturmuyoruz farkli sehirdeyiz xok sıkta gorustugum biri degildi. Aksamki misafirlerim yanlis anlamis mi sence beni

Bu arada farkli gunlerde geldi misafirlerim

önce (638 puan) tarafından

Yani soylemeseydin iyiydi ayıp olmamastir da şey diye dusunmustur e onlar kalktı çocuk durmuyor diye bizde kalkmaliyiz kendilerini kötü hissetmislerse bilmiyorum ayıplik durum yok bence ki ben o kadar takintiliyim ayıp göremedim 

Onlar cocik durmayunca zaten gitmek icin israr ettiler bende gecen boyle birsey oldu onlarinda gitmesini istemedik sizinde istemiyoruz ozledik birbirimizi muhabbet edelim demek istedim ama galiba yanlis anlasildim dunden beri kafam agriyor

0 oy
önce (8,921 puan) tarafından

Ben yanlış anlaşılacak bir durum göremedim burda sen oturmaları istemişsin herşeye alınan insanı hiç sevmem 

0 oy
önce (4,571 puan) tarafından

Bence bir sıkıntı yok

0 oy
önce (6,179 puan) tarafından

Yok ya bence de yanlış anlamamışlardır

0 oy
önce (1,398 puan) tarafından

Sen kendini misafirlerin yerine koy sen olsan alınır mıydın kötü duşunurmuydun ev sahibi bunu dedi diye. Ben şahsen degil alinip yanlış anlamak hoşuma giderdik iyiki gelmişiz destek oluyo ona diye sevinirdim. Bu lafta akniyet arayan insan her lafta arar o yüzden hiç kafana takma 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kolik bebekle misafir ağırlarken kendimi nasıl rahatlatabilirim?
Kolik bebekle misafir ağırlarken beklentilerinizi düşük tutmak ve kendinize karşı anlayışlı olmak en önemli adımdır. Bebeğinizin ağlama krizleri sırasında misafirlerinizden destek istemekten çekinmeyin ve süreçle ilgili dürüst olun. Unutmayın ki gerçek dostlar, bebeğinizin huzursuzluğunu anlayışla karşılayacak ve size ekstra iş çıkarmadan sizinle vakit geçirmek isteyecektir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Misafirlere bebek varken evde kalmalarını söylemek ayıp mı?
Misafirlerinize kalmaları için ısrar etmeniz, onların varlığından memnun olduğunuzu gösterir ve nezaket kurallarına aykırı bir durum değildir. Bebekli bir evde misafirlerin gitmek istemesi veya sizin kalmalarını istemeniz gayet insani bir durumdur. Eğer niyetiniz misafirleri kovmak değil, ağırlamak ise bu durum yanlış anlaşılmamalıdır; samimi bir iletişimle durumu açıklığa kavuşturmak mümkündür.
Yeni doğum yapmış biri misafir karşılarken nelere dikkat etmeli?
Yeni doğum yapmış biri olarak misafir karşılarken kendi fiziksel ve duygusal sınırlarınızı belirlemek önceliğiniz olmalıdır. Kendinizi yormamak adına misafirlerden yardım isteyebilir veya kısa süreli ziyaretleri tercih edebilirsiniz. Bebeğinizin kolik olması gibi özel durumlarda ziyaret saatlerini bebeğinizin daha sakin olduğu saatlere göre planlamak hem sizin hem de misafirleriniz için daha konforlu bir deneyim sağlar.
Misafirlerle iletişim kurarken yanlış anlaşılmamak için ne yapılmalı?
Misafirlerle iletişim kurarken yanlış anlaşılmaları önlemek için niyetinizi açık ve samimi bir dille ifade etmeniz yeterlidir. Geçmişteki bir olayı örnek göstererek durumu açıklamanız, aslında misafirlerinizi sevdiğinizi ve onlarla vakit geçirmek istediğinizi vurgulamanın bir yoludur. Bu tür açıklamalarda suçlayıcı bir dil kullanmamaya ve sadece kendi duygularınıza odaklanmaya özen göstermek, iletişimin sağlıklı ilerlemesini sağlar.
Kolik bebek sahibi anne misafir kabul etmeli mi?
Kolik bebek sahibi olmanız misafir kabul etmenize engel değildir ancak kendi enerji seviyenizi gözetmeniz kritik bir noktadır. Eğer kendinizi hazır hissediyorsanız ve misafirleriniz size yardımcı olacak anlayışa sahipse kısa süreli ziyaretler sosyal destek almanıza yardımcı olabilir. Ancak kendinizi kötü hissedeceğiniz veya yorulacağınız durumlarda ziyaretleri ertelemek veya sınır koymak en doğal hakkınızdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 281 göst.
25 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde Ecenin annesiii (1,104 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 255 göst.
+4 oy
31 cevap 1,438 göst.
0 oy
4 cevap 223 göst.
14 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde Papatya9519 (383 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,506,259 soru

24,588,556 cevap

362,890 kullanıcı

...