Eşimin ailesine düşkünlüğü ve ilgisizliği ile nasıl baş ederim?

0 oy
371 göst.
önce Diğer kategorisinde (421 puan) tarafından

ben esime sen bizi hep ikinci plana atiyirsun öncelik biz değiliz aileniz dedim grce saat 12 ye kadar gelmiyorsun ailnede otuyorsun dedim sen sorunluklardan kaçıyorsun dedim bana karsi ne sevgini nede deger verdigini hic birseyini hissetmiyorum aslında baska olaylarda oldu uzun uzun yazmak istemoyorum ailesiyle ilgili ben dedim yeter artik dedim bosanalim bitsin dedim 

oda git dilekceni ver boşanirsin gidersin dedi 

bana senden bir halt olmaz dedi 5 cocukla bosnacakmis dedi ne istiyorsun çarşıda otuyorsun diyor tek mevzu ben csrsida oturmam koye gidip anasinin yaninda oturmamam 

yani burqya tasianali bir yil oldu burnumda kalkti durdu kendiside ortak casltigintek kurus parayida gormem ne zaman bisey desem borcum var der akil verin artik ne yapacam ben of 

7 Cevaplar

+2 oy
önce (3,800 puan) tarafından

Allah yardım etsin zordur halden anlamayanlar ömür gecirmek

önce (421 puan) tarafından

amin canım sağol kardesinden ortakliktan ayril dedim ayrilmiyor ailesi ayirmaz iki kardeşi kayin esimin ailesinin yaotigi kötülükten bahesetmek bile istemiyorum artik ne yqoacagimi şaşırdım 

-Reklam-
+1 oy
önce (5,267 puan) tarafından

Bizde başta böyleydik.bende çarşıda kirada oturuyordum ama sadece kışın 3 ay onda bile köye gitmemi istiyorlardı.bütün yaz boyunca kaynanamın 1 göz odasında kaldım ne banyo ne tuvalet 3 sene bu rezilliği çektim.sonra köye ev yapıp tamamen yerleştik.şimdide kaynanamgil çarşıya taşınacaklar.eşime gelecek olursak bu türler değişmez.köyde yaşasan çarşı da akılları kalıyor çarşıdayken köye kaçma derdindeler.boşanmayada götlerini yemez.anca lafta git boşan derler

seni carsidan getirdigi kenidismi giti çarşıya ne kadar terbisiz 

+1 oy
önce (4,987 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun 

0 oy
önce (6,113 puan) tarafından

5 cocuk olunca biraz düşünmek gerekir benim tek çocuk var Kara kara düşünüyorum  eslerin evine gelmesi ailesi ile zaman gecirmesi benim için çok onemli gerçekten saygı bittimi sevgi de bitiyor en kötüsü de değer gormemek ve ilgisizlik kadını mutsuz ediyor Allah yardimcin olsun varsa gidecek yerin bakanin veya mesleğin kendi ayağının üstünde durabiliyorsan kararini vermelisin

Benim tek cocuk var mesleğim de var yine de düşünüyorum kira kreş vs burda kimsem de yok bakalim nolcak 

allah sonumuzu hayir etsin sen niye dusunuyirsun 

Beni kendisi istemiyor mutsuzum sen olunca stresli oluyorum sevmiyorum vs diyor 4 sene önce de böyle olduydu evden gittiydi 7-8 ay ugrastiydim şimdi 2 yasina girecek kızım var gene ayni konusmuyor yemek yemiyor eve geliyor bunaliyorum deyip çıkıyor öyle değer vermiyor bağırıyor herseye saymıyor beni parası olsun kafa rahat olsun istediği gibi gelsin gitsin kisme karismsin istiyor ekonomik zorluk da var psikolojisi bozuldu diye düşünüyorum 

önce (0 puan) tarafından

Dava açıp nasıl vermiyorki ya hapis cezası yok mu 

Cok cok zor ihtimalle oda hepsini alamiyor son 2-3 ayin nafakasi neyse o kadar yatiyor odedigi an cikiyor bunun gibi basit caydirici seyler var 5-10 yil yatmiyor 😀

0 oy
önce (1,760 puan) tarafından

carsida oturmak

luksmu. zaten olmasi gereken kaynanandan ayri bir ev kurmak . ister carsi ister il ister ilce ister koy ne farkeder. carsida ev kiralayip kopek baglasa heralde ayni sey sayacak daha ne istiosun carsi diye tobe ya

demeki luksmus batmis bebim birda oturmam 6 gotumcemde evli hepsi carsilarda merkezelerde  bitek  ben ve letim carsidayiz ikimzide koya tasitrimak istiyroar o eltim dişli kcoasi dinliyor benimkisi oyke değil ailesin lafina bakıyor 

0 oy
önce (728 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun canim

0 oy
önce (1,012 puan) tarafından

Cano aile apartmanı mı bende çok çektim senin gibi kaynanam eşimin eve gelmesine izin vermezdi işten gelir gelmez kapıda beklerdi kocama gel napican gidip evde derdi kocam varmiyim yokmuyum bilmezdi aile apartmnaidyi yeter ya boşa yada taşınalım dedim taşındık Şükür şimdi eşim hiç oraya gitmez daha kıymetimi anlar oldu bunun tek çaresi onu aileisnden uaklaştırmak hakkinizda hayırlısı kuzum 😑

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Evlilikte eşimin ailesine aşırı düşkünlüğü sorununu nasıl çözebilirim?
Eşinizin ailesine olan aşırı düşkünlüğü sorununu çözmek için öncelikle beklentilerinizi net ve suçlayıcı olmayan bir dille ifade eden bir iletişim başlatmalısınız. Eşinize ailenizin öncelikli olması gerektiğini, bireysel sınırlarınızın ihlal edildiğini ve ortak zaman geçirmenin evliliğin devamlılığı için kritik olduğunu somut örneklerle anlatın. Eğer bu iletişim sonuç vermiyorsa, bir aile danışmanından profesyonel destek alarak çiftler arası sınır koyma konusunda rehberlik almayı değerlendirebilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşimin eve maddi destek sağlamaması durumunda ne yapabilirim?
Eşinizin evin giderlerine katkıda bulunmaması durumunda, yasal olarak Türk Medeni Kanunu'nun 186. maddesi uyarınca eşlerin evlilik birliğinin giderlerine güçleri oranında emek ve malvarlıkları ile katılma yükümlülüğü bulunduğunu hatırlatın. Öncelikle ortak bir bütçe planı oluşturmayı teklif edin ve finansal sorumlulukların paylaşılması gerektiğini açıkça belirtin. Sorun çözülmezse, bir hukukçuya danışarak nafaka veya aile konutu gibi yasal haklarınızı öğrenmek, finansal güvenliğinizi sağlamak adına atabileceğiniz önemli bir adımdır.
Eşim boşanmak istediğimde beni tehdit ederse hukuki haklarım nelerdir?
Boşanma sürecinde eşinizin sizi tehdit etmesi veya yıldırmaya çalışması durumunda, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında koruma talep etme hakkınız bulunmaktadır. Bulunduğunuz yerdeki Aile Mahkemesi'ne veya kolluk kuvvetlerine başvurarak uzaklaştırma kararı aldırabilir, şiddet veya baskı altında hissediyorsanız adli destek alabilirsiniz. Tehdit durumlarında delilleri saklamak ve hukuki süreçte bir avukat ile ilerlemek, haklarınızı korumak için en güvenli yoldur.
5 çocukla boşanma kararı alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
5 çocukla boşanma kararı alırken en önemli önceliğiniz çocukların psikolojik sağlığı ve gelecekteki bakım süreçleridir. Boşanma sürecinde velayet, iştirak nafakası ve barınma gibi konuların yasal güvence altına alınması gerekir. Çocuklarınızın eğitim ve yaşam standartlarının korunması için bir avukat aracılığıyla nafaka taleplerinizi ve çocukların velayet durumlarını netleştirin. Bu süreçte çocukların olumsuz etkilenmemesi için uzman bir pedagogdan destek alarak boşanma kararını onlara doğru bir dille açıklamanız hayati önem taşır.
Evlilikte sürekli görmezden gelinmek psikolojimi nasıl etkiler?
Evlilikte sürekli görmezden gelinmek veya duygusal ihmale maruz kalmak, ciddi bir duygusal tükenmişlik ve değersizlik hissi yaratır. Bu durum, özgüvenin zedelenmesine, depresyona veya kronik mutsuzluğa yol açabilir. Kendi iyilik halinizi korumak için öncelikle duygularınızı kabul edin ve bu sağlıksız döngüyü kırmak için kendinize bir çıkış planı hazırlayın. Eğer eşinizle olan iletişiminiz iyileşmiyorsa, kendi ruh sağlığınızı önceliklendirerek bir psikologdan destek almak, yaşadığınız bu zor süreci daha sağlıklı yönetmenize yardımcı olacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+3 oy
26 cevap 2,411 göst.
1 Ekim 2024 Ev & Yaşam kategorisinde Gullu_erhan (4,982 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 868 göst.
31 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+4 oy
24 cevap 2,062 göst.
10 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde hayrullahkubra (610 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 1,511 göst.
30 Nisan 2024 Aile & Aşk kategorisinde Ruhugencanne.. (721 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,505,996 soru

24,585,191 cevap

362,682 kullanıcı

...