Eşime yemek yapmadığım için vicdan azabı çekiyorum, haklı mıyım?

0 oy
323 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (1,023 puan) tarafından

Günlerdir diyetteyim kızlar yağsız ve sağlıklı şeyler yemeye çalışıyorum bu süre zarfında eşime onun hiç kilo problemi yok fit biri hiçbişeyini eksik etmedim çorbasını yaptım sebze yemeğini yaptım gün geldi köfte kızarttım gün geldi tavuk kızarttım yoğurdunu ayrı verdim hurma bile verdim yanına terayglı pilavlar vs bugün eşim gece vardiyası kaldırmaya çalışıyorum dolapta kabak yemeği ve pilav vardı onlardan yeriz dedim yanına bişey yaparım sana dedim bana doğru düzgün bir ana yemek yapmıyorsun dedi bilmiyorum bu lafa çok sinirlendim ve kavga ettik günlerdir ona ayrı kendime ayrı yemek yapıyorum kızım yemek seçiyor ona farklı yemek yapıyorum 7 aylık bebeğime ayrı ek gıda hazırlıyorum bana haksızlık ediyor bence kavga sonrası tekrar uyudu ö.küz saati yaklaşınca ona yemek yapmadım kaldırdım kendin yap dedim doğru düzgün ana yemek şimdi kalkmış menemen yapıyor şu an şimdide saçma sapan vicdan azabı oturdu yorumlarınızı bekliyorum.

9 Cevaplar

+2 oy
önce (871 puan) tarafından

Yooo sen elinden geleni yapmışsın vicdan azabı çekiceğin bir durum yok 

-Reklam-
+1 oy
önce (1,874 puan) tarafından

Ahh bacım ahhhh fazla yüz verirsen olacağı bu erkeklere gereğinden fazla yüz verilmemelidir

Denenmiş onaylanmıştır ✓

+1 oy
önce (2,394 puan) tarafından

Alıştırma bırak kendi yemegini yapsın hak etmiyorlar vicdan merhamet 

0 oy
önce (287 puan) tarafından

Niye vicdan azabı çekersin ki sen ona güzel yemekler yapmışsın o sana haksızlık etmiş senin hakını yemiş senlik Bi durum yok 

0 oy
önce (922 puan) tarafından

Hiç boşa vicdan azabı çekme . Yapsın yesin . Duruşunu bozma ki seni bı daha kıramasin. 

0 oy
önce (18 puan) tarafından

Yemek beğenmeyen kalksın kendi yapsın yesin. Yada aç dursun . Valla hiç kimse içinde ayrı yemek yapmayın herkese ortak yemek yeterde artar bile . Çocuk evde anne baba yemwk seçerse çocukda seçer.

0 oy
önce (30,237 puan) tarafından

Kadınlar kendilerine vakit ayırdığında erkekler kendi kendilerine tribe giriyorlar aylarca tatlı yemeyen eşim benim diyete başladığım hafta sütlaç vs istemişti gidip hazır tatlı almıştı. Kaldı ki kendime özel bir şey de yapmıyorum sadece porsiyona dikkat ediyordum yine de sanki onu aç bırakıyormuşuz gibi davranıyorlar hem bakımlı güzel kadın isteyip hem de o süreci baltalamaktan ne anlıyorlar çözemedim 

0 oy
önce (415 puan) tarafından

Sen ona böyle şeyler yapıyorsan O niye sana böyle bir şey dedi acaba Belki de beraber mi yemek istiyor o yüzden mi lafının sözünü etti acaba ya da başka şeyler mi bekliyor

0 oy
önce (6,179 puan) tarafından

Biz de sırf bu diyet yemekleri için kaç defa eşimle kavga ettik diyor ki bu ne bu ne dedim neyse mi karışma Sen sana ayrı yemek yapıyorum Ramazan'da bile ona dört dörtlük hazırlıyordum yine de içinde illa bir laf ediyordu 🤦🏼‍♀️

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Evlilikte yemek yüzünden çıkan tartışmalarda haklılık payı nasıl belirlenir?
Evlilik içi tartışmalarda haklılık payı, tarafların sorumluluk paylaşımı ve iletişim tarzı üzerinden değerlendirilmelidir. Özellikle çocuk bakımı ve ev işleri gibi yoğun bir tempoda, partnerin gösterdiği çabanın takdir görmemesi ve üzerine eleştiri alması haksızlık olarak kabul edilir. Sağlıklı bir ilişkide, tarafların birbirinin emeğine saygı duyması ve beklentileri suçlayıcı bir dille değil, yapıcı bir diyalogla ifade etmesi esastır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşime karşı hissettiğim yersiz vicdan azabından nasıl kurtulabilirim?
Eşinize karşı duyduğunuz vicdan azabından kurtulmanın yolu, sınırlarınızı belirlemek ve kendi emeğinizin değerini kabul etmektir. Bir yetişkin olarak eşinizin kendi temel ihtiyaçlarını karşılayabileceğini unutmamalısınız; yemek yapmak bir görev değil, bir paylaşımdır. Kendinize ayırdığınız vakti ve gösterdiğiniz özeni 'bencillik' olarak değil, kişisel bakımınız için gerekli bir adım olarak görmeniz vicdan azabınızı hafifletecektir.
Küçük çocuklu ailelerde ev işleri ve yemek sorumluluğu nasıl dengelenir?
Küçük çocuklu ailelerde ev işleri ve yemek hazırlığı, evdeki iş yükünün somut bir şekilde listelenmesi ve görev paylaşımı yapılması ile dengelenir. 7 aylık bebek bakımı ve kişisel diyet süreci gibi yoğun zamanlarda, eşin sorumluluk alması bir seçenek değil ihtiyaçtır. Haftalık menü planlama veya basit yemek alternatifleri üzerine anlaşmak, çatışmaları azaltır ve yükün tek bir kişide birikmesini engeller.
Evde yemek seçen çocuk ve bebek için ayrı beslenme düzeni nasıl kurulur?
Farklı yaş grupları ve diyet ihtiyaçlarına uygun beslenme düzeni kurmak için tek tencere sistemini benimsemek en pratik yöntemdir. Temel bir sebze yemeğini herkes için hazırlayıp, yanına ek protein veya karbonhidrat seçenekleri ekleyerek üç ayrı yemek pişirme zorunluluğundan kurtulabilirsiniz. Bebeğinizin ek gıda hazırlığını ise haftalık porsiyonlar halinde dondurucuda saklayarak mutfak süresini minimuma indirebilirsiniz.
İlişkide beklentilerin karşılanmaması durumunda sağlıklı iletişim nasıl kurulur?
İlişkide beklentilerin karşılanmadığı hissedildiğinde, kavga anı yerine sakin bir zamanda 'ben dili' kullanarak duyguları ifade etmek en sağlıklı yöntemdir. 'Bana haksızlık ediyorsun' demek yerine, 'Gün içinde bebekle ilgilenirken ve diyetime sadık kalmaya çalışırken, yemek konusunda tek başıma çabalamak beni çok yoruyor' gibi somut cümleler kullanın. Ortak sorumlulukların netleştirilmesi, gelecekteki tartışmaların önünü kapatacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 453 göst.
8 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 176 göst.
0 oy
2 cevap 423 göst.
0 oy
19 cevap 843 göst.

Kategoriler

1,506,259 soru