Glikolik asit kullanırken hangi güneş kremini sürmeliyim?

0 oy
85 göst.
önce Güzellik-Bakım kategorisinde (210 puan) tarafından

Kızlar yuzumde lekeler mevcuttu . Glikolik asit kullaniyorum 2 aydır ama güneş kremi olmadan çıkmamak gerekiyormuş fayda görebilmek için ki gerçekten faydasını gördüm lekelerim gözle görülür derece de azaldı.  Kremim bitti öneri ile yeni almak istedim trendyola baktım hep güzel yorumlar var ama sizden alayım öneri 😇

10 Cevaplar

0 oy
önce (717 puan) tarafından

Glikolik asit sabah kullanılmaz akşam rutininde kullanılır

önce (210 puan) tarafından

Yok gece kullaniuorum ama gündüz de güneş kremi olmadan çıkmamam gerekiyormus 

-Reklam-
0 oy
önce (5,733 puan) tarafından

Ben sinozkini kullanıyorum Pembe Ton esitleyici

Teşekkür ediyorum kuzum

0 oy
önce (13,001 puan) tarafından

Kızıma mustela aldım kendimede ondan kullanıyorum 

Fiyatı ne kuzum 

önce (13,001 puan) tarafından

Normalde 1200 canım kampanyalı 600 e aldım 

0 oy
önce (5,916 puan) tarafından

Cera ve güneş kremini kullanıyorum

Glikolik asitte hangi markanın ürününü kullandın bende başlamak istiyorum 

image

bunu kullanıyorum kuzum gratisten almıştık 
0 oy
önce (6,674 puan) tarafından

Quality life 50+ leke karşıtı güneş kremi kullanıyorum. Benim yüzüm yağlanmaya pütürlenmeye meyilli. Bir de lekelerim var serum kullanıyorum o yüzden bu güneş kremini aldım. Yağlandırmıyor güzel bi de çok pahalı değil. 

Benim cildim de çok kuru ya teşekkür ederim canım bakıyım buna da 

0 oy
önce (19,208 puan) tarafından

Bioderma kullaniyorum. Tavsiye ederim gerçekten iyi. 

Dermaderm sanırım bi önceki benim kullandgm sizin dediğinize de bakıyım teşekkür ederim 

0 oy
önce (571 puan) tarafından

Siveno marka , çinko filtreli olan dan almlaisin. Bende ondan alacağım.  Çinko filtreli kutunun üstünde yazmali

Çinko özellikle ne ise yarıyor ki🤭

önce (571 puan) tarafından
+1

Bebek Güneş kremleri kimyasal filtreli değildir mineral filtrelidirm bazı bebek Güneş kremlerinde çinko ve titanyum dioksit bulunur. Vücut tarafından emilmezler çünkü bin Nano yani ciltten emilemeyen boyutta üretilir. 

Titanyum dioksit maddesinin zararlı olma ihtimali söz konusudur her nekadar buzamana kadar kanıtlanmış olmasada... Fakat çinko icerikliler zararlı değildir diye bilinir. Örneğin, Bebek pişik kremlerinde bolca bulunur. Busebeple ben bunu tercih ediyorum. 

DHA detayli sorular için yapay zekaya sormalisn

Yaa çok da güzel açıklamışsn cook teşekkür ederim araştırıp bunu alırım sanırım diğer kimyasal ürünlere göre bu daha çok içime sindi bi bakıyım 🤍

0 oy
önce (12,958 puan) tarafından

beeo alabilirsin temiz içerikli 

Çok teşekkür ederim 

0 oy
önce (16,924 puan) tarafından

Cilt tipiniz ne ? Ben kuru ciltliyim , lekeli . Cildiye Bioderma photoderm spot yazdı uzun zamandır kullanıyorum, memnunum. 

Hangi glikolikasit kullandiniz? 

0 oy
önce (519 puan) tarafından

Sabamed ve solante Güneş kremleri kulandim memnunum açık tenliyim 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Glikolik asit kullanırken güneş kremi neden şarttır?
Glikolik asit cildin üst ölü tabakasını soyarak yenilenmesini sağladığı için cildi güneş ışınlarına karşı daha hassas ve savunmasız hale getirir. Bu içerik kullanılırken yüksek korumalı güneş kremi sürülmezse, cildin kendini koruma mekanizması zayıflayacağı için mevcut lekeler daha da koyulaşabilir veya yeni güneş lekeleri oluşabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Leke tedavisi sırasında hangi faktörlü güneş kremi seçilmeli?
Leke tedavisi sürecinde cildinizi korumak için en az SPF 50 faktörlü ve geniş spektrumlu (UVA ve UVB korumalı) güneş kremleri tercih edilmelidir. Özellikle kimyasal peeling veya asit içerikli ürünler kullanıyorsanız, güneş kreminizi gün içerisinde mutlaka iki veya üç saatte bir tazelemeniz koruma devamlılığı için hayati önem taşır.
Lekeli ciltler için güneş kremi seçerken nelere dikkat edilmeli?
Lekeli bir cildiniz varsa güneş kremi seçerken mutlaka komedojenik olmayan, gözenek tıkamayan ve leke karşıtı içeriklerle (niasinamid veya C vitamini gibi) desteklenmiş formüllere yönelmelisiniz. Ayrıca, beyaz iz bırakmayan ve cildi yağlandırmayan yapıda olması günlük kullanım konforunuzu artırarak kremi düzenli kullanmanızı kolaylaştıracaktır.
Güneş kremi lekelerin geçmesine nasıl yardımcı olur?
Güneş kremi, cildin melanin üretimini tetikleyen UV ışınlarını engelleyerek mevcut leke tedavinizin başarısını destekler ve cildin daha fazla renk değişimi yaşamasını durdurur. Asitlerle soyulan taze cilt tabakası güneşten korunmadığında lekelenmeye çok müsaittir; güneş kremi bu süreci bloke ederek cildin sağlıklı bir şekilde eşit tonlu yenilenmesine olanak tanır.
Güneş kremi günde kaç kez tazelenmelidir?
Güneş kremi, özellikle asit içerikli bir bakım rutini uyguluyorsanız, dışarı çıksanız da çıkmasanız da sabah sürdükten sonra gün içinde en az iki kez tazelenmelidir. Güneşin zararlı etkilerinden korunmak ve leke oluşumunu önlemek için kremin koruyucu filmi zamanla etkisini yitirdiği için her 3 saatte bir yenileme yapmak en doğru uygulamadır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 120 göst.
18 Temmuz 2024 Güzellik-Bakım kategorisinde Hilalyyy (918 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 1,010 göst.
9 Temmuz 2024 Güzellik-Bakım kategorisinde Besteninannesi (112 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 329 göst.
1 Mayıs 2024 Güzellik-Bakım kategorisinde Mother.00 (598 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 135 göst.
17 Nisan 2024 Güzellik-Bakım kategorisinde Melek06 (867 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,505,535 soru

24,578,885 cevap

362,340 kullanıcı

...