Diyette nohutlu krep tarifini nasıl yapabilirim?

+2 oy
325 göst.
önce Yemek-Tarifler kategorisinde (5,746 puan) tarafından

Kızlar hepinize iyi günler dilerim bir haftadır diyetteyim ve 80 i gördüğüm tartıda bugün 77.45

Yi gördüm bu hafta pes etmedim ve Kurban Bayramına kadar da devam edeceğim inşallah 

Dün kesfette gördüm geceden nohutu çıkardım buzluktan ve denedim çok güzel oldu tadı denemek isteyenler olabilir nohut hem kaliteli bir karbonhidrat hemde protein kaynağı 

1 su bardağı nohut tarifte 2 bardak yazıyordu ben az olsun dedim  3 yemek kaşığı lor peyniri 2 yumurta sarisindan biraz ayırdım üstü için robottan çekiyorsun kabartma tozu tuz ekliyorsun bana biraz cıvık geldi harç 2 yk da Yulaf unu ekledim içinde kapya biber kaşar peyniri keten tohumu dereotu maydanoz zeytin vs de koyabilirsiniz bende evde olanlari ekledim ve hoşuma gitti tanesi 100 kaloriye yakın 

Sizinde tarifleriniz varsa beklerim 

(Tabağında sağlıklı yağ yok ama alışveriş zamanım gelmiş )

image

image

9 Cevaplar

+2 oy
önce (16,924 puan) tarafından

3 çoçukla kendini özen ve vakit ayırman büyük başarı 🤗

Bol eksiler dilerim canım 

önce (5,746 puan) tarafından
+1

Rica ederim 🥹

Öbür türküsü tam timarhanelik şirin 🥲

İnşallah 

-Reklam-
+1 oy
önce (4,977 puan) tarafından

İnsallah verirsin bende ınsallah almaya devam ederım 🥹

46yım hedef 55

Kız çok hafifmissin sen nerelerdesin bizde yemek kültürü çok fazla ya içli köfte lahmacun kadayıf baklava böyle lezzetleri yiyor musun 😊

Eşim kendısı lahmacuncu sjsjsj gerısını sen dusun gece lahmacun kebab gomuyorum ama yok olmuyo bide ben erzurumluyum hamur işi coktur bızde dusun yenı yenı aldım yoksa ben 43 kıloydum kızım var 4 yasında kımse ınanmıyor dogum yaptıgıma evlı olduguma artık sınırlerım bozuluyo sjsjj

Aynen ya bende diyecektim morelini bozmak istemedim ben en son 7 yada 8. Sınıfta o kilodaydim 😂🫣

Olmuyo ınan neler yaotım olmuyor makarna asırı derece yerım hemde ekmekle rşim geç gelıyor gelınce yemek ıstıyorum getırır yer ustuen yatarım dıyetısyen gıttım ılac kullandım aynıyım suan kendı kendıme almaya basladım hayretler ıcındeyım 

0 oy
önce (12,973 puan) tarafından

böyle tarifleri seviyorum ben, ara ara deniyorum. simit tarifi var onu deneyeceğim ben de. 

umarım hedefine ulaşırsın ben de deniyorum ama diyete başladım ilk hafta regl, sonra hasta oldum, hala iyileşemedim 😅 ama midemi terbiye ettim bence bu bile bir şey 

Evet ben de fasulye ile yapılan simidi gördüm onu da deneyeceğim ben de bu aralar çok kaçırmıştım işin ucunu ama toparladım bu hafta bakalım

0 oy
önce (823 puan) tarafından

Bana da kilo aldıran tarifler lazım:)))

önce (7 puan) tarafından

Bol yağlı salçalı makarna ye, yat:)  her gece:))

Döner ye mesela beyaz ekmek tatlılar pastalar 

önce (823 puan) tarafından

Yiyebilsem keşke herşeyi yerim

0 oy
önce (376 puan) tarafından

Afiyet olsun. Aynen böyle devam inşallah. Bende diyetteyim yarın tartı günüm merakla bekliyorum kaç kilo gittigini

Normalde haftada bir tartı günü de ben sabredemedim 5 günde tartıldım seninde öyle bol eksilerin olsun 

önce (376 puan) tarafından

Teşekkür ederim 🌸

0 oy
önce (5,191 puan) tarafından

İştah kapatan mükemmel filmler var.geçen izledikten sonra elime bazlama aldım midem bulaşınca geri bıraktım 

😂 İlk defa duyuyorum bu yöntemi. Korku filmi gibi mi

önce (5,191 puan) tarafından

Kendim buldum😂

1 senedir yaprak dökümü izliyordum o kadar sarıyorki her izlediğimde elim yemeğe gidiyordu.öyle öyle aldım kiloları.şimdi ters etki yapıyorum gerilim filmlerinde rahatdız edici sahneler oluyor ona bakınca zaten iştah filan kalmıyor forx5 kahvelerinden daha etkili🤣

0 oy
önce (9,265 puan) tarafından

Afiyet olsun. Bende 77.8 e ulaşmıştım. Sabah aç karınla tartıldım 74. 5 çıktı 😊

Oo aynı gidiyoruz nerdeyse senin hedefin kaç 

önce (9,265 puan) tarafından

Hedef 72 😂😂 fazlası yakışmıyor. Eşim de kızıyor. Böyle kal diyor

Benim de 70 ama biraz zor en son 73 de takılı kalıyorum 

0 oy
önce (5,257 puan) tarafından

Emziriyorum. Bebeğimi aç bırakmadan 86 kilodan 70 kiloya indim. Hedefim 50.  Ama bir buçuk aya 65 olsam müthiş olur

Oo maşallah canım çok iyi vermişsin bebeğin kaç aylık

Bende öyle emzirirken daha rahat veriyordum benim de kurban bayramına kadar 70 olsam Süper olur

0 oy
önce (715 puan) tarafından

Ben de 1 hafta dır diyet içindeyim 

75 kg dum.şimdi 72 olmuşum.

Sende iyi vermişsin canım motivasyon olduğunda diyet kolay da motivasyon önlemi

önce (715 puan) tarafından

Aynen öyle canım 

Ben diyet yapınca eşimi de başlattım tam destek gidiyoruz bakalım 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Diyette nohut ile yapılan sağlıklı krep tarifi nasıl hazırlanır?
Nohutlu krep hazırlamak için bir su bardağı haşlanmış nohudu, üç yemek kaşığı lor peyniri, iki yumurta, bir miktar kabartma tozu ve tuz ile robottan geçirmelisiniz. Harcın kıvamı çok cıvıksa iki yemek kaşığı yulaf unu ekleyerek kıvamı dengeleyebilirsiniz; damak zevkinize göre içine kapya biber, kaşar peyniri, keten tohumu, dereotu veya maydanoz gibi malzemeler de ilave edebilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Nohut neden diyet listelerinde kaliteli bir besin kaynağı olarak görülür?
Nohut, yüksek bitkisel protein içeriği ve kaliteli karbonhidrat yapısı sayesinde uzun süre tokluk hissi sağladığı için diyet listelerinde sıkça tercih edilir. Lifli yapısı sindirim sistemini desteklerken, kan şekerinin daha dengeli seyretmesine yardımcı olur ve kilo verme sürecinde kas kütlesinin korunmasına katkıda bulunur.
Diyet yaparken tüketilen nohutlu kreplerin kalorisi yaklaşık ne kadardır?
İçeriğinde nohut, lor peyniri, yumurta ve yulaf unu bulunan bu tarz sağlıklı kreplerin bir adedi yaklaşık 100 kalori civarındadır. Kullanılan ek malzemelerin yoğunluğuna göre bu değer küçük değişiklikler gösterebilir ancak genel olarak düşük kalorili ve besleyici bir ara veya ana öğün alternatifi olarak kabul edilir.
Hızlı kilo vermek için nohutlu tarifler diyete nasıl dahil edilmelidir?
Nohutlu tarifleri diyetinize dahil ederken porsiyon kontrolü sağlamak ve tarife eklediğiniz yağ dengesine dikkat etmek oldukça önemlidir. Özellikle nohut gibi protein ve karbonhidrat kaynağı olan besinleri günün erken saatlerinde tüketmek, günlük enerji ihtiyacınızı karşılamanıza ve akşam saatlerinde daha hafif öğünlerle günü tamamlamanıza yardımcı olur.
Sağlıklı bir diyet listesinde hangi protein kaynakları tercih edilmelidir?
Sağlıklı bir diyette protein kaynağı olarak nohut, mercimek, lor peyniri, yumurta, tavuk göğsü ve balık gibi hem tok tutan hem de besin değeri yüksek gıdalar tercih edilmelidir. Bu besinler kas kaybını önleyerek metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olur ve kilo verme sürecini daha sağlıklı bir zemine oturtmanızı sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 618 göst.
18 Mart 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 1,261 göst.
+1 oy
3 cevap 381 göst.

Kategoriler

1,505,597 soru

24,579,586 cevap

362,372 kullanıcı