Kayınpederimden haksız yere özür dilemeli miyim?

0 oy
400 göst.
önce Diğer kategorisinde (103 puan) tarafından

Selam kızlar 

Ben aile apartmanında oturuyodum evim ayrı gibiydi ama şu an mecbur birlik oturuyorum 

Görümce oturduğumuz apartmanin alt katında 

Kayinpederim hediye tv aldı para yardımı etti evini bi güzel dört dörtlük her istediğini alıp düzdü 

Ben yıllar önce tasinirken pazardan bana kilim almışlar kayinvalide kayinpeder o da yırtıldı ve yırtık halıyı verdi kaynana bana bide dediler ki biz gazete kadigidinda yemek yedik (yani bisey isteme) demeye calistilar bide kendi bileziklerimi satmistim onlar bile yetmedi eşyalara eski eşyaları kullandim neyse

Sonra yeniden mecburen birlik oturmaya basladigimizda bana baskı yaptılar ben mutfaktan çıkmamam lazımmış tüm evin işini ben yapmam lazımmış Sonra bana beddua etti kaynana Sonra ben öyle bisey demedim diye yalan söledi Sonra kayinpederim sürekli bana bakiyodu bakislarindan rahatsız oluyodum bunu söledim eşime eşimde annesine babasına söledi şimdi benle hiç biri konuşmuyolar neymiş ben iftira atmışım ben gördüğümü sölüyorum dedim 

Şimdi kayinpedere işimiz düştü eşyanın biri kırıldı onun tamiri gerekiyo neymiş benden özür bekliyomuş bende dilemek istemiyorum daha öncelerde benim koluma küt diye anahtar attı sonra kızı durup dururken hakaret etti onu söyledim o senin ablan dedi ben ağlarken sana acımıyorum bile dedi bende özür dilemek istemiyorum 

Zaten çok kıskanç birisi 

10 Cevaplar

+5 oy
önce (804 puan) tarafından

Bugun ozur dilersin yarın bakışları artar hal ve hareketleri degısır sonra kımseyı inandıramazsın iftira atmazsan ozur dilemezdın derler 

önce (103 puan) tarafından

Evet doğru sölüyosun zaten bakışları çok kötü ondan korkuma özür dilemek istemiyorum dahada çok bakar diye 

önce (2,684 puan) tarafından

Ben de buna benzer şeyler yazacaktım. Adam cesaret alır net.

önce (804 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun canım ezdirme kendini lafını pat pat soyle onlar senden cekınsın

+1

Aynen cesaret alır sonra benim üstüme atar olayı sonuçta annem babam uzakta oturuyolar 

Allah razı olsun amanboswer 

Artık lafları bir bir sayıyorum onlara eskiden öyle değildim ama artık laf edemezler bana 

-Reklam-
+1 oy
önce (13,170 puan) tarafından

Sence dilemeli misin? Aynı evde yaşaman hata

Dilemek istemiyorum ki birlik oturmakta istemiyorum 

+1 oy
önce (4,400 puan) tarafından

Tamiri sadece o mu yapabilir başkasına yaptırın canım sizde

Bende başkasına tamir ettiririm

+1 oy
önce (2,811 puan) tarafından

Yani yaptıkları doğru bişey değil tabi onu desteklemiyorum da sen sana bakışından rahatsız olduğun bi takım şeylerden rahatsız olduğun kişiden neden yardım istiyorsun isterse aynı odada yan yana otur rahatsız olduğun insandan yardım istemen yanlış bana göre 

Ben yardım istemedim ki eşim sölemiş 

önce (64,703 puan) tarafından

esinde is yok erkek olup halledemiyor hep aileye mahkum yasiyor

Aynen öyle bende zaten dedim yüzüne seni adam yerine koymuyorum dedim 

+1 oy
önce (64,703 puan) tarafından

eşya tamiri icin nasil muhtac olunur ya yüzlerine bakmam 

Ben istemedim yardımı eşim istemiş 

0 oy
önce (2,498 puan) tarafından

Zaten bi kere çıkıp kurtulmuşsunuz keşke geriye dönmeseydiniz

0 oy
önce (1,760 puan) tarafından

niye biyle sacma sapan bir hayat yasiyorsunuz birkik oturmaktanne. bisey lazim olunca ozur dile bisey gerekince yapcar ayaklarima kapana kadar bu gider . herkesin evi barki ayri olsun niye birlik duruyosun. zamaninda kabul etmeseydin uyduruk kaydirik seyleri. 

kocanda afedersinde malmi biz enayimiyiz niye uyduruk kaydirik seylerde yasacckmisin ne munasebet dememis . gerekirse gece gunduz calisip iyisini alaymis. birlik yasiyosan ev herkesin is guc herkesin . kole gibi kimse calisamaz . ben kole degilim herkes ortaklasa yapar deyin . kocanda karim kole degil demeli:. kaldiki niye birliksiniz uc kurusluk bi koz odaya cikin milletin agiz kokusunu cekene kadar

0 oy
önce (213 puan) tarafından

Sen evin eşyalarıni kayınpederden değil eşinden beklemelisin özür konusunda da ben olsam dilemem ve mümkünse o evden çıkıp bir daha da görüşmem 

Ben zaten ondan bisey istemedim ki eşim istemiş 

önce (213 puan) tarafından

E sen ne alaka? Sen niye özür dileceksin ki . Adam da kendine yer aramış özür dilemek için 

Kendini bisey sanıyo evleri arabası var diye ben boyun eğmek zorundaymisim gibi gösteriyo

0 oy
önce (8,667 puan) tarafından

Ben dilemem özür 

Bende dilemek istemiyorum 

0 oy
önce (612 puan) tarafından

Özür dilediğin Ne iftiracı olrak kalacaksın hayatının sonun akadar. Ama haksızlık etmissen o adamda hayatinin sonuna kadar bu durumla hatırlanacak . Hakliysan geberdende özür dileme

Gerçekten bakiyo kız iftira atmıyorum ki onların işlerine gelmedi tabi 

Bende zaten özür dilemek istemiyorum çünkü haklıyım 

Ben şimdi özür dilesem bana iftiracı diycekler dediğin gibi

Zaten beni sürekli yalancı yerine koyuyolar çünkü gerçekleri söylüyorum işlerine gelmedi yine 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kayınpederle yaşanan tartışmalarda özür dilemek zorunda mıyım?
Aile içi çatışmalarda özür dileme zorunluluğu yoktur; kişinin kendini haksız hissettiği veya sınırlarının ihlal edildiği durumlarda, iletişimi sağlıklı bir düzleme oturtmak için özür dilemek yerine sınırlarınızı net bir şekilde ifade etmek daha sağlıklı bir yaklaşımdır. Özür dilemek, yaşanan haksızlıkları veya size karşı yapılan olumsuz davranışları yok saymak anlamına gelebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Birlikte yaşarken kayınvalide ve kayınpeder ile sınırlar nasıl korunur?
Birlikte yaşarken kişisel sınırları korumak için eşinizle birlikte ortak bir duruş sergilemek ve evin düzeni veya sorumluluklar hakkında net kurallar belirlemek gerekir. Kendinizi rahatsız hissettiğiniz durumları eşinize net bir şekilde anlatmalı ve gerektiğinde aile bireyleriyle mesafe koyarak kendi aile huzurunuzu öncelik haline getirmelisiniz.
Aile apartmanında yaşarken karşılaşılan baskılarla nasıl başa çıkılır?
Aile apartmanında yaşarken karşılaşılan baskılarla başa çıkmanın en önemli yolu, kendi yaşam alanınızın sınırlarını belirlemek ve eşinizle birlikte bağımsız bir hane olduğunuzu hissettirmektir. Ev işleri veya aile içi kararlarda üzerinizde kurulan psikolojik baskıyı reddederek, kendinizi değersiz hissettiren tutumlara karşı sakin ama kararlı bir duruş sergilemek faydalı olabilir.
Eşin ailevi sorunlarda tarafsız kalması ne anlama gelir?
Eşin ailevi sorunlarda tarafsız kalması veya taraf tutması, evlilikteki güven bağını ve çatışma çözme becerilerini doğrudan etkileyen bir durumdur. Sağlıklı bir evlilikte eş, aile bireyleriyle olan sorunlarda eşinin yanında durmalı ve haklı olduğu konularda ona destek vererek dışarıdan gelen haksız baskılara karşı bir kalkan görevi görmelidir.
Kayınpeder ile yaşanan iletişim kopukluğu nasıl düzeltilir?
İletişim kopukluğunu gidermek için öncelikle kendi haklılığınızı korumalı ve size yapılan saygısızlıklar karşısında özür dilemek yerine sağlıklı bir iletişim kanalı açmayı denemelisiniz. Eğer karşı taraf hatasını kabul etmiyor ve sizden haksız yere özür bekliyorsa, kendi değerlerinizden ödün vermeden bu iletişimsizliği profesyonel veya mesafeli bir şekilde yönetmek en doğru yoldur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
14 cevap 678 göst.
13 Kasım 2025 Aile & Aşk kategorisinde Pisupisu (1,850 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 451 göst.
28 Nisan 2023 Aile & Aşk kategorisinde Esha (570 puan) tarafından soruldu
+1 oy
42 cevap 1,604 göst.
7 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 612 göst.