Riskli gebelikte sürekli uyku hali ve halsizlik normal mi?

0 oy
280 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,387 puan) tarafından

Hayirli aksamlar gececiler napiyosunuz bi anlik alayim birazda dert yanayim dedim nasilsiniz keyifler nasil hayatiniz nasil elhamdülillah 

Sabahtan aksama kadar biraz yatakta biraz koltukta mayisip duruyorum gece de iyi uyuyorum aslinda 11 12de yatarim en gec sabah 9 9 bucuk gibi uyanirim ama ogle ezani okunmadan geri uykum gelir o saate kadar cok mu yorukuyosun deseniz yoo yatarak geciyo vakit yemek yapip ortaligi toparliyorum gunluk temizlik bile yapmiyorum hani sil supur yapamiyorum zaten riskli gebeyim yasak kalkip azcik bi is yapsam kendimi yordum deyip gidip yatiyorum e vucud acilmiyo ki enerjim yerine gelsin evim karanlik zaten o da cok etkiliyo beni ne zaman hava gunesli aydinlik olsa enerjim yerine geliyo bu sefer de kendimi yormamam lazim diye bisey yapamiyorum su riskli donem bitsede bi silkelensem kendime valla cok kotu oluyorun boyle hayirlisiyla vaktinde bi doguraydim sizde boyle misiniz kizlar 

9 Cevaplar

+1 oy
önce (13,050 puan) tarafından

Gereksizleri ayıklıyorum merviş napim 

önce (1,387 puan) tarafından
+1

Kolay gelsin gulum ne zaman taşınıyorsun nasipse 

+1

Önümüzdeki ay evi ayarlicam eşyaları calan yıkayıp dizicem yeni aldıklarımın kurulumu yapılacak tam taşınma Haziran'da kuzum okula yakın bulursan onuda beklemicem meloşun okulunu bekliyorum yani beyaz eşya mobilyayı aldım halı ve perdeler kaldı tek 

+1

Hadi hayirlisi insaAllah 

+1

Kolaylıkla olsun inşallah karmaşa çok yoruyor beni 

-Reklam-
+1 oy
önce (1,017 puan) tarafından

Hayırlı geceler canım 😘 gebesin ya ondandır bende öyleydim gebeyken gözlerim açılmazdi gel gör ki kızken de öyleydi şimdi d öyle sabah akşam yatarım 😁

Hec gozel deeell ben yatmayi seviyorum da boyle tembellik sevmiyorum 🤭

+1 oy
önce (16,937 puan) tarafından

Sağlıkla sıhhatle kavuştursun inşallah 🤲

Amin canim insaAllah 

0 oy
önce (2,041 puan) tarafından

hayırlı geceler 🥰

aman dikkat et kendine bolbol dinlen bende benim kızı uyutmaya çalışıyorum ama o kazanacak gibi bu savaşı eşim içerde bekliyor ki oturup sohbet edelim belki bi şeyler izleriz diye ama uyuyabilirim her an 😄 bebekten sonra her fırsatta sadece uyumak istiyorum 😂

Dinlenme isinin ucunu fazla kacirdim hocam tembellestim yanlislikla uyudukca uyuyasim geliyo 🤭 senin durumu da yasayip cok uyuyakaldigim oldu aman bu saatten sonra ne izlicen bosver yat gitsin 🤭🤭

önce (2,041 puan) tarafından

vallahi insan kendine vakit ayırmak istiyor güzelim, napalım 😅 şimdi uyudu bi yarım saat kendime ayırayım dedim 

Yine haklisin ♥️

0 oy
önce (558 puan) tarafından

34 haftaligim aynıyım ama cumartesi gününden beri biraz toparlanmaya başladım ve eve girdim ayaklandirdigim evi bitirmeye çalışıyorum temizlik kadar nankör bir şey yok ya evi talan edip bıraktım bir haftadan fazla öyle kaldı artık mecbur kaldım düzeltiyorum 

Bencede oyle yap ne koycan 

Poğaça börek sarma dolma niyetindeyim dondurucada  közlenmiş patlıcan menemen fasulye bamya biber dolu yeterli olacaktır diye düşünüyorum bir süre idare eder beni bunlar ekstra aklıma gelen bir şey olursa yaparım dondurucum büyük sandık tipi hatta ekmek yapacam baya elimin altında olsun diye 

Benim tek sıkıntım ekmek canım yoksa yemek ne olsa yaparım hafif şeyler biz ekmek almıyoruz evde kendim yapıyorum bu yüzden baya yapıp dondurucuya atarım 

Ekmek isi sikintiymis ya Allah kolaylik versin 

Aynen baya yoruyor bende tek seferde yapmicam canım günlere bölüp yapacam

0 oy
önce (426 puan) tarafından

Rabbim sağlıkla kucağınaa alsın inşallah canım🤲 benımde çocuklar uyudu Tv izliyorm 32 haftalık oldum bende gece bacak krampları ve varis agrısı benı yoruyo hayırlısıyla bu altı hafta bıtsede dua edıyorum❤️

Amin canim sanada insaAllah az kalmis kiz gozun aydin sana 

önce (426 puan) tarafından

Sağol canm🩷

0 oy
önce (753 puan) tarafından

Hayırlı geceler canim . Senin hamile olmadigin gunleride biliriz . Maşallah güzel güzel yazardin yaptığın temizlikleri. Doğumdan sonra bı yenilenme gelir Allah'ın izniyle❤️🌸

+1

Ay Allahim sen baya iyi takip ediyomussun burayi kiz niye daha once uye olmadin Allah askina sanki cok eski bi arkadasimmissin gibi ama degilmissin gibi degisik duygular icindeyim 🤭 ♥️

önce (753 puan) tarafından

Keşke daha önce olsaymisim canim . Ne biliyim bir sürü olaylar vardı burda güvenlik açığı felanda olunca . Neyse buna şükür diyorum .Bende bir çoğunuz çok yakın arkadasimmis gibi hissediyorum ve seviyorum 

+1

Her konuya da hakimsin masaAllah 🤭

0 oy
önce (916 puan) tarafından

Hayırlı geceler canım 🥰 şimdiden dinlen doğurdugunda bu kadar dinlenemıyceksın😂😂 napalım kızı uyuttum bende biraz ders çalışcam boş boş çalışmıyım diye meyve falan sordum bu saatte 🤭   tabı beynımdekı sesleri susturabılırsem baslıycam😂 

Yat yat sistim ayol hic tarzim degil 

Ne dusunuyosun kiz 🤭

önce (916 puan) tarafından

eş ailesi beni delirtiyor içimden onlarla kavga edıyorum 😂 ama en yakın zamanda gercegı olcakmıs hissi var bende şuan😂 

Allah yardimcin olsun 🤭

0 oy
önce (5,748 puan) tarafından

1 saattir uyuyup uyanıp tekrar uyumaya direnen oğlumla uğraşıyorum. Neredeyse 22 aylık oldu daha deliksiz uyumadım bu nedir yaw

Kız 5 ay oldu bıraktırdım sırf deliksiz uyusun diye önceden 6 7 kez kalkardı şimdi 2 😂

Benim arkadasin oyleydi cocuk uyku ne bilmiyodu resmen zamanla duzeldi 

Ya uyanınca yanıma alınca yine uyuyor hemen şimdi eşim geldi yanımda diye bunu sallayıp beşiğine koyayım diyorum kıyamet kopuyor (eşim eyalet dışında çalışıyor normalde 10 15 günde bir eve geliyor diye rahattık oğlumla 😂) neyse şimdi taşınma var diye geldi eşim 4 5 günlüğüne bu beni maf etti geceleri 😂

Ver babasina baksin kiz nolmus hep sen mi bakacan 

Kız o da ayda birkaç gün geliyor tırda hep uykusuz oğlum ben sallamazsam uyumuyor babası uğraşsa da ağlıyor tekrar bana geliyor 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Riskli gebelikte evde enerjisiz hissetmek normal mi?
Riskli gebelik sürecinde hareket kısıtlılığı ve sürekli dinlenme ihtiyacı, fiziksel aktivitenin azalması nedeniyle vücudun hantallaşmasına ve enerjisiz hissedilmesine yol açabilir. Bu dönemde bedensel hareketin kısıtlanması metabolizmanın yavaşlamasına neden olsa da, doktorunuzun belirlediği istirahat kurallarına uymak bebeğin sağlığı açısından hayati önem taşır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gebelikte gün içinde çok uyumak neyin habercisi olabilir?
Gebelikte gün boyu süren uyku hali ve sürekli mayışma durumu, genellikle vücudun artan hormonal değişimlere uyum sağlama çabası ve fiziksel kısıtlamaların yarattığı psikolojik yorgunluktan kaynaklanır. Eğer uyku düzeninizde ciddi bir bozulma yoksa ve 11-12 saatlik gece uykusuna rağmen gündüz hala uykuya ihtiyaç duyuyorsanız, bu durumu doktorunuzla paylaşarak kan değerlerinize baktırmanız gerekebilir.
Riskli gebelikte evde vakit nasıl daha verimli geçirilebilir?
Riskli gebelik sürecinde ağır ev işlerinden kaçınmak zorunludur; bu nedenle enerjinizi tüketmeyecek hafif aktiviteleri tercih etmelisiniz. Gün içinde kısa süreli pencere kenarı dinlenmeleri ile doğal gün ışığından faydalanmak modunuzu yükseltir, ayrıca otururken yapılabilecek hafif el işleri veya okuma aktiviteleri zihinsel olarak daha canlı kalmanıza yardımcı olur.
Gebelikte karanlık ortam enerjiyi nasıl etkiler?
Gün ışığı eksikliği ve karanlık ortam, vücudun biyolojik saati olan sirkadiyen ritmi olumsuz etkileyerek serotonin seviyesinin düşmesine ve kendinizi daha bitkin hissetmenize neden olur. Mümkün olduğunca gün içinde perdeleri açarak doğal aydınlıktan faydalanmak, ruh halinizi iyileştirir ve enerji seviyenizi dengelemeye destek sağlar.
Riskli gebelik sürecinde halsizlikle nasıl baş edilir?
Halsizlikle baş etmek için öncelikle kendinize karşı nazik olmalı ve bu dönemin geçici bir süreç olduğunu kabul etmelisiniz. Dinlenirken vücudunuzu tamamen hareketsiz bırakmak yerine, yastık destekli pozisyonlarda hafif esneme hareketleri yapmak ve doktorunuzun onayladığı beslenme düzenine sadık kalmak, enerji seviyenizin biraz daha dengede kalmasına yardımcı olacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
52 cevap 1,141 göst.
25 Haziran 2021 Aile & Aşk kategorisinde Serpil ahmet (569 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 487 göst.
21 Mayıs 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Hilal&fatih (2,328 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 594 göst.
16 Ekim 2019 Diğer kategorisinde ALoN€ ANGeL ‍❤ (5,435 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,506,032 soru

24,585,647 cevap

362,707 kullanıcı

...