4 yıldır uyuyamıyorum, emziren bir anne olarak ne yapmalıyım?

0 oy
240 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (2,773 puan) tarafından

Hayırlı geceler hanımlar 🩷Şunu sormak istiyorum benim gibi uyku sorunu yaşayan varmı aramizda önceden böyle değildim son 4 yıldır uyuyamıyorum babamı kaybettim üstüne köyde kavga çıktı gece ev tarandı felan bilenler biliyo işte ondan sonra yok ne yapıyorum uyuyamıyorum gece 4 anca daliyorum oğlum emmeye kalkıyor 3 4 kere sabah 9 gibi ayaktayım işte ama vücut uyku istediği için başıma ağrı giriyo daha sinirli oluyorum dk uyku hapi veriyomus ama emiyor oğlum sizdede uyku sorunu varmı 🤷

7 Cevaplar

0 oy
önce (26,817 puan) tarafından

Bu derece uyku sorunu psikolojik olarak yardım gerektirir dostum. Allah kolaylık versin inşallah çözebilirsin

önce (2,773 puan) tarafından

Ah bi gidebilsem ama şuan mümkün değil aslında gitsem beni dinlese ooo 😊

-Reklam-
0 oy
önce (740 puan) tarafından

Ben ne uyku hapları aldım inan ki iş beyinde bitiyor  benim de uyku sorunum var maalesef 

Valla hap istemiyorum kafa dolu olunca hap işe yararmi onuda bilmiyorum yatağa yattim şuan hep biseyler aklıma geliyor düşün düşün içimden dua okuyarak dalmaya çalışıyorum ama yok yani 

Hap işe yarıyor şak diye gidiyorsun ama nereye kadar hap içebilirsin ki  bende uyuyamayınca oğlana aldığım bay bay night tan içiyorum hatta en çok ben içiyorum 😂 

Allah seni😅 içme o zararlı diyolar cocugada verme sakin valla ben korkarım benimkiler bana cekmemis Allah'tan 

Yıllardır kullanıyorum  kullanmayana da saygı duyarım 

0 oy
önce (381 puan) tarafından

Aynı sorun bende de var, şunu söyleyeyim en büyük etken çok düşünmek. Her gün aynı şekilde uyumamazlık olmuyor ama ne zaman çok düşünsem, yarın bir işim olsa ya da bir olay yaşasam birkaç gün çok zor uykuya geçiyorum. Yatağa yatıp 3-4 saat uyuyamadığım bazen ağladığım bile oluyor. Ben zihnimi susturamadığım için uyuyamıyorum. Tavsiye verebilsem keşke sana. Sadece yattığın an hemen uyku moduna geç, aklına bir şeyler geldiği an kafandan at onları. Yoksa konu konuyu açıyor uyuyamıyor insan🥲

AHANDA bu ben bütün gün durup geceyi bekleyen

0 oy
önce (342 puan) tarafından

bendende oldu 1 sene boyunca uyuyamiyordum ne Zaman hamile kaldım o zaman uykum düzene girdi bide geceler balli süt iç uyumana iki saaat kala kafanın içini bosalt 

Denerim 😊

0 oy
önce (951 puan) tarafından

çocuktan sonra bende öyle oldum ya gece ne kadar uykum olursa olsun mesela kız 9 10 gıbı uyuyor dıyorum onu uyutunca bende uyuycam ama yatakta donmekten saat 2 3u buluyor zaten kızda 3ten sonra sureklı uyanıyor biz kadınların derdi nasılda büyük ya 😏 

+1

Allah kolaylık versin bende öyleyim 

0 oy
önce (591 puan) tarafından

Ben de annemi kaybettikten sonra oldu papatya ve melisa cayi ise yariyo ya da psikolojikmen ise yarayacagini dusundugum icin mi bilmiyorum 

Valla köyde birsuru papatya kuruttum önüme gelene verdim bir kavanoz var doğum yaptigim zaman içtim öyle duruyo haklısın ama rahatlatiyo Allah rahmet eylesin annecigine

0 oy
önce (186,680 puan) tarafından

ben turkiyeden atarax almistim o guzel kafa yapiyo

Emzirdigim için içemiyorum ki bana sağlam kafa yapan seyler lazım aslında 😊

önce (186,680 puan) tarafından

emzirmeyi biraktin an basla 😅

Bakicam canım yoksa zombi gibiyim beynim beni yiyor 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Emziren annelerde uyku sorunu neden olur ve nasıl aşılır?
Emziren annelerde uyku sorunları genellikle hormonal değişimler, bebeğin gece beslenme rutinleri ve yaşanan stresli yaşam olayları nedeniyle tetiklenir. Uyku kalitesini artırmak için bebeğinizin gece beslenme saatlerini yavaş yavaş düzene sokmaya çalışabilir ve uyku öncesi sakinleştirici rutinler uygulayarak vücudunuzun melatonin salgılamasına yardımcı olabilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Yaşanan travmatik olaylar sonrası uyuyamıyorum ne yapmalıyım?
Travmatik olaylar sonrası gelişen uyku bozuklukları, zihnin sürekli tetikte olması nedeniyle yaşanabilir ve bu durum profesyonel destek gerektirebilir. Uykuya geçişi kolaylaştırmak için uyumadan önce teknolojik cihazlardan uzak durmak, gevşeme egzersizleri yapmak veya uzman bir terapistle görüşerek kaygı düzeyinizi yönetmek uyku kalitenizi artırabilir.
Emzirme döneminde uyku ilacı kullanmak güvenli midir?
Emzirme döneminde uyku ilacı kullanımı hem anne hem de bebek sağlığı açısından ciddi riskler taşıyabilir, bu nedenle mutlaka bir hekim kontrolünde ilerlenmelidir. Birçok ilaç süte geçebildiği için doktorunuz sizin için en güvenli olan doğal yöntemleri, beslenme takviyelerini veya süte geçmeyen tedavi seçeneklerini belirleyecektir.
Gece geç saatlere kadar uyanık kalmak vücudu nasıl etkiler?
Gece geç saatlerde uyumak ve yetersiz uyku almak, vücuttaki kortizol seviyesini yükselterek baş ağrısı, aşırı sinirlilik hali ve bağışıklık sisteminde zayıflama gibi sorunlara yol açar. Vücudun biyolojik saati bozulduğunda odaklanma güçlüğü yaşanabilir ve uzun vadede kronik yorgunluk sendromu gibi sağlık problemleriyle karşılaşma riski artar.
Bebeği emzirirken gece uykusunu düzenlemek için neler yapılabilir?
Gece beslenmelerinde uyku düzenini korumak için odanın loş olması, sessiz bir ortam sağlanması ve bebeği besledikten sonra hemen uyku moduna geri dönmek önemlidir. Mümkünse bebeğin gece beslenme aralıklarını uzatmak için gün içindeki beslenme miktarını artırabilir ve kendi uyku sürenizi bölmemek için gün içerisinde kısa kestirmeler yaparak dinlenebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 461 göst.
27 Ağustos 2025 Tatil-Seyehat kategorisinde Tekcocuk (2,024 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 308 göst.
0 oy
12 cevap 689 göst.
14 Mart 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mehmetcan Emir (890 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,506,297 soru

24,589,028 cevap

362,934 kullanıcı

...